Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes už víme, že nešlo o závěrečný trojdíl... naštěstí. Ale kdyby to tak bylo, tak tvrdím to, co jsem napsal jako dodatek ke komentáři k původnímu seriálu - v první třetině je to hodně WTF, ale pokud jste viděli Blade Runnera, ty zbylé dvě se vám budou dost líbit;) Z celého tohohle dílka ale máte takový zvláštní pocit - jako když po letech potkáte starého známého a společně zavzpomínáte na staré časy a je to super, ale pořád nemůžete zapomenout na to, že už jste oba někde jinde a už to nikdy nebude takové jako tenkrát. Každopádně, pokud tohle bylo definitivní rozloučení, tak bylo dostatečně důstojné. 70%, což je samozřejmě ve srovnání s "originálem" trpké zklamání. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsou všechny postavy starší a celkově to "starý" Trpaslík moc nepřipomíná, jsou zde ve vtipech a dialozích používány stejné postupy jako v minulosti. A to mi moc nesedlo, najednou ty hlášky ve mě nevyvolávaly smích. Nevím, čím to je. Ale je to Červený Trpaslík a jsem za něj rád. Druhej díl mi přišel mnohem zajímavější. Zatímco počet vtipů se ještě snížil, příběh se stal mnohem zajímavějším. Ještě víc mi to ukázalo, že jde o čisté fanouškovství, které se nesnaží navázat na původní seriál, ale spíš jen pomrkává na fanouška. Origami. Třetí díl je skvělé zakončení. Myslím, že je nejlepší sledovat všechny tři části najednou. A za Back to Earth jsem rád také proto, že je to splněnej fanouškovskej sen, vidět trpaslíka po tolika letech. U kterého jiného seriálu tohle zažijete? (Ne, nemluvím o nemocnici na kraji města) ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak nevim, mám z toho jaxi rozporuplné pocity. Strašně sem se těšil a to byla asi chyba. Moc sem tomu nerozuměl,prže anglicky umím jen lehce,ale to hlavní sem pochytil.Nepochybně to chce dabing, jenž doufejme bude co nevidět. Jen aby byli stejní dabéři,v to se modlím nejvíc.PS: Scénka s psacím strojem mě totálně rozmlátila :-))) Hodnocení se však ještě pozdržím,opravdu jsem na vážkách.KOMENT PO TITLÍCH DVOU DÍLŮ: Ano,slovní obraty stále brilantní, s přichozím dabingem jdu ještě o stupen výše,předem upozornuji.KOMENT PO TITLÍCH 3.DÍLU: Poslední díl je jednoznačně ve starých kolejích série Red Dwarf a ať si kdo chce, co chce říká a všichni škarohlídové at táhnou do prdele......jsou zpět a doufám,že na delší dobu,prže tohle prostě jako konec neberu a návrat na Zem rozhodně ne!Takže jedna za Listera,jedna za Rimmera,jedna za Kocoura a jedna za Kryťáka.Takže další díly a fofrem vole nebo mi selže pistole :-))) LIDI!!!!!!!! YOUTUBE.CZ.....ALTERNATIVNÍ KONEC K 8. SÉRII,KTERÝ NEBYL NIKDY A NIKDE ODVISÍLÁN.........TÍM SE VYSVĚTLUJE VŠE!!!!!!! ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál patří stále k mým nejoblíbenějším sitcomům. A nejsem jistě sám. Hlášky jsou dnes tak kultovní, že se nezřídka používají v běžné řeči. Proto jsem byl zvědavý i na třídílné pokračovaní, které mělo nahradit původní myšlenku, a to celovečerní filmové zpracování. Bohužel jsem po zhlédnutí odcházel s dost smíšenými pocity. Ano, vidět staré známé postavy po tolika letech vám určitě vykouzlí úsměv na tváři a ovane vás jistá nostalgie, ale příběh mi přišel dost nepromyšlený a těžkopádný, přičemž zde zaznělé hlášky už neměly takovou chytrost a vtipnost jako dříve. Každopádně český dabing se opět povedl na výbornou, což přeci jen výsledný dojem trochu pozvedlo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)

Reklama

Reklama