Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 11

(série)
Trailer

Epizody(6)

Recenze (40)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série bezpečně se pohupující na vlnách lehkého trpasličího nadprůměru a osvědčené sázky na jistotu, kdy žádná z epizod není vyloženě marná, ale pouze jedna je památná (stejně jako v minulé řadě jde o tu třetí v pořadí). Dává tak vzpomenout na zlatou éru i něčím jiným než převažující nostalgií jako ty zbylé. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autorská dvojice Grant a Naylor po 30 letech práce na Červeném trpaslíkovi dobře ví, co funguje a co si mohou dovolit použít. Problém je v tom, že jejich humor se dá označit za pubertální nebo taky študácký, prostě humor pro mladou generaci, který by měl být sdělovaný optimálně taky příslušníky mladé generace. Červený trpaslík z konce 80. let měl ideálně utvořenou posádku, aby zafungovala na teenagery i ty mírně odrostlé jejich věku. Pokud hlášky chrlí pánové, kteří se pomalu a jistě blíží důchodovému věku, už má divák pocit, že to z jejich úst působí lehce nepatřičně. Tady je vidět rozdíl mezi animovaným seriálem Simpsonovi, kteří se také blíží 30. výročí své existence, ale není to na nich naštěstí nijak poznat. Pokud hrají skuteční herci, jeden by s ubíhajícími dekádami čekal nějaký vývoj jejich postav, naplnění některých cílů a vytýčení jiných. Pokud se nad tím hlouběji zamyslíte, tak by vám vlastně těch čtyř nešťastníků v hlubinách vesmíru mělo být líto. Celkový dojem: 75 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s tím, že minulá série byla lepší, ale z Jedenáctky stojí za pozornost určitě Důstojník Rimmer, velmi vtipný 3. díl s medibotem a parádní závěrečný Džin z lahve. Díly s Polymorfama patřily vždy k ozdobám. 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nemám co bych dodal, takže zde je jenom můj výčet nejoblíbenějších hlášek: "Jak lidi můžou letět ve vesmírný lodi a přitom všichni najednou hrát Twister? To je strašidelný." "Souhlasím Kocoure, doslova mi přeběhl mráz po zádech." "To jsem byl jenom já. Trochu mi vypěnil ležák." __________ "Krytone, popírání krize středního věku je příznačným projevem krize středního věku." "Vážně?" "Anebo zájem o extrémní sporty." "Inu, jdu si o tom tedy popřemýšlet při bungee jumpingu do výtahové šachty." "Ksakru, musíme mu pomoct." "A to prosím tě uděláme jak? Zařídíme mu rande s vysavačem na fazolové plechovky strýčka Bena?" __________ "Myslíš, že ten měřič karmy manipuloval s hracími kostkami?" "Jak to myslíte pane Rimmere?" "Hodil jsem dvojku a jedničku sedmkrát za sebou. Jaká je to vůbec šance?" "Přibližně 62 milionů ku jedné. Asi tak stejná šance, jako že vás zabije mandarinkový pudink." __________ "Píšeš taky nějaký román?" "Ano, jmenuje se Položky do nákupního košíku." ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trpaslík se vrátil po další pauze, a v plné síle. Roky posádce nic neubírají, jejich charaktery pár křížků na krku ustojí úplně bez problémů a jen jim to přidává další prostor pro gagy. A ty jsou tady pořád skvělé, často se nostalgicky obrací ke starým zápletkám, ale nezůstávají jen u jejich opakování a pokračování klasických running-gagů - rozvíjí je dál, přidávají twisty navíc. Slabších momentů je jen pár, většina je  i na poměry tak geniálního seriálu kvalitou nadprůměrně, tzn lepší než ty slabší série z původního runu. Kéž by takhle vydrželi jet ještě co nejdýl. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará dobrá parta trpaslíka pořád umí! Dva trochu slabší díly, ale na druhou stranu čtyři epizody opravdu zábavné. Celkově je tahle série pro mě stále za 5 hvězd! ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po letech je Trpaslík zpět a musím říci, že ve velké formě. Dokonce si troufám tvrdit, že se jednu z nejlepších sérií. paráda vidět zestárlé hrdiny, na kterých to není znát a jedou hlody jako za mlada. Pokud by tvůrci pokračovali na stejné vlně, vůbec bych se nebránil dalším epizodám.......9/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, čekal jsem něco podstatně horšího a vyčpělejšího. Nicméně těch několik skutečně dobrých gagů a vzájemného popichování nezakryje skutečnost, že pánové už mají svá léta a někdy tak moc už jejich narážky a problémy nezapadají, resp. se poměrně dost recyklují nápady z předchozích sérií. Je to nastavovaná kaše. Překvapivě sice chutná, ale přesto jen nastavovaná. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série se bohužel té předchozí nemůže rovnati. Ne,že by byla špatná,ale krom 9.je nejvíce vážná a to u sitcomu s prominutím považuji za podstatný problém. Často jsem si totiž připadal,že sleduji Krajní Meze,akorát s více humorem. Jako by se autor rozhodl,že chce tentokráte zkusiti opravdový SF seriál s hlubšími myšlenkami apod. Nic proti tomu,ale doufám,že 12.s.už bude ve starých kolejích. A ano,mohu souhlasiti s názory,že 1.díl je absolutně nejslabší,což tímto textem,slavnostně stvrzuji.:) Za nejvtipnější považuji poslední 2 díly a na scénu,jak kocour rodí morfátka (z nichž pak jedno v rámci citového vydírání za účelem ochrany vlastního života,se promění na ježečka s cylindříkem v malém nákupním vozíku,to tam fakt je:))) dlouho nezapomenu. A taky scénu,kdy se chodbami trpaslíka sune rimmeromonstrum,které jakoby vypadlo z některého Silent Hillu (to myslím vážně,ona má vůbec tato série až hororové prvky,se mi zdá),nějaký ten čas,nevyženu z hlavy. Každopádně si snad nikdy nezvyknu na tu vysokou úroveň efektů.:) Jo a naučil jsem se 2 nová slova: srabotomie a fňuknosukce. Hahaha!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jedenácté série mě tolik nedostal a bál jsem se, že tohle bude celkově propadák, ale nakonec se ukázalo, že nostalgie zafungovala. A nejenom nostalgie, ale také skutečnost, že to je místy pořád neskutečně vtipné. Navíc nechybí ani sem tam nějaký ten promyšlený scénář, který nás vrací k původním sériím. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedenáctá série zabodovala.První díl se možná trošku hledal a poslední díl je naopak něčím, což už bylo několikrát viděno, avšak zbylé čtyři epizody, především pak třetí a čtvrtý díl, jsou naprosto parádní a dávají vzpomenout na zlaté trpaslíkovské časy. Hoši jsou stále ve formě, pár nových nápadů taky najdeme a hlavně působí nová řada jako zábavný celek. Už se nemůžu dočkat další řady. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě plnohodnotné pokračování desáté série, byť kulisy desáté se mi líbily víc, ale ty se mění co sérii. Jistý forma "pádu" je sice vidět, ale pro mě je dost malá, navíc po tom, co člověk mohl vidět u deváté série, se seriál odrazil ze svého dna. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý, skvělý. Fakt strašně moc oceňuju snahu, kterou do toho Doug Naylor stále vkládá a přesto, že kamera a interiéry prošly značnou invencí a hlavním hrdinům teď můžete spočítat každou vrásku, scénáristicky se to pořád snaží maximálně stačit původním dílům z devadesátých let. A tak z 80% funguje stejně dobře i humor, i když sem tam se třeba maličko zaškobrtne (což se podle mě nejvíc týká Kocoura). Pořád je to nádhera a třeba u dílu Důstojník Rimmer jsem se řezala smíchy jako za starých dobrých rimmrovských časů. Velké dík také patří hercům, že se sešli ve stejném složení a taky českým dabérům, kterým na kvalitě výkonu ani trochu neubylo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyrovnaná série suverénně drží nastavenou "trpaslíkovskou" laťku, možná se přeci jen trochu opakuje (resp. těží ze svého odkazu), ovšem vidět staré páky užívající si životní role je k nezaplacení. Nic se prostě nezměnilo. Snad hodnocení časem zmaximalizuji, až se i z trapných fórků znovusjížděním stanou vtipné (jako už tolikrát předtím). :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík je asi můj nejoblíbenější seriál. 1-8 série je sázka na jistotu a je vesměs jedno jaký díl si člověk zapne. 9.série byla slabá, ale návratová. 10. už se tvářila, že by to mohlo být do budoucna lepší. Ale tato 11. série je tedy pro mne zklamání... Ano je tu pár dobrých vtípků napříč díly, ale kdybych je všechny vzal tak by postačily v 1-8 sérii na 1-2 díly... A zde jsou rozloženy do 6 dílů. Dále je zde x vtipů co opět vyloženě recyklují staré díly. Rimmer má fakticky jeden výraz celou sérii. Z Krytona se dělá karikatura sebe sama (ta růžová to dorazila)... veškerá technika se tlačí "hypermoderně" ač se tím vytrácí duch samotného trpaslíka a té doby... A když už nemají kde brát, tak tam sypou pomalu do každého dílu nějakou postavu/rasu navíc.. Vždy byl trpaslík o pustém vesmíru kde nikdo není. Jednou za x dílů se narazilo na nějakého replikanta, opuštěnou loď atd.. zde to je v každém díle něco. Dokonce se i vezme legendární Polymorf, který se zrecykluje a "zprasí"... Bohužel jen 3z5... Doufám, že se potvrdí reference na 12.sérii, která má býtprý hodně povedená. ()

Reklama

Reklama