Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 12

(série)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

I v aktuálně nejnovější XII. řadě oblíbeného seriálu pro všechny milovníky humoru a sci-fi se legendární čtyřčlenná posádka těžařské lodi Červený trpaslík ve složení Dave Lister, Arnold Rimmer, Kryton a Kocour vydává vstříc neuvěřitelným a ztřeštěným dobrodružstvím v těch nejzapadlejších zákoutích vesmíru, do nichž mnohdy lidská noha ještě nevkročila a ani by možná neměla. Skupinka vesmírných dobrodruhů se v nových epizodách například ocitne ve výzkumném středisku, obývaném nechvalně proslulými osobnostmi historie, které byly údajně vyléčené ze zla a z nichž jmenujme namátkou Adolfa Hitlera, Ivana Hrozného či rumunského knížete Vlada, zvaného Napichovač. Dojde i na setkání se starými známými z minulých řad, když se Rimmer rozhodne opustit Červeného trpaslíka a hledat dimenzi, kde není takový zbabělec, budižkničemu a lidský odpad. V jiné epizodě si zase zbytek posádky vyzkouší, jaké to je být Krytonem. „Kluci se několikrát vyjádřili, jak těžké to pro ně vlastně bylo a jak si před tím mysleli, že Robert Llewellyn (Kryton) trošku přehání, když si pořád stěžuje, jak jsou ta maska a kostým nepříjemné. Maska je velmi tlustá a musí se tedy řešit problém s potem, který v podstatě nemá kam odcházet,“ řekl v rozhovoru pro Screen Mayhem jeden z tvůrců a scenárista Červeného trpaslíka Doug Naylor. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělej návrat, sice tu pro mě chybí momenty, které jsou instantní studnicí hlášek a scének, které se zažerou pod kůži, jako v minulé sérii (citrony), ale zábava to není o nic menší, snad bych jen ocenil víc dílů, kde účinkují jen a pouze "hoši z trpaslíka," těch epizodních postav je tu na liduprázdný vesmír nějak moc. A poslední dva díly jsou unikátní fan-servis s jedním božík překvapením, po kterém mám nutkání jít si udělat toust. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedená série, která nabízí spoustu vynikajících momentů. Ke konci se jedná o jakousi rozlučku a nostalgické vzpomínání na úplně první díl. Beru to tak, že touhle sérií nám Hoši z Trpaslíka říkají své sbohem. A já jim děkuji za úžasná léta strávená v jejich společnosti. Kdybych někdy ztroskotal na pustém ostrově s DVD přehrávačem, vím zcela určitě, že o dobrou náladu by se mě dokázala postarat seriálová edice všech dílů, kterou bych si pouštěl stále dokola. Hodnocení 12 série: 80% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krytone, přeskočilo ti? Listerovo hraní na kytaru je jeden z nejhorších zvuků všech dob. To bych si raději nechal uříznout uši a zvukovody zalít betonem. Je to jako něco mezi pářením stegosaurů a diskografií Yoko Ono!" __________ Dvanáctá série opět dokazuje zřejmý fakt, že i po víc jak 35 letech dokáže Červený Trpaslík stále bavit. Nikdo není mrtvý, Arnolde! __________ "Kam vedete mé kamarády?" "Před justici. Naše organizace se nazývá Mezinárodní Intergalaktická Liberální Fronta." "MILFka?!" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas to sice vypadá, že tenhle seriál jede jen ze setrvačnosti, ale pořád se u toho dá bavit (nejspíš funguje i nostalgie). Takže opět dávám 70% a ze staré známosti přivírám oči a zaokrouhluji nahoru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série od osmé, jeden mizerný díl, jinak 5 povedených a platných zářezů. Místy uspěchané a spíchnuté horkou jehlou, hlavně konce epizod a uspěchané vtipy bez správného načasování. Uvítal bych rozlučkový TV film a dojemný a ucelený konec seriálu, další série už raději ne.75%. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Krom slabého scénáře, který často recykluje zápletky z minulosti a jen parafrázuje to, co dřív fungovalo a zároveň nepřichází s ničím novým, si není nač stěžovat. Ovšem scénář plný vtipných hlášek byl vždy Trpaslíkovou devízou a ve 12. řadě o ní bezdůvodně přišel. Ani špičkoví herci, kteří si užívají svých celoživotních rolí, moderní pojetí, dostačující vizuální efekty, skvělý hudební doprovod a další vyvážené komponenty nestačí na vynesení vyšší známky za tuto řadu. 6/10 Těch šest z deseti naprosto vystihuje takto nevyváženou sérii, u které jsem se zasmál mnohem méně než v předchozích letech. Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden by si myslel, že snad ani není možné, aby se "Červený trpaslík" ještě zvednul na úroveň prvních sérií, ale dvanáctá sezóna to skutečně dokázala a nechala nám pocítit ten humor, který jsme tak milovali. Tady máte opravdu pocit, jako kdyby postavy nestárly. Navíc to má i dobře promyšlené zápletky. Tohle je prostě skvělé. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V sérii se našlo několik výkyvů, které byly horší, ale celkově jsem byl spokojen. Největší spokojenost panovat s posledním dílem. Jediné, co scházelo, byla nějaká větší propojenost dílů, nějaká červená nit, něco ve stylu, přišli jsme o Trpaslíka a musíme ho dohnat. Jinak bych snad neměl co vytknout. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A sakra. Tady už se mi párkrát pozdávalo, že tvůrci začínají být lehce u konce s dechem a je už trochu cítit absence nápadů a hlavně pokles po humorové stránce. Ještě nechci házet flintu do žita, ale řekla bych, že seriál čerpá už jen z toho, že přidává do scénářů až příliš epizodních postav a ztrácí to tak nějak šťávu. Nejvíc mě asi mrzí ten chátrající humor, ale ještě pořád se to drží na takovémtom ucházejícím standartu. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Dvanáctá série naštěstí pokračuje v dobře rozjetejch kolejích desítky a jedenáctky - a třeba první (Cured) a šestej (Skipper) díl pro mě byly naprosto srovnatelný se starym Trpaslíkem. Odkazů na ty původní díly je to plný, ale mě to nevadilo, naopak - nebylo to nijak prvoplánový, fungovalo to tak, jak mělo. A u takovýho Hollyho nebo u Rimmera ve starý uniformě jsem měl skoro na krajíčku... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně velmi povedený návrat ke kořenům, kdy se zde tvoří mnoho nového vtipu bez jakékoliv "recyklace". Drobným záporem je velké množství nových epizodních postav. Avšak chápu, že dělat nové vtipy se tvůrcům bez té "recyklace" moc nedařilo a právě skrze tyto epizodní postavy se "recyklace" zahodila a celé to vypadá živelněji a méně "natahovaně". 4z5 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koneckonců, proč ne. Je to pořád to samé, ale když se tak nad tím zamyslíte, tak to bylo i těch původních 8 sérií. Domnívám se, že 12. série byla zřejmě už úplně poslední a i když to není seriálový vrchol, rozhodně to nedělá Červenému trpaslíkovi ostudu. Myslím, že rozloučení se skoro všemi postavami proběhlo více než důstojně. Je čas pověsit seriálové mládí na hřebík. Děkuji všem. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po približne roku som sa dostal až sem. Na koniec poslednej série. A teraz je načase zhodnotiť celý seriál ,pretože 13. sérii sa len tak nedočkám ,lebo sa objavili pri produkcii ďaľšie problémy. Z toho ,čo som doteraz videl sa nebojím nazvať Červeného Trpaslíka za najlepší Britský seriál a zároveň za najvtipnejší seriál ,čo som mal tu možnosť vidieť - zasmial som sa na všetkých epizódach ,a to aj na tých z 9. sezóny (tam kvalita už išla ale dole). Inak seriál nestráca kvalitu ,ani to nejak nekolísa....teda až na 9. Keby som tie série mal nejako ohodnotiť tak to bude asi takto: 1. - 90% 2. - 85% 3. - 90% 4. - 95% 5. - 95% 6. - 80% 7. - 85% 8. - 78% 9. - 60% (aj som vysvetloval prečo) 10. - 90% 11. - 90% 12. - 90% . Z mojej strany je to všetko a ďakujem tvorcom ,scénaristom ,ale hlavne hercom za nezabudnuteľnú klasiku! ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoši z Trpaslíka už dávno nejsou hoši, spíš fotři, chudák Robert Llewellyn se už nemohl nasoukat do starého kostýmu, takže teď Kryton vypadá jak laciná halloweenská replika (jsou např. dost vidět Robertovy špeky po stranách pod otvory pro ruce), tvůrci vykrádají sebe sama, epizody, zejména jejich rozuzlení jsou příšerně uspěchaná, humor sice není špatný, ale dost pokulhává za 30 let starými epizodami, jediné co tuhle řadu táhne je nostalgie, jinak je to podprůměrná záležitost, bohužel. ()

Reklama

Reklama