Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kromě milionu jiných věcí by si měl člověk ve vesmíru hlídat i to, jaké si vybírá přátele. Jinak se mu může snadno stát, tak jako hochům z Červeného trpaslíka, že se vedle jeho lodi zčistajasna zjeví replikantská smrťácká loď. A to je rozhodně důvod k obavám, neboť ačkoli smrťácká loď zatím nenaznačila přesnou povahu své věci, zřejmě to bude nějak souviset se smrtí. K záchraně holých životů budou muset naši hrdinové zmobilizovat všechny své – tu lépe tu hůře – utajené schopnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

risker

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nemáme se čeho bát, leda strachu samotného. Kromě bolesti a možná i ponížení a jistě i smrti a neúspěchu. Ale kromě strachu, bolesti, ponížení, neúspěchu, neznáma a smrti se nemáme čeho bát, leda strachu! Kdo jde se mnou?!" ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této sérii jsou rozhodně lepší díly, nicméně je to fajn zakončení, a rozhodně pořád naprůměrně pobaví a Rimmerova chvilka slávy, i když je to parchant, potěší u srdíčka. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro je "škoda", že se natočila XI. a XII. řada, resp., že tento díl nebyl na jich konci, bylo to skvělé zakončení, kdyby se první díl jmenoval Konec a poslední Začátek. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší motivační řeč ever : "Nemáme se čeho bát, kromě strachu samotného. Teda kromě bolesti. Možná i ponížení. A samozřejmě smrti a neúspěchu. Ale kromě strachu, bolesti, ponížení, selhání, neznámého a smrti se nemáme čeho bát, jenom samotného strachu! Kdo jde se mnou?" ()

Zajímavosti (2)

  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama