Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Setkáte-li se ve vesmíru s psychopatickými droidy, schopnými každé dva roky zdvojnásobit výkon svého tranzistoru, máte zaděláno na pořádný malér. Zejména, pokud se necháte zmanipulovat do výměny, která ve svém důsledku může znamenat konec lidstva jako takového. Jste-li ovšem členy hrdinné posádky těžařské lodi Červený trpaslík, dokážete se ke svému omylu postavit jako jeden muž a svou fatální chybu napravit. A jmenujete-li se Dave Lister, ještě si z celého dobrodružství odnesete jedno důležité životní ponaučení. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"POLICISTA: Harmony de Gauthierová, To je mi nóbl umělecký jméno, ale mě nevoblafneš, profesorko Baldwinová! To totiž seš! Špinavá laciná vědkyně, co půjde tlachat o teoretický fyzice s každým, pokud se penízky budou sypat! HARMONY: Já už ve vědě nejedu, víme? Nešáhla jsem na Petriho misku měsíce. POLICISTA: Víc blbin už do mě nenahustíš? HARMONY: Vážně to chceš vědět? Vyděl si svou hmotnost objemem." Výtečná epizoda pracující ve své nejvtipnější fázi se stejným přístupem jako ve své detektivní povídce Woody Allen (duševní prostituka). Skvělé ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík, to je asi pro každého z nás prvních 52 skvělých epizod.To, co přišlo potom, přišlo pozdě.Zpátky na zemi byl takový nic neříkající pokus jestli diváci ještě vůbec mají o tuhle legendární partu zájem a v desáté sérii se mi strašně líbil první díl a ten zbytek jsem spíš tak nějak odzíval.Nové díly seriálu už nemají šanci naučit jednu celou generaci stovky hlášek, kterýma se bavíme imrvére v hospodě nebo v práci, protože žádný hlášky neobsahují.Z desáte série si bude každý pamatovat jen Losa ve švédsku v prvním díle, zbytek zapomenete.I když sem se na jedenáctou sérii pořád těšil, přeci jen ten vztah k postavám je silný, je ale Twentica snad nejhorší díl, který kdy vznikl.Ani jedna vtipná hláška, žádný zajímavý námět, nic.Jako bych 25 minut čuměl do zdi.Nebavilo mě to a bojim se, že 11. série nám prostě nemůže nabídnout to, co sme na Trpaslíkovi měli všichni rádi....švih, satiru a skvělé hlášky.Místo dvou řad měl vzniknout jeden dlouhý TV film na rozloučenou s pořádným scénářem, tohle vaření z vody nemohlo Naylorovi vydržet věčně...Twentica teda bída.40%. ()

Reklama

DuanBerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, že staré serie Trpaslíka jsou lepší, ale seriál si podle mě udržuje stále velmi vysokou kvalitu (a myslím si to i o IX. serii). Rimmer je stále stejný sympatický slizoun, stejně jako Kocour zůstal stejně sobecky sebestředný. A ačkoli serie trpí skutečně repeticí vtipů, někdy i scén a řadu věcí lze předvídat, přesto jsem se smál. Prostě se mi to líbilo! Pro mě je to pokračování kultu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať pátrám, jak patrám, zjišťuji, že Twentica (pokud se nepočítá Zpátky na Zemi, které ale mám taky docela rád) je asi nejslabší epizodou Red Dwarfa. Ale... i když úvod jedenácté série není takový, jako byl úvod desáté (vynikající Trojan), bylo z toho cítít, že se chlapci dobře baví a pořád se jim to líbí. A líbí se to i mně - v této epizodě sice bylo dost vtipů mimo (vlastně většina), zápletka byla zvláštní (a to zněla tak slibně) a v podstatě to bylo o ničem, moc se tam nestalo, ale pak jsem se na to podíval za pár dní znovu a podívejme, bylo to lepší. Styl výborné desáté série si to krásně drží a i přes tenhle slabší úvod (který je ale jen lehce nadprůměrný) se strašně moc těším na další díly, protože energie v tom pořád je a grafika a všechno kolem (až na Krytonovu hlavu) vypadá naprosto báječně. Vůbec se nebudu zlobit, když se kluci trochu víc rozjedou. 85%. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd nove serie vypada nadejne. Kvituji, ze je zpatky ta pulpova, low budgetova, sci-fi estetika, ktera byla tak osvezujici v prvnich seriich. Pribehove jde o klasicky blaznive dobrodruzstvi kluku z Trpaslika, jen ty hlasky nerezou tak ostre, jak bylo zvykem. Obcas se scenariste toci na stejnych vtipech, ktere jsme uz videli x-krat, ale nejak to tentokrat nefunguje. ALe zabavne to bylo a dalsi dily rozhodne take zavesim. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama