Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série)


Země zaslíbená (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Promised Land

Flákač Lister, hologram Rimmer, robot Kryton a kocour Kocour v novém speciálu zažívají něco skutečně speciálního. Narazí na tři duchovní kočičího náboženství, kteří naléhavě potřebují pomoc. Pronásleduje je nemilosrdný Rodon, nesmlouvavý vůdce koček, jenž přísahal zničit každého, kdo ho nezbožňuje. Lister se ze dne na den stává bohem. Rimmer získává nečekaný upgrade a najednou je z něho poslední akční hrdina. Kocour ke své veliké nelibosti nemůže slíznout smetanu. A Kryton je zase na nervy. Jak tohle nové bláznivě veselé dobrodružství party z Červeného trpaslíka asi dopadne? (Paramount Network)

(více)

Recenze (63)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*. Chtěl bych hodnotit nezaujatě, protože jsem fanoušek Trpaslíka, ale ono to nezaujatě nejde a vlastně je to taky jedno. Jestli jste fanouškem, tak si to stejně pustíte a budete stejně zaujatí jako já a jestli nejste, tak se k Vám tento počin ani nedostane a nemáte důvod si to pouštět. Kluci z Trpaslíka jsou ( zase ) zpět a naštěstí se kromě jejich věku nezměnilo vůbec nic. Doug Naylor naštěstí drží stále stejný styl a na zajeté receptuře nemění vůbec nic. Trochu jsem se obával celovečerního formátu, přeci jen Trpaslík fungoval vždy lépe jako seriál, ale zde se to povedlo. Film Vám nabídne klasický humor v podobě nějaké té direktivy kosmického sboru, odkazů na staré díly, pichlavého Rimmera, sexy Kocoura, vindaloo Listera, uklízejícího Krytona a samozřejmě Hollyho s IQ 6000. Dále jednoduchou akci, opět zajímavý sci-fi balíček a v neposlední řadě i trocha toho dramatu a filosofie nad existenční krizí. Přeci jen už nikdy nevíte, který díl bude opravdu poslední a tak určitě neškodí trochu vyšponovat závěr. Přál bych si, aby to nebyl díl poslední a pokud je, tak všem účastníkům ze srdce děkuji. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No co na to mám říct? 90 minutový special legendárního sitcomu nebyl žádný opus magnum, ale taky neurazil. Mělo to pár momentů, které vycházejí ze základu, to jest Lister vs. Rimmer ("Act like a God? You scarcely mastered human."), pár hlubších chvilek jako Rimmerova existenciální krize a Listerova analogie o měsíčním svitu.... a celkově bylo opět fajn se zase dostat chvíli na tu palubu, která, jak jsem poznamenal během projekce, je zkrátka zdrojem nevyčerpatelných a nových příběhů, vždycky se dá vrátit na tu palubu do jednoho z těch dní a nebo linií, nebo si pohrát s časovou linií a vrátit se do toho realmu, kdy Lister prostě je jedinej člověk na lodi, kocour se tam někde potlouká, Kryton uklízí a Arnold se zabývá nějakou banální kravinou, se kterou si neví rady, ačkoliv předstírá, že ji plně chápe. Asi překvapivě nejvtipnějším elementem byl návrat Hollyho. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu si nic nalhávat. Kdybych nebyl dlouholetým fanouškem posádky Červeného trpaslíka a neuměl prvních osm sérií zpaměti, tak by mě tohle na sledování nenalákalo. Scénář dávno ztratil tehdejší vtipnost a nikdo si to neuvědomuje víc, než Doug Naylor. Počet odkazů, pomrkávání, vykrádání a parazitování na dřívějších dílech dávno přesáhl únosnou mez. Kdyby jich ale nebylo, zasmál bych se stěží dvakrát. Objektivně je to mírný podprůměr, subjektivně nemám to srdce dát méně než tři hvězdičky. ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech konečně návrat ke kořenům. Nejenom perfektní nostalgické fóry ve stylu prvních řad, návrat Hollyho nebo Eso Rimmer v2.0, ale i spousta novinek, které potěší nejednoho veterána. I přes delší formát je tohle stále o mnoho lepší, než poslední série. Pořád ty kluky z Trpaslíka žeru a říkám "ještě"! ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendárna partia z ťažiarskej lode Červený Trpaslík sa znova po obrovských tehnických problémoch vracia v správnej dobe, keď svet potrebuje riadne švihlé rozptýlenie. Hoši z trpaslíka nikdy svojimi príhodami neskalamali a tak nie je tajomstvo, že ani tento obrovský comeback k originálnemu zameraniu seriálu dopadol viac než len super. Po dlhej dobe zase niečo, na čom som sa z chuti smial celú stopáž. Pri tomto seriáli sa skrátka chyba spraviť ani nedá... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama