Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 12 (2017) (série)


Vyléčení (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Cured

Nikdy nevíte, k čemu se vám v životě bude hodit dovednost zvaná poker face. Posádka Červeného trpaslíka ve vesmíru narazí na měsíční základnu, kterou ve 23. století vybudovala tzv. Spojená Amerika. Dle Krytona se tu pokoušeli vyvinout lék proti zlu. A skutečně, v kryoboxech zde odpočívá celá kolekce výtečníků, v čele s Adolfem Hitlerem a Josefem Stalinem. Všichni údajně vyléčení. Ne nadarmo se ovšem říká: Důvěřuj, ale prověřuj. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu říkám panečku návrat ve velkém stylu. Zatímco 11. série začala nejhorším dílem v dějinách Červeného trpaslíka (Twentica byla opravdu hodně mizerná), tak Cured je start v celku parádní. Po epizodě Give and Take z 11. série 100% nejlepší díl z nově natáčených v posledních letech. Ono co si budeme povídat, může za to hlavně Ryan Gage, jeho Hitler je naprosto luxusní a já si upřímně nepamatuju, kdy sem se tak nahlas smál, selfie nebo kytarovej duet s Listrem to je neskutečný nářez. Ono je to taky tím, že Gage je o proti klukům z trpaslíka herec z první ligy, se zkušenostmi z Hollywoodu (Hobbit) a jeho herectví je o level jinde. Nic proti základním stavebním kamenům, prvních 52 epizod miluju nadevše, ale nikdo z herců to nikdy nikam mimo tento sitcom nedotáhl a prakticky je celý život živý jeden televizní pořad. Trpaslík byl vždycky takový, že se nepárá s logikou a ve všech rolích excelují epizodní divadelní herci, ale v dnešní době už to nestačí a opravdu výrazný herecký talent tomuhle dílu odvedl vlastně veškerou službu. Tohle by nový trpaslík potřeboval, v každém díle jednu velkou hereckou hvězdu s výrazným partem. Co si budem povídat, borcům dochází dech, Kryton je neviditelný a Kocour je hodně mizerný. Snad se 12. série vydá tímhle směrem. Dal bych plnej počet, ale finále bylo opět zbytečně rychle utnuté, i tak....za návaly smíchu poctivých 85%. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Myslíš, že je normální jamovat s Hitlerem? To byla pecka ten song mohl být klidně delší. Už jsem si ho pustil 5 krát. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto fantastický návrat. Zatímco Twentica byla až do Krysis nejhorším dílem vůbec, Cured je naopak jedním z nejlepších a to nejen v rámci nových sérií. Vynikající nálož poctivého trpaslíkovského humoru od začátku až do konce, fantastické hlášky, scény, výtečný nápad (který se mi zpočátku příliš výtečně nejevil) a navíc sympaťák Hitler, který byl v podání Ryana Gage naprosto neskutečný a jeho kytarový duet s Listerem tomu nasadil korunu (jedna z nejlepších scén celého seriálu). Finále bylo sice předvídatelné a trochu urychlené, ale to je naprosto fuk a myslím, že to snad nikomu nemůže vadit. Já jsem naprosto spokojenej (lepší to fakt být nemohlo) a nadšenej. A na další díly se po tomhle úvodu těším ještě o něco víc. Snad mě kluci nezklamou. 100%. ()

risker

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na konci 23. století se Amerika pokusila přinést světu mír tím, že požádala všechny státy na Zemi, aby podepsaly mírovou smlouvu. Každý stát, který to odmítl, napadli. Následovala válka známá jako válka proti válce. Ty země, které do té války šly, protože byly tak proti válce, že byly připraveny jít do války a bojovat ve válce proti válce, si daly jméno Spojená Amerika." ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si dobře vzpomínám, máme Hitlera v Červeném trpaslíkovi podruhé - poprvé to byl parafín. Sice si není moc podobný, ale má to svůj důvod, že, Každopádně jsem toho názoru, že je dobré si na účet podobných zlounů občas zavtipkovat, boří se tím jejich aura důležitosti. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Díky kočičímu bohu za pokračování......tak ten Hitler je kouzelnej a při selfie mi smíchy vyletěla nudle z nosu až na monitor...hoši z červenýho jsou back a jsou opět sqělí.***** ()

DaWz 

všechny recenze uživatele

Je to sranda a jsem moc rád za pokračování. Bavil jsem se, ale doufám, že tohle nebyla nejlepší epizoda série. ()

Reklama

Reklama