Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tony Soprano, kápo mafie v New Jersey, začíná docházet za psychoterapeutkou, protože je zachvácen panickým strachem. V průběhu sezení se dr. Melfiová dozvídá o jeho dvou konfliktních rodinách. Tonyho stresuje jeho nešťastná manželka, rebelantské děti i náročná ovdovělá matka. A v „práci“ zase cítí tlak od svéhlavého synovce a také se dostává do konfliktu se strýcem Juniorem. Zdá se, že staré zlaté mafiánské časy jsou minulostí a Soprano se nemůže rovnat zločineckým velikánům z minulosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Oralfabet

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařená pilotní epizoda. Terapie jako framing device hned od začátku předznamenává, že tohle nebude úplně klasická mafiánská záležitost. Ano, vidíme sice Tonyho srazit autem a domlátit někoho, kdo mu dluží prachy, taky se ale rozpláče kvůli kachnám, co se usadily v jeho bazénu. Bylo těžké rozhodnout se, zda začít s tímhle nebo s Boardwalk Empire, ale řekl bych, že litovat svého rozhodnutí nebudu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický pilot, který nás velmi příjemnou cestou seznámí s hlavními aktéry a zhruba nastínil děj, atmosféru a tempo, jakým se bude seriál ubírat. Je evidentní, že tohle bude běh na dlouhou trať. Seriál vsází na velmi osobní přístup a zřejmě bude pěkných pár epizod trvat, než diváku jednotlivé postavy nějakým způsobem přilnou k srdci. [70 %] ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapila mě ta humorná stránka vyskytující se napříč celou epizodou. Díky tomu se pilot dokáže dostatečně odlišit od jiných klasik žánru jako Goodfellas či Godfathera. Je v tom cítit osobitější přístup. Vedlejší postavy jsou různorodé, Jsou zde načrtnuty nacházející problémy a nechybí ani trochu drsnější praktiky. Velmi kvalitní úvod. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi vydarený štart do najlepšieho mafiánskeho seriálu, aký bol kedy nakrútený. Pre naše končiny je skvelou vložkou Emil Kolar, pôvodom z Československa, ktorý sa chce s rodinou miešať do "waste management" biznisu Tonyho. A to sa teda nerobí... takže Emila už nikdy nikto nenájde. Už začiatok je plný odkazov na Godfathera alebo Godfellas aj s vtipnou vsuvkou pomýleného Christophera "Luca Brasi sleeps with the fishes". Nervácky strýko Tonyho, jeho večne sa sťažujúca matka, pubertálna dcéra,  manželka platonicky milujúca farára sú originálnymi členmi rodiny, ktorú vytvoril scenárista David Chase. A stojí to za to už od úvodného dielu. Mojou obľúbenou je aj postava vlastníka Vesuvia Artieho Bucca či majiteľa striptíz baru Silvia Danteho. Danteho hrá Steven Zandt, ktorý si neskôr po ukončení seriálu Sopranovci strihne rolu v komediálne ladenom severskom počine Lillehammer. Nezabudnem ani na psychiatričku Lorraine Bracco, ktorý si dobre pamätajú isto fanúšikovia The Godfellas. Jej vnútorný zápas, keď na jednej strane chce byť profesionál, ale vie, že radí mafiánovi, sa tiež zaujímavo rozvinie. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama