Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parta z Trpaslíka nám definitivně dospěla, zvážněla a z mého pohledu i důstojně a neskutečně chytře (dočasně) zakončila svou cestu. Divák britcomů se sice chce smát po celou stopáž jako kdysi, ale chtít po padesátiletých pánech, aby jen oprášili vtipy o Listerových spodkách nebo Rimmerově neschopností by zavánělo menší ostudou a hlavně odvarem. Proto se scénář vydal tam, kam celou dobu chtěl a z Davea Listera udělal na stará kolena chlapa, který se nemusí stydět za to, že je posledním přeživším. Tenhle nečekaně odvážný krok si zaslouží minimálně aplaus. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes už víme, že nešlo o závěrečný trojdíl... naštěstí. Ale kdyby to tak bylo, tak tvrdím to, co jsem napsal jako dodatek ke komentáři k původnímu seriálu - v první třetině je to hodně WTF, ale pokud jste viděli Blade Runnera, ty zbylé dvě se vám budou dost líbit;) Z celého tohohle dílka ale máte takový zvláštní pocit - jako když po letech potkáte starého známého a společně zavzpomínáte na staré časy a je to super, ale pořád nemůžete zapomenout na to, že už jste oba někde jinde a už to nikdy nebude takové jako tenkrát. Každopádně, pokud tohle bylo definitivní rozloučení, tak bylo dostatečně důstojné. 70%, což je samozřejmě ve srovnání s "originálem" trpké zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušek Červeného trpaslíka se musel zlanařit blahem, když zjistil, že oni tvůrci natočí pokračování o tom jak se Lister konečně vrátí na zem, jenže s tím vším vyvstaly na povrch i otázky, zdali to bude stále tatáž kvalita na jakou je fanoušek zvyklý, což byl zásadní problém, protože ne všechno zlato se třpytí. Po shlédnutí prvního dílu, a nebudu se tím příliš tajit, jsem byl naštvaný a měl jsem na to názor takový, že bych byl radši, kdyby to tvůrci nechali tak jak to prostě bylo, jenže další dva to rozlomily a já se bavil tak jak to od trpaslíka čekám. Teď už čekám jen na jednu chvíli, až česká televize udělá dabing a (snad) to nezmrší, protože ačkoliv jsem Trpaslíka viděl i v originále na dabing prostě nedám dopustit. Jde o zvyk a taky hlavně o to, že jsem to s českým dabingem viděl asi pětkrát a originál mi prostě nepříjde tak vtipný. Také je dost možné, že s dabingem tomu dám pět hvězdiček, prozatím to jsou čtyři, solidní, protože je vidět, že to tvůrci nemysleli vážně a natočili to spíš jen z čistého fanouškovství, což je pro fanouška hezké a příjemné a rozhodně z toho musí mít radost, nebo teda já určitě měl, i když ze začátku převládalo spíše zděšení. Nakonec je to klasický trpaslík ale přesto trošičku jiný, jen se na to musí brát s odstupem času, protože na tohle se určitě bude dobře vzpomínat. Jenomže konec Červeného trpaslíka bude ale stále jen jeden aneb JEN SYMPAŤÁCI UMÍRAJÍ MLADÍ. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitcomová legenda a její důstojné pokračování po tolika letech. Zvláštní důraz přitom kladu na to ,,důstojné"... Přesto je v daném projektu s názvem ,,Zpátky na Zemi" jedno slabé místo, totiž scenáristický nápad přenést děj z Červeného trpaslíka zpátky na Zemi. Jako koncept to úplně nefunguje. Chvílemi jsem až měl pocit, že tvůrci vědomě opouštějí žánr sitcomu a točí klasický seriál s důrazem na dějovou linku. A na to je navázaný úbytek humoru. Naštěstí ne až tak fatální. Vrátila se legenda, samozřejmě, pro fanouška povinná radost, ale dokonalé jako původní trpaslík to už ani zdaleka není... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(1) Velice smutné. Neschopnost přiznat si, že doba sci-fi persifláže je pryč, korunovaná postavou z jiného seriálového - CSI - vesmíru. Spíše melancholické než pubertálně rozverné, dramatické než komediální - stále ale prvotřídní. Rozhodně jiné než celý seriál, protože humor těží z tragiky postav, nikoliv jejich sofistikované verbální výměny názorů. Překvapivě dospělé: rozhodněte se, jestli to budete brát jako klad, nebo zápor. (2) Ne že bych nebyl zklamaný tím, že ze všech možných nabízených variant byla zvolena ta nejjednodušší, co se týče fanouškovského diskurzu (nejsme skuteční, ale jsme fiktivní postavy ze seriálu!), ale... Červený trpaslík je zpátky, včetně svého verbálního a ironicky úsečného humoru! A zároveň je tento reflektován a glosován, protože fanoušci se smějí především tomu, že "jejich" postavy udělají něco pro ně typického. Je fajn reflektovat postavy a vesmír, ve kterém žijí (první díl), a fanouškovskou základnu (druhý díl)... teď už zbývá jenom "trojka", která by mohla něco říct o proměnách sci-fi persifláže. (3) Kultovní sci-fi britcom, jehož vznik inspiroval neméně kultovní sci-fi film Ridleyho Scotta (ne, VETŘELEC to není a THELMA A LOUISE taky ne, i když víme, že oba jsou také sci-fi), došel ke svému konci díky sofistikovanému scénáři plného smíření se s tím, čím/kým jsem. Svérázné uchopení a variace BLADE RUNNERA, jemuž se dodávají originální významy (origami je zužitkováno!), v důstojném rozloučení. Není si co víc přát... 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil je perfektni, odehrava se na lodi a i kdyz herci viditelne zestarli, furt to je ten starej znamej Trpaslik, kdy kazda postava dela presne to, co od ni cekate, jsou tu fajnovy hlasky a skvely fory. Samozrejme to cely pusobi takovym profesionalnejsim a drazsim dojmem s upgradovanejma trikama, ale to nevadi. Takze prvni dil me mile prekvapil. Jenze o to horsi bylo sledovat dalsi dva dily. Kdyz si vezmu, ze se tvurcum podarilo po tolika letech prijit s paradnim dilem a mohli tak vypadat vsechny tri, tak to dost zamrzi. Druhej dil je totiz asi to nejhorsi, co kdy v Cervenym Trpaslikovi vzniklo, absolutne nevtipna blbost, prakticky bez forku a pravdepodobne s narazkama na Blade Runnera, kteryho sem ale videl kdysi davno a vubec me nebavil, takze ty narazky jsem nepobiral. Treti a zaverecnej dil uz precejen s par vtipkama prijde, ale konec je ladenej spis trochu smutne. Takze na jednu stranu je fajn, ze se tahle skvela particka vratila, na stranu druhou, ten druhej a treti dil si nezaslouzily. Ale i tak ty 4* dam. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já naivně očekával, že se u nového Červeného trpaslíka zasměju. První díl nezvyk a zklamání (**). Druhý díl plný narážek na Blade Runnera je zábavnější, ale hlášky pořád nic moc (a tenhle seriál na nich stál). Aspoň že je to příjemně nostalgické (***). Třetí díl nepřidal humoru, ale byl vlastně fajn (***). Ve výsledku za tři a ještě jednou na to aspoň mrknu. Celkově není Back to Earth špatný, ale tahle zavedená značka si zasloužila víc. Humoru. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Červeného trpaslíka se příliš nezdařil. Návrat na Zemi je jaksi unavený, zdlouhavý, pokouší se o velkolepost, ale přitom se mu to nedaří. Gagy jsou slabé, humoru pomálu, všechno je jaksi zatuchlé a unavené. Zbytečně je přidaná nová postava, která jen svědčí o scenáristické těžkopádnosti a neelegenaci. Obzvlášť v porovnání s živějším pokračováním Red Dwarf X mi nejde do hlavy, proč je Back to Earth ani ne průměrný... 4/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Chápu o co tvůrcům šlo, přijala jsem to, pobavila se, rozloučila. Bohužel se im to nepovedlo na úplnou jedničku, ale přesto... RD je seriál, u kterýho jsem se nikdy nenudila a nenudila jsem se ani u těch 3 dílů, ačkoliv měly několik hluchých míst a podle mě nebyly jen pro pobavení. Taková trochu pohřební rozlučka XoD Jsou starší, ale jejich charaktery jsou stále stejné. A to je pro mě důležité. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se nejvíc nese v duchu původního seriálu, ale tak nějak to není ono. první půlka druhého dílu klesá ještě níž, co se týče fandovskýho pomrkávání, je to od Galaxy Questu bohužel hodně daleko. Ale od rimmerovsky stylový likvidace CSI vložky z Kremlu to jde zas nehoru a závěr posledního dílu byl docela příjemnej. Celý dohromady to dává docela smysl a nakonec ten celej nápad nevypadá špatně, ale i v tý vážnosti to chtělo víc humoru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuhle minisérii se dá pohlížet dvěma způsoby - ten první se dá prezentovat vzpomínkou na mou první lásku, kdy jsem se s ní po pěti letech setkal na jakémsi večírku a byla opravdu krásná, neuvěřitelně sexy a ve své podstatě hvězdou večera, jenom já jsem se zklamaně koukal a hledal jsem marně tu patnáctiletou holčičku s culíky ve vlasech. Jinými slovy, do jedné vody v řece se dvakrát vstoupit nedá. Ten, kdo hledá totéž, co přináší původní seriál, musí si uvědomit tu řádku let, která dělí od původního trpaslíka herecké představitele, scénáristy, a pokud se diváci dívali v 90. letech, pak i je samotné. Člověk se zkrátka stále vyvíjí. Návrat na Zemi představuje spíš nostalgické ohlédnutí štábu za původním projektem a dárek početné skupině fanoušků. Je tedy rozumnější se na to dívat z druhého úhlu pohledu - jako když se po letech sejdou dobří kamarádi, vzpomínají na staré časy, žertují , jsou rádi, že si mohli pokecat, a půjdou zase dál. Humor je v minisérii obsažený ve slušné dávce, ale je to spíš takový ten lehce sentimentální humor, který má připomenout časy někdejší slávy. Zub času se asi nejméně podepsal na představiteli Rimmera, kterému scénárista předepsal chování a pózu velmi blízkou původní postavě. Naopak Craigu Charlesovi bych tu odvykačku, o které se v jednom fórku zmínil, i uvěřil. No a Chloë Annett je pořád půvabná, ale pochopitelně jinak než před lety. V této souvislosti je jenom dobře, že se producent nepokusil vzkřísit projekt se vším všudy, a naopak zamrzí, že nedošlo na velký film, který se dlouhodobě plánoval. Celkový dojem: 75 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle vlažnějšího hodnocení lze odhadnout, že mnoho erudovaných kritiků z řad ČSFD nemá anunk o filmu Blade Runner, z kterého si velikonoční vydání Red Dwarf utahuje a čerpá, a nebo se prostě ještě nedokázali dostat přes to, že i herci stárnou jako jiní normální lidé. Tyhle tři unikátní díly patří k tomu nejlepšímu, co lze v rámci humorné sci-fi v dnešní době najít. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi záhadou, ako mohli vzkriesiť takýmto spôsobom legendu, ktorá svojou jedinečnosťou v mnohých z nás bude žiť ešte dlho... Bez nápadu, bez šmrnca. Bezduché zneužitie kúzla - vidieť Barrieho, Charlesa, Julesa znova na jednom plátne. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsou všechny postavy starší a celkově to "starý" Trpaslík moc nepřipomíná, jsou zde ve vtipech a dialozích používány stejné postupy jako v minulosti. A to mi moc nesedlo, najednou ty hlášky ve mě nevyvolávaly smích. Nevím, čím to je. Ale je to Červený Trpaslík a jsem za něj rád. Druhej díl mi přišel mnohem zajímavější. Zatímco počet vtipů se ještě snížil, příběh se stal mnohem zajímavějším. Ještě víc mi to ukázalo, že jde o čisté fanouškovství, které se nesnaží navázat na původní seriál, ale spíš jen pomrkává na fanouška. Origami. Třetí díl je skvělé zakončení. Myslím, že je nejlepší sledovat všechny tři části najednou. A za Back to Earth jsem rád také proto, že je to splněnej fanouškovskej sen, vidět trpaslíka po tolika letech. U kterého jiného seriálu tohle zažijete? (Ne, nemluvím o nemocnici na kraji města) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staří známí se vracejí s novou porcí vesmírné srandy. Trochu ubrali na třeskutosti, přibylo jim pár vrásek (vlastně se dost divím, že se za tu dobu v kajutě nepozabíjeli), mají lepší vizuální efekty (ale pořád si zachovávají tu krásně naivní dětskou béčkovitost) a chybí jim smích publika. Největší minus téhle trilogie je, že je to jen trilogie a ne rovnou celá řada. Kluci by na to určitě měli. Na dílech je vidět, že jdou s dobou (parodie CSI, utahování si z DVDček), vtipy jsou o něco přístupnější všem divákům (ne jen fandům RD), ale stejně mají pořád tu obvyklou šťávu (citace Blade Runnera ve třetí části je lahůdková)... Je toho hodně, ale mohlo toho být víc. Chci film! Chci film! Chci film! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár let čekání a konečně jsem se dočkal. Legendární trpaslík je zpět, sice pouze jen tři epizody, není to moc, ale na oživení po tolika letech suprový. Nějak moc vrásek hercům výrazně nepřibylo. / Viděné epizody ze série *3.díly / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a ne moc vtipný (možná) dovětek ke geniálnímu seriálu. Je sice pěkně vidět všechny staré známé po několika letech, ale to vám samo plno hlášek a výborný humor nevykouzlí. Tady už se totiž opravdu většinou jen vaří z vody a i když se sem tam nějaký vtípek najde, tak v porovnání se svým předchůdcem je to zoufale málo.50% ()

Reklama

Reklama