Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 2 (1988) (série)


Škvíra ve stázi (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Stasis Leak

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka s překvapením zjistí, že kdesi na lodi existuje škvíra ve stázi, kterou se dá projít do minulosti. Tento objev je pochopitelně naplní nadšením, neboť každý si od něj slibuje zásadní změnu svého života: Lister že se vrátí a ožení se se svou milovanou Kočanskou, Rimmer že se mu podaří dopravit do současnosti své živé tělo a Kocour, že konečně najde někoho, kdo ocení jeho dokonalost. Skutečnost je ovšem, jako vždycky, poněkud jiná... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobrá epizoda, ale ne natolik, abych jí dal plný počet. Prostřední díly téhle série mi holt přišly nejslabší, i když tahle epizoda je pořád o moc lepší než ta předchozí... 4* ()

risker

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Stejně mě každý nakonec nechá. Holky, rodiče... jednou jsem choval i lumíka. Měl jsem kluka moc rád. Postavil jsem mu i zídku, ze které mohl skákat. Nechtělo se mu ani za nic. Jednou o Vánocích jsem mu na prstu podával kus biskupského chlebíčku. Kousnul mě! Zahryznul se mi do prstu a nechtěl mě pustit. Tak jsem mu musel rozmáznout hlavu o stěnu ložnice. Z toho mi opravdu bylo moc smutno. Ten hnusák mi zničil tapetu s helikoptérami." ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • V závěrečné scéně se setkají Lister (Craig Charles) a Rimmer (Chris Barrie) z minulosti, Lister, Rimmer a Kocour (Danny John-Jules) z přítomnosti a Lister, Rimmer a Kochanska (Clare Grogan) z vesmíru, kde si Lister vzal Kochanskou. Clare Grogan ale nedopatřením opustila studio, než se scéna natočila. Proto ji v závěrečné scéně zastoupila Dona DiStefano, která pracovala ve štábu. Veškeré repliky Kochanské byly vyškrtnuty a její dublérka celou dobu schovává tvář pod velkým kloboukem. (Alfréda)
  • Ve scéně ve sprchách se tělnatý muž dívá na hlavní postavy, jak se radí ve sprše. Při změně záběru za ním v odrazu v zrcadle náhle vidíme postavu, která ve scéně nebyla. Jde o komparzistu, který byl použit, aby zakryl kameramana, který byl v odrazu vidět. (Alfréda)

Reklama

Reklama