Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 12 (2017) (série)


Skokan (S12E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Skipper

Obsahy(1)

S některými zákonitostmi fungování vesmíru není radno si zahrávat. Říkejte to ale Krytonovi, který má zvídavost přímo zapsanou ve svém základním programu a především Rimmerovi s jeho nezřízenou ctižádostivostí. Díky Krytonově přístroji, umožňujícímu kvantové skoky mezi alternativními vesmíry se před Rimmerem otevírá možnost, že konečně nalezne vesmír, ve kterém nebude zkrachovalý zoufalec. Takovému pokušení samozřejmě nelze odolat, i když jak trefně podotýká Lister, i při nekonečném počtu vesmírů se nejspíš Rimmer docela nahledá. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim jestli nejlepší díl 12. série, ale povedený určitě ano. Má to ten Trpasličí šmrnc a hlavně camea dvojice původních herců dost potěšili včetně původních lokací a kostýmů, ve kterých se seriál odehrával. Kdyby se nějakým způsobem seriál vrátil k tomuto konceptu nezlobil bych se, na poslední díl ale pořád ne dost silné a jako celá 12. série zbytečně zkratkovité, nedodělané a místy spíchnuté horkou jehlou. To je asi největší slabina 12. série, ten neustálý přítomný pocit uspěchanosti, jako by snad měli všichni příští týden umřít. Místo 13. série bych uvítal 90 minut dlouhý film. S Kochanskou, robíky, kapitánem, Hollym a rozloučením jakým jiným, nežli happyendovým s návratem na zemi. I když 12. série je zatím nejlepší od osmé, těžko říct, jestli tvůrci ještě zvládnou jednu celou sérii a kdy a hlavně jak se rozhodnou trpaslíka ukončit. Já už bych nějaký ucelený a hlavně nostalgický konec uvítal.70%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zpátky! A v plné síle! Anebo ne? Kdo? Pan špína pupkáč číslo 204, prostý pekař!! A taky Holly!!! Tahle epizoda by byla naprosto dokonalým závěrem celého seriálu (což stejně zase nebude), rozhodně mnohem krásnějším než Začátek. Celá dvanáctá série hrála úplně ukrutně extrémně na nostalgickou notu (návrat Talkie Toasteru, závěrečná scéna páté epizody, ždímačka starých vtipů), ale bylo to nejen vysoce funkční, ale také vysoce zábavné a kvalitní. A o tomto díle to platí tak nějak několikanásobně - opakovaní vtipů tady už je tak okaté, že to přehlédne snad jen hlídač na parkovišti nebo učitel tělocviku, ale je to naprosto boží... Rimmerova one man show s neuvěřitelným tempem, ve starých kulisách (jak nádherné), se starými známými a našlapanou zápletkou, která (jako již tradičně) je ale možná utnutá příliš brzo. Jedna z nejzábavnějších a nejlepších epizod nejen nové éry, ale i celého seriálu. Tohle rozloučení se seriálem by bylo opravdu nádherné, uzavřelo by kruh, ale všichni víme, že to bude pokračovat, což samozřejmě nevadí, baví to mě, baví to je, mají energii, užívají si to... jen ten Hollák tam už asi zase nebude. Ale něco mi přece jen chybí... pořád čekám na toho Esa. Už má nachystané uzenáče, takže doufám, že ještě někdy dorazí. 100% za epizodu a za sérii, která je celkově tak o dvě třídy lepší, než stagnující jedenáctá. Naprostá spokojenost. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé zakončení série. Jen nechápu, proč ty skoky mezi realitami, začaly až 7min. před koncem?:( Tolik vzpomínek. Obří krysa byla neskutečná, byť trochu děsivá. Taky bych tam kvůli ní, nezůstal.:) Ovšem, to pohnuté vzdychnutí od diváků, když se objevil Holly (stáří už bylo viděti) a zvláště pak stará/původní kajuta z 1.s., v podstatě beze změny...to za to stálo. Kruci, já bych tomu věnoval aspoň 80% děje a ne jen 11%. ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele

Jako hra na nostalgii i oživení "starých dobrých fórků" i "starých dobrých vedlejších rolí" sice fungovalo velmi dobře (i přes značnou recyklaci obého), ale ignorace jedné z nejlepších linek v seriálu, a to existence ESO(Ů) RIMMERA(Ů), to mě tedy neuvěřitelně zklamalo, určitě mu mohl být věnován minimálně jeden rychlý skok (rychlé znechucené ne a okamžité zmáčknutí tlačítka). Celkově extrémní nekonzistence některých věcí v nových sériích s těmi původními, mi dost vadila. Ale až na to se tenhle návrat povedl na výbornou! ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé zakončenie série. Toľko comebackov som fakt nečakal. Kto by kedy povedal ,že Rimmer bude taký zúfalec ,že mu ani nekonečno iných dimenzií na nový život nebude nestačiť! 😂 Veľmi ma ,ale potešili menšie kameá ako návrat Holyho a Kočanskej ,alebo remake Listerovej a Rimmerovej kajuty z prvých dvoch sérii. Proste topka! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Když cestuje Rimmer (Chris Barrie) mezi dimenzemi, změní loď Červený Trpaslík také barvu na sytě modrou, podobnou barvě Tardis, zatímco na pozadí je planeta podobná Galifrey. Je to odkaz na kosmickou loď a domovskou planetu Doktora ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)

Reklama

Reklama