Reklama

Reklama

Lexx

(seriál)
  • Kanada Lexx
Kanada / Německo / Velká Británie, (1997–2002), 50 h 42 min (Minutáž: 43–94 min)

Kamera:

Ian Bibby

Hudba:

Marty Simon

Hrají:

Eva Habermann, Michael McManus, Nigel Bennett, Roman Podhora, Gerry Wolff, Noah Dalton Danby, Silvio Simac, Earl Pastko, Stephen McHattie, Cindy Sampson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Lexx, to je příběh o skupině sympatických zatracenců, kteří ukradnou Lexx, tedy mechanicky uzpůsobený hmyz velikosti Manhattanu. V podstatě je to ta nejsilnější vesmírná loď a zároveň nejničivější zbraň v celé existenci vesmíru. Neohrožení hrdinové neustále pokořují nové a nové povrchy přičemž v podstatné míře využívají počítačem generovanou fantazii a urputně se brání podřídit se jakýmkoli konvencím. (Tealc_EU)

(více)

Recenze uživatele MaedhRos k tomuto seriálu (2)

Lexx (1997) 

Nejbizarnější, nejabsurdnější, nejúchylnější, nejtemnější a přitom nejpotrhlejší sci-fi, jakou znám. Kdo neviděl, nepochopí. Mnozí z těch, kteří viděli, taky nepochopili. Tvůrci seriálu s ohromným gustem a zvrhlou vynalézavostí kopou do koulí konvence, morálku, dobrý vkus i nadčasové hodnoty - a já je za to miluji. (K častému srovnávání s Červeným trpaslíkem - není to zrovna na místě. Pár shodných rysů tu je, ale většinou jsou to shody dost povrchní. Lexx je svým naturelem někde úplně jinde; kdo k němu bude přistupovat jako k sitcomu - třebas drsnějšímu - bude pravděpodobně hořce zklamán.) ()

Série 1 (1997) (S01) 

V prvním plánu nekomplikovaně přímočaré, v druhém plánu dost chytré, zavile nekorektní a poťouchle postmoderní. A především velmi, velmi zábavné. ()

Reklama

Reklama