Červený trpaslík - Série 2 (1988) (série)

Kryton (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Kryten
Komedie / Dobrodružný / Sci-Fi
Velká Británie, 1988, 28 min

Holly zachytí nouzový signál ztroskotané vesmírné lodi, na jejíž palubě zůstal robot Kryton a – podle toho, co hlásí – tři (při katastrofě lodi sice zraněné leč stabilizované) členky posádky. Perspektiva, že po třech milionech let uvidí zase ženskou, naše tři hrdiny vybudí k nebývalé aktivitě a nemohou se dočkat kýženého setkání. (Česká televize)

(více)

kwoky

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posádka tráví čas, jak se dá a navzájem si lezou na nervy. Je tak prostor vypálit pár vtipů, které by se jinam nehodily. Vše se změní ve chvíli, kdy dojde k zachycení nouzového signálu. Pak už se vše točí jen kolem záchrany posádky Novy 5. A na závěr se ukáže, že Kryťák asi nebude tak poslušný, jak se zdálo. ()

Yarwen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo viděl tento díl a je živý, ať zvedne ruku! A nezáleží na tom, jestli má šest bradavek, nosí boty, jež způsobily chemický poplach, nebo mu přezdívají dinosauří kůže. Přelomový díl, kterým se dostává Kryton mezi posádku a zároveň skvostný začátek druhé série. ()

• Když Lister (Craig Charles) použije černý sprej, aby zamaskoval díru na svých kalhotách, tak radostně zvedne ruce vzhůru, přičemž mu sprej v dalším záběru záhadně zmizí z ruky. (Alfréda)
  • Hostující David Ross se sice v roli Krytona do seriálu nevrátil, byla mu ale ponechána hlasová role toustovače Švitorky v několika následujících epizodách. (Alfréda)