Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Recenze (370)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený Trpaslík JE ZPĚT! A tentokrát to vypadá, že to kdosi vzal skutečně vážně, ne jako pár let zpátky. Sice už tu není žádná pamětihodná epizoda jako třeba Polymorf (nebo... ne, tohle by zase skončilo výčtem zbytečně mnoha dílů legendy), ale je fajn vidět, že pravověrní dwarfisté svoje řemeslo nezapomněli. A jak se navíc můžete dočíst okolo, leckdo se mnou ohledně rezerv v kvalitě plnění nesouhlasí:) Takže ano, Red Dwarf X 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotní nadšení z této série bylo hodně zjevné. A to i přesto, že jsem ji na poprvé viděl v originálním znění, což pro mě byl docela šok. Následně jsem čtyři roky tuto sérii nechal odležet, abych se k ní vrátil a pomalu se namlsal na jedenáctou a dvanáctou sérii, která přijde co nevidět. Tentokrát jsem si to mimochodem užíval už s dabingem.. V tu chvíli jsem si uvědomil, že dabing tomu dodá opravdu hodně. Hlavně to kouzlo minulosti, při kterém jsem si přišel jak v šestnácti letech na gauči při prvním seznamování s Červeným trpaslíkem. A i přesto, že tato série má hodně hluchých míst, kde se čistě jenom blafe a blafe, pořád tu jsou epizody Citróny a Začátek, kde ta první je to nejlepší, co Trpaslík nabídl a ta druhá pro změnu předvádí, že tenhle seriál rozhodně nepatří do šrotu. Zbylé díly jsou sice výplň, ale i tak mě dokázaly ukojit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo to sice třináct let, ale nakonec se přeci jen Trpaslík dočkal důstojného pokračování, které se nemusí ohánět jen svým jménem, aby si vybojovalo místo pod sluncem (ano, mluvím o tobě proradná devátá řado!). Podařilo se tu totiž něco, co se příliš často nestává; comeback se vší parádou, která dělala (a dělá) legendu legendou. Kupříkladu hned druhou epizodu bych se nebál zařadit do zlatého trpasličího fondu. A pokud by jedenáctá řada měla být stejně kvalitní, tak si na ní milerád dalších třináct let počkám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se tahle nesourodá parta objevila Zpátky na Zemi, byl jsem skálopevně přesvědčený, že jde o jejich poslední dobrodružství, které má trpaslíkovské eskapády symbolicky zakončit na trochu vážnější notu. K desáté sérii jsem proto přistupoval zatraceně nedůvěřivě, ale o to raději jsem, že šestice nových epizod minulé intermezzo neznevažuje, ale jen přeměňuje do zastavení, které nakoplo Listera k obnovení starých snah a tužeb. Zkusit navázat na ducha příhod, který se poprvé objevil před více než čtvrtstoletím, tak bylo obrovský riskem, který naštěstí vyšel. Zápletkami se sice polovinu času jede jen na půl plynu, ale ve chvíli, kdy se začnou průběžné vtípky komplikovat a hlášky gradovat, je to zase síla. I díky epizodě Citrony, kterou bych možná zařadil mezi vůbec nejlepší z celé historie seriálu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí po nemastném, neslaném návratu na Zemi se dokázala nyní již parta padesátníků otřepat a duchem se přenést do raných 90. let, kdy na vesmírné lodi Červený trpaslík nebyla o absurdní situace a mimoňské hlášky nouze. Všude jinde doba možná pokročila, ale Červený trpaslík X je sitcom jako ze staré školy a to je vlastně dobře. Zatímco hercům ani v krapet pokročilejším věku elán nechybí, scenáristé už nemají tolik nového, co nabídnout. Unikátních sci-fi zápletek ala polymorf se tedy nedočkáme, Red Dwarf X až trochu moc spoléha na to, že divákům postačí pouhý návrat hrdinů na obrazovku, nesnaží se překonat původní série, neboť správně tuší, že by se mu to nepodařilo. Svůj standard si ale drží pevně... 7/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ne že bych se nezasmál. Ba naopak, smál jsem se docela dost. Přesto mi u toho bylo nějak smutno. Už to prostě nejsou ti mladí kluci, co se poflakují po vesmíru. Trpaslík pořád nikam neletí, Rimmer je zase hologram a nejvíc to připomíná první dvě série. Nevím co, ale něco tomu chybí a nostalgie to úplně nenahradí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po diplomaticky řečeno rozpačitém přijetí experimentální 9. série se tvůrci seriálu rozhodli přezbrojit a vsadili pro změnu na jistotu. Pečlivě zvážili, co fungovalo, a desátá série je tak esencí toho, co dělalo seriál přitažlivým v prvních sezónách. Jízlivý humor, vzájemné pošťuchování, všudypřítomná ironie. Potíž je v tom, že při vší snaze už to zkrátka není a nemůže být totéž, jako když tytéž postavy hráli o 25 let mladší herci. Ne, že by maskéři nedělali maximum a herci se nesnažili, ale některé věci zkrátka zastřít nelze. Když mladý Lister sní o své budoucnosti, o Kočanské a dětech v prvních sériích, divák mu fandí, ale tady už vidíte muže, který ať se na to díváte, jak chcete, větší část svého života strávil na vraku kdesi hluboko ve vesmíru a čím dál tím víc je jasné, že nemá žádný skutečný cíl. A z toho jde spíš tíseň, ne-li něco horšího... Celkový dojem: 85 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že bych se v hodnocení ukvapil, i když jsem viděl zatím jen dva díly. Jsou totiž boží. Trapnost, která se místy ocitla v sérii Zpět na zem je pryč. Nové zábavné zápletky, skvělé hlášky a stářím sešlá posádka, to je záruka dobrého combacku. K dokonalosti chybí už jen český dabing, A vlastně mě teď napadá ještě jeden zásadní nedostatek. Pořád se ještě neobjevil ESO! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat se vším všudy. Dokonale vypointované fóry. šílené příběhy a hlavně konstatní kvalita celé série. Listy a jeho vztah s automatem, Ježíš, nebo nezapomenutelný fór s losem. Nebýt vrásek hlavních představitelů zapadly by díly do zlaté éry prvních tří až čtyř sérií. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech (šesti) dílů. Už druhý návrat jedné velké legendy a pro mě nejoblíbenějšího seriálu všech dob, se vydařil na jedničku s hvězdou. Red Dwarf X nezůstává původním sériím nic dlužen, právě naopak, fóry jsou na hodně vysoké úrovni a skvěle vypointované (testová otázka s losem :-)) Všech šest dílů mě opravdu pobavilo a tak nezbývá než doufat, že se Dave (televizní stanice, která toto vyprodukovala, mimochodem, hádejte, po kom má své jméno :-)) pustí ještě (minimálně) do jedné. Pokud by kvalita neklesala a povedlo se do dalších sérií přivést i Hollyho, proč ne? 100 %. Mozek máš menší než je sekce se salátama ve skotském supermarketu! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík se vrátil vší parádou (já vím, já vím, u Kocoura to ani jinak nešlo) a desátá série je prostě radost. Čtvrtá epizoda Zapletení je sice na můj vkus zapletená až příliš, ale přinejmenším tři díly (s Ježíšem, s Listerovým a Rimmerovým otcem) se nebojím zařadit k tomu nejlepšímu, čím kdy Trpaslík na divácké bránice zaútočil. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to horší, než původní Trpaslík. O mnoho zřejmě ne. Poslední dva díly už mi sice přišly lehce slabší, ale to nevadí, odpuštěno. Proč dávám jen čtyři hvězdičky, když to není horší? Ony totiž jednotlivé díly Trpaslíka mi nikdy nepřišly tak "kulervoucí", že bych se smál, až bych z židle padal. Mám moc rád ten seriál jako celek, ale šest dílů z tohoto mého velmi oblíbeného celku na pět hvězd nestačí, k tomu je potřeba dílů 48. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milý hypotetický čtenáři (vytvořený z hlediska čsfďáckého průměru), ty jeden milče a náctiletý přelouskávači usáckých omalovánek, pokusím se ti vykreslit nové díly Červeného šprtajzlíka tak, aby to mělo pro tvé budoucí životní eskapády alespoň nějaký smysl. Představ si stařenu. Bábu nad dvacet - nebo, buďme krutí, snad i rok až dva nad pětadvacet. Hustý, co? Bys blil, povídáš. Chápu. Obličej se jí krabatí jako čínský vějíř, kůzle se změnilo ve vydojenou kozu a podvozek je komplet vyčvachtaný. Ale! Leccos pamatuje, chlapče. Komunikace s ní může přinést mnohá nečekaná zjištění. Například fakt, že neužívá pouze slova typu ROFL, LOL, MEGALOL a hustokrutý. Chápu, že by jsi jí nebral do společnosti, protože na lavičkách by její ondulovaná hlava vypadala ve srovnání s čupr růžovýma, na křivo nasazenýma čepkama ostatních roštěněk nepatřičně. Ani tobě by nepřineslo hřejivý pocit u moudí, kdyby tě vytáhla mezi staříky do kafárny. Ovšem tak nějak doma, jo, v tichosti, odříznuti od nepřejícího světa deskou z umakartu, to by sis nakonec i šmáknul......A takhle to je i s Kryťákem, Rimmrákem a Listrákem. Jsou už evidentně olezlí, forma zůstala v minulém tisíciletí, ale pořád mají co říci, umí se řádně vydráždit a když jim dáš chvilku, cáknou ti díky Kegelovým cvikům řádný proud srandy do xychtu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé, červený trpaslík jak má být. Oproti Zpátky na Zemi znatelně lepší a fanoušky jenom potěší. Kéž by natočili více dílů, uvidíme třeba to dopadne. / Viděné epizody z 10 série *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě.......... Jsou zpátky [0=´ ................ Místy jsem měl dojem, že jsem některé věci už viděl, ale to vůbec není špatně, každý díl si něco bere ze svých předchůdců aniž by však musel sám sebe vykrádat. Lepší si to snad ani nikdo nemohl přát ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat se vší parádou, bez Kochanské, ale zato na Trpaslíkovi, který vypadá znovu jinak, ale na to už jsme si v minulosti zvykli. Spousta dílů je hodně povedených a vyloženě slabší je pouze ten poslední. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt zvrásněných čel, prořídlých vlasů a kulatějších siluet hlavních představitelů, tak bych i uvěřil, že těchle šest dílů mohlo klidně vzniknout někdy mezi 1. až 4- sérií. ()

Reklama

Reklama