Reklama

Reklama

Rodina Sopránů

(seriál)
  • USA The Sopranos (více)
Trailer
USA, (1999–2007), 78 h 30 min (Minutáž: 43–72 min)

Tvůrci:

David Chase

Hrají:

James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler, Jamie-Lynn Sigler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Americký dramatický televizní seriál The Sopranos, který získal celou řadu prestižních cen, vzešel z tvůrčí dílny Davida Chase a byl natočen v původní produkci HBO. Vypráví o mafiánském bossovi z New Jersey Tonym Sopranovi, který musí čelit celé řadě těžkostí ve snaze vyvážit svůj často konfliktní soukromý život s prací pro zločineckou organizaci, jíž stojí v čele. Hvězdami seriálu jsou James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Braccová (terapeutka dr. Jennifer Melfiová), Edie Falcová (Sopranova manželka Carmela), Michael Imperioli (Tonyho synovec Christopher), Dominic Chianese (strýc Junior) a další. Seriál se na HBO v USA vysílal od ledna 1999 do června 2007, měl šest sérií a 86 epizod. Byl také uveden v dalších zemích. Vanity Fair jej nazval „největším dílem popkultury naší doby“. Seriál díky brilantnímu uměleckému zpracování nastavil vysoko laťku svým následovníkům a prorazil cestu mnoha dalším úspěšným televizním seriálům. Získal celou řadu cen, včetně 21 ocenění Emmy a pěti Zlatých glóbů, a stal se předmětem mnoha analýz i parodií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (241)

SkeeveTulp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, velmi slušný rozjezd, ale bohužel i velmi rychlý pád do průměru. Mafiánská linka se rychle vytratila, a zůstalo jen obyčejné rodinné drama, navíc velmi roztahané, takže se během skoro hodiny odehraje děj na max. 10min. Ke konci první série se to trošku zvedlo, ale i tak jsem si další série raději odpustil. ()

PetrB 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není seriál, kde bych šel po první serii do kolen a "učůrával" na tom, jak je to boží. Ale někde mezi druhou a třetí si člověk uvědomí tu komplexnost seriálu, postav a vůbec celého scénáře. To pomalé tempo je jednou z nejsilnějších zbraní. Kde jinde vidíte tolik scén, které seriál nikam neposouvají, slouží jen pro ilustraci dalšího pohledu na vztahy nebo samotné postavy. Perfektní, TOP5 seriál z mého pohledu. edit: po dokoukani se dostal jasne do TOP2 spolu s The Wire. ()

veloxus 

všechny recenze uživatele

Píšu těsně po zhlídnutí poslední epizody. Bohužel (naštěstí?) jsem se dostal k Sopranos teprve nedávno. Že je to úžasně napsanej seriál jsem pochopil už na začátku, ale to zakončení je přímo geniální! Než si k seriálu najdete cestu, může to trvat i přes 2 sezóny. Podobně jako "The Wire" vás ovšem "The Sopranos" nakonec odmění a veškerej obětovanej čas perfektně zúročí. Promyšlený zápletky, vtipný dialogy, ambivalentní postavy... kladů je požehnaně a vada prakticky žádná. Tonymu nejdřív fandíte, po chvíli mu přejete smrt, pak mu zase nadšeně skandujete pod oknem. "The Sopranos" to berou na rozdíl od většiny mafioso výtvorů oklikou. Žádný suchý střídání umírajících nepohodlných osob a scén typu "ty sem, ty tam, musíme to pořešit". Tony Soprano na to jde přes rodinu. Bez obav, o klasické mafiánské sekvence samozřejmě nepřijdete. Každopádně - kdo rád "Breaking Bad" a neosype se ze zmínky o organizovaným zločinu, ten se s rodinou Sopránů (a hlavně s dcerou!) určitě rád seznámí. U nás strašně nedoceněnej seriál, hanba všem, co ještě neviděli! ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Taková gangter-telenovela pro kluky a holky, kteří mají v mozku ještě pár neprochlastaných a nezdegerovaných buněk.... Problémem pro mě je těch několik mini-příběhů o hovně, co nemaj s gangsetřinou mnoho společného tzn. synovec, co se chce stát scénáristou, problémy v rodině Sopránů, kdo s kým chodí atd. Kolem 3. série je to už trochu nuda a místo gangterů a střílení se furt řeší kraviny. Tony v každé druhé scéně něco jí a něco plácá, místo toho aby šel a rozbil pár Čechoslovákům budku.... ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Dotažené. Tím bych asi nejpřesněji popsal jak na mě seriál působí. Vše zapadá, věřím že polovina věcí je v mafiánském prostředí možná. Seriál se vůbec netají tím že vychází z Komtra. Jen převedeno do dnešní doby. James Gandolfini je nezapomenutelný. Jsem nadšen a jsem teprve v půlce druhé série, takže očekávám že to nejpodstatnější je ještě přede mnou :) ()

tosastava 

všechny recenze uživatele

Sopránovci sú skôr paródia ako seriózny seriál z mafiánskeho prostredia. Skoro všetci rozprávajú a správajú sa ako idioti,myslím že títo "mafiáni" by v reálnom svete mali veľmi krátku životnosť. Mimochodom,už scenárista predpovedal Gandolfinimu(Tonymu) predčasnú smrť na následky infarktu. V štvrtej sérii,desiatej časti je scéna keď Tonymu vyčíta synovec Christopher jeho rozožranosť; "Tony, ty sa stále prežieraš,v päťdesiatke zomrieš na infarkt" ()

Broen 

všechny recenze uživatele

Většinou by seriál měl mít maximálně 4 série, dle mého názoru. Ovšem Sopránovi mě nepřestali bavit ani při té šesté. Svým způsobem jsem se s tou rodinou sžila, tak nějak ten příběh sám plynul a strašně mě mrzelo, když jsem koukala na poslední díl. A Tony, Tony byl prostě top, jednou ve mně probudí sympatie a najednou, nějakým svým počinem nebo názorem ve mně vyvolá vlnu negativismu, dost rozporuplná postava. Prostě legendary... ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k seriálu až nyní, 2016, i když jsem o něm věděl. Netuším co na něm některým učarovalo, ale tak hrozná nuda bez nějakého toho nutkání vidět další díl je celkem nezajímavá. Beru to jako vyplnění prostředí k práci kde stačí sledovat jedním okem i díl vynechat a nic se neděje. Nudný náhled do soukromí mafiánské rodiny kde se řeší chování děcek ve škole apod. fakt nemá čím zaujmout. Ze strany mafie jako takové je to zase hodně slabý čajíček a hodně mimo realitu. Když to někomu stačilo......mě stačila necelá první řada. ()

DarkViper 

všechny recenze uživatele

Jo zapadá to do sebe pěkně a je to dost uvěřitelný i když občas už jsem se nudil a usínal u nekonečných monologů, poprvé v životě jsem zhřešil a tento seriál sledoval v češtině, možná i to byla chyba v angličtině má Tony charismatičtější hlas, ale pokud jste jak já a řekli jste si že chcete žít život bez reklam a nemáte televizní vysílání a 99% všeho sledujete v angličtině, čeština vám po čase začne chybět, za mě mnohem lepší mafiáni Peaky Blinders. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu som si nechával ujsť túto perlu medzi seriálmi. Dnes už v podstate nenatočiteľný mainstreamový seriál, s pefrektnými diálogmi, sarkastickým humorom a troška politickou nekorektnosťou. Vďaka ti HBO, David Chase a James Gandolfini  za túto perlu. ()

MimiXus 

všechny recenze uživatele

Spolu a galacticou nejlepší a nejkomplexnější seriál co jsem kdy viděl nebo o něm slyšel. Mnohdy jsem se nachytal jak se ve společnosti situuju do role Tonyho ! ()

Turtle 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vtipné a poetické a na druhu stranu drsné a bez příkras. Jeden z nejlepších seriálů. jenom škoda že ho na primě potopilo ono debilní jenom po 22:00 pravidlo ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Dobře zvolení herci, kvalitní hudba, explicitní i rafinovaně nenápadné odkazy na mafiánské filmy, inteligentní humor - to všechno je třeba tomuhle seriálu přiznat. Jenže k srdci mi nepřirostl. Asi proto, že mafiánská linie zůstává spíš jen pozadím (v lepším případě katalyzátorem) neutuchajícího cyklu rodinných eskapád. Když mafiánka, tak sakra mafiánka, a ne rodinný seriál! ()

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

100%,,,premakane v kazdom detaile, kazdej postave, kazdej akcii,,,,,,,,,,,, myslim ze iba 1x sa mi tam nieco nepozdavalo, uz neviem. zajimavy koniec :-) ()

raiden14 

všechny recenze uživatele

.koniec serialu. genialny koniec pre tento klenot svetovej televiznej produkcie. kazda seria mala rovnako vysoku uroven. kazdy jeden herec zapadal do tejto mozajky života a gandolfini je jednoducho anthony soprano. bez jediného klišé, bez jediného predvidatelneho momentu . smiech cez slzy a nekonecno zimomriavkových scén doplnených bezchybným soundtrackom. uz dlho som nic taketo nevidel a asi tak skoro neuvidim - serial ktorý vam zmení vase hodnoty, názory a da uplne inu perspektivu na život. vdaka za taketo serialy, preto len cez ne mozme prezivat viacero zivotov naraz. salut!! ()

TonySoprano 

všechny recenze uživatele

Z pociatku som mal dojem, ze namet bol ukradnuty z filmu s R. DeNirom a B. Crystalom, az ked som pogooglil vyslo najavo, ze namety vznikli nezavisle od seba. Postavy organizovaneho zlocinu optikou ich kazdodennych ludskych a rodinnych problemov, bez idealizovania, heroizovania, realita kruta a dojemna. Autori sa snad trochu zamotali v teme psychoterapie ktora sa na moj vkus vycerpala uz okolo 3. serie a okrem vzajomnych intrig rodin New Jersey a Brooklynu serie nemali inu nosnu liniu. Jedina nosna linia bola snad, ze hlavna postava Anthony, sa vzdy ocitol v situacii, v ktorej nechcel byt, ale to je snad zaklad kazdeho uspesneho serialu. Vyborna praca napriek vsetkym nedokonalostiam, do serialu sa zalubi snad kazdy divak. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Reklama

Reklama