Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 12

(série)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

I v aktuálně nejnovější XII. řadě oblíbeného seriálu pro všechny milovníky humoru a sci-fi se legendární čtyřčlenná posádka těžařské lodi Červený trpaslík ve složení Dave Lister, Arnold Rimmer, Kryton a Kocour vydává vstříc neuvěřitelným a ztřeštěným dobrodružstvím v těch nejzapadlejších zákoutích vesmíru, do nichž mnohdy lidská noha ještě nevkročila a ani by možná neměla. Skupinka vesmírných dobrodruhů se v nových epizodách například ocitne ve výzkumném středisku, obývaném nechvalně proslulými osobnostmi historie, které byly údajně vyléčené ze zla a z nichž jmenujme namátkou Adolfa Hitlera, Ivana Hrozného či rumunského knížete Vlada, zvaného Napichovač. Dojde i na setkání se starými známými z minulých řad, když se Rimmer rozhodne opustit Červeného trpaslíka a hledat dimenzi, kde není takový zbabělec, budižkničemu a lidský odpad. V jiné epizodě si zase zbytek posádky vyzkouší, jaké to je být Krytonem. „Kluci se několikrát vyjádřili, jak těžké to pro ně vlastně bylo a jak si před tím mysleli, že Robert Llewellyn (Kryton) trošku přehání, když si pořád stěžuje, jak jsou ta maska a kostým nepříjemné. Maska je velmi tlustá a musí se tedy řešit problém s potem, který v podstatě nemá kam odcházet,“ řekl v rozhovoru pro Screen Mayhem jeden z tvůrců a scenárista Červeného trpaslíka Doug Naylor. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Dvanáctá série naštěstí pokračuje v dobře rozjetejch kolejích desítky a jedenáctky - a třeba první (Cured) a šestej (Skipper) díl pro mě byly naprosto srovnatelný se starym Trpaslíkem. Odkazů na ty původní díly je to plný, ale mě to nevadilo, naopak - nebylo to nijak prvoplánový, fungovalo to tak, jak mělo. A u takovýho Hollyho nebo u Rimmera ve starý uniformě jsem měl skoro na krajíčku... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krytone, přeskočilo ti? Listerovo hraní na kytaru je jeden z nejhorších zvuků všech dob. To bych si raději nechal uříznout uši a zvukovody zalít betonem. Je to jako něco mezi pářením stegosaurů a diskografií Yoko Ono!" __________ Dvanáctá série opět dokazuje zřejmý fakt, že i po víc jak 35 letech dokáže Červený Trpaslík stále bavit. Nikdo není mrtvý, Arnolde! __________ "Kam vedete mé kamarády?" "Před justici. Naše organizace se nazývá Mezinárodní Intergalaktická Liberální Fronta." "MILFka?!" ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden by si myslel, že snad ani není možné, aby se "Červený trpaslík" ještě zvednul na úroveň prvních sérií, ale dvanáctá sezóna to skutečně dokázala a nechala nám pocítit ten humor, který jsme tak milovali. Tady máte opravdu pocit, jako kdyby postavy nestárly. Navíc to má i dobře promyšlené zápletky. Tohle je prostě skvělé. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V sérii se našlo několik výkyvů, které byly horší, ale celkově jsem byl spokojen. Největší spokojenost panovat s posledním dílem. Jediné, co scházelo, byla nějaká větší propojenost dílů, nějaká červená nit, něco ve stylu, přišli jsme o Trpaslíka a musíme ho dohnat. Jinak bych snad neměl co vytknout. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Krom slabého scénáře, který často recykluje zápletky z minulosti a jen parafrázuje to, co dřív fungovalo a zároveň nepřichází s ničím novým, si není nač stěžovat. Ovšem scénář plný vtipných hlášek byl vždy Trpaslíkovou devízou a ve 12. řadě o ní bezdůvodně přišel. Ani špičkoví herci, kteří si užívají svých celoživotních rolí, moderní pojetí, dostačující vizuální efekty, skvělý hudební doprovod a další vyvážené komponenty nestačí na vynesení vyšší známky za tuto řadu. 6/10 Těch šest z deseti naprosto vystihuje takto nevyváženou sérii, u které jsem se zasmál mnohem méně než v předchozích letech. Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Když cestuje Rimmer (Chris Barrie) mezi dimenzemi, změní loď Červený Trpaslík také barvu na sytě modrou, podobnou barvě Tardis, zatímco na pozadí je planeta podobná Galifrey. Je to odkaz na kosmickou loď a domovskou planetu Doktora ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)
  • V 15. minutě při prostřihu scény z Krytona (Robert Llewellyn) na všechny androidy, lze v horním rohu na okamžik zahlédnout mikrofon. (Nathaniell)

Reklama

Reklama