Reklama

Reklama

Odhalení

(seriál)
  • USA The Act
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Antologický seriál "Odhalení" vypráví zarážející kriminální příběhy inspirované skutečnými událostmi, které jsou bizarnější než jakákoli fikce. První řada sleduje Gypsy Blanchardovou, dívku, která se snaží vymanit z toxického vztahu se svou přehnaně ochranitelskou matkou. Její touha po nezávislosti otevře Pandořinu skřínku ukrývající děsivá tajemství, která nakonec vedou k vraždě. Co když vám člověk, který vás podle svých slov miluje víc než cokoli jiného na světě, ve skutečnosti ubližuje? Právě to se stalo Gypsy Rose Blanchardové, mladé ženě z Missouri. Jako dítě vyrůstala v domnění, že trpí závažnou formou rakoviny, svalové dystrofie, epilepsie a dalších nemocí. Její matka Dee Dee zasvětila svůj život tomu, aby o ni mohla pečovat. Pak ale Gypsy Rose odhalila šokující pravdu. Ukázalo se, že nikdy nebyla nemocná... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

O Dee Dee a Gypsy jsem nedávno četl v Reflexu a právě tam jsem dostal tip na The Act. Proto jsem věděl o čem to bude i jak všechno dopadne. Nelituji toho, protože seriál mi připravil silný emocionální zážitek. Naštěstí ten syndrom Barona Prášila není příliš rozšířený, jinak by to byla hrůza. Opičí láska matky ke dceři zničila nebo poznamenala život několika lidem. Musím vyzdvihnout Patricii Arquette, která po výborném výkonu v Útěku z vězení v Dennemore předvádí další herecký koncert. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Dokud se vše točí kolem vztahu matky a dcery, tak pro mě The Act funguje na 100%. Obě hlavní aktérky to hrajou naprosto skvěle a celou dobu mi jde mráz po zádech. Jakmile se v půlce přepne víc na Gypsy s Nickem a na konci už úplně, tak pro mě atraktivita seriálu lehce padá. Vlastně samotný akt a proces po něm pro mě nejsou tak zajímavé, jako to, co tomu předcházelo. Což je osobní postoj, na kvalitě seriálu to nijak neubírá. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Odhalení je bezesporu působivá podívaná, na druhou stranu ale zbytečně klouže po povrchu a nedokáže rozeznat, co je vlastně její největší zbraní. Mně chyběly především větší souvislosti z minulosti (jakým způsobem vlastně postupně docházelo k podvodům) a nějaké scény ze soudní síně na konci bych zrovna klidně uvítal také. Příběh naopak občas trošku přešlapoval na jednom místě, ale vždy to nakonec utáhly výborné herecké výkony obou hereček. 70 % ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dívalo se na to vážně šíleně, zvlášť když člověk věděl, že je to všechno pravda. Šest dílů bylo dokonalých, poslední dva se moc nepovedly. Chápu, že to bylo i vyzněním a jasným koncem. Ale když někomu šest dílů držíte palce, ať se z té neřešitelné situace dostane, tak je pak divné, že když to konečně udělá, že vaše sympatie ztrácí... takhle kontinuita tam prostě nějak nezafungovala. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ale až príliš rozťahané spracovanie, ktoré miestami nudilo. Napríklad tak obrovský priestor pre tie susedky bol úplne zbytočný. Viac ma bavila prvá polovica, ktorá je hlavne drámou o matke, ktorá zneužíva od narodenia svoje dieťa tým, že z nej robí kripla, ktorý má všetky choroby sveta. Ich vzťah bol znázornený veľmi kvalitne. Hlavne tá neschopnosť dcéry sa od matky odpútať aj keď už zistí, co všetko jej robí. Iný spôsob života proste nepozná a len tak od nej odísť je nemožné. Druhá polovica, ktorá sa prehupne do thrilleru keď nastúpi na scénu nápadník dcéry je až príliš divná. Aj keď čo iné čakať od dvoch narušených ľudí. Sklamaním bol pre mňa béčkový diabolský úsmev, ktorý nahodila dcéra v poslednej epizóde, keď odchádzala z domu. Tvorcovia mohli ostať nestranný a nechať na divákovi, aby sa rozhodol, či bola dcéra viac obeť alebo už sa z nej nadobro stal rovnaký magor ako bola jej matka. Veľkým plusom seriálu sú herecké výkony. Patricia Arquette a Joey King pošahanú matku a dcéru zahrali dokonale. Divák, ktorý rozmýšľa čiernobielo bude neustále meniť svoj vzťah k nim. Človek ktorý je trochu nad vecou bude len fascinovaný. Pre mňa veľkým plusom seriálu bolo herecké obsadenie viacerých mojich obľúbených herečiek. Len škoda, že sa seriál miestami tak tiahol. Polovičná stopáž by bola úplne stačila. Za jedno pozretie to ale rozhodne stojí. 6/10. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (43)

  • Tvůrkyně seriálu Michelle Dean a studio Hulu natočili první řadu seriálu bez souhlasu Gypsy Rose Blanchard k použití jejího jména a zfilmování událostí. Rodina Blanchardových proto na Hulu i Michelle Dean podala trestní oznámení. (hansel97)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama