Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série)


Země zaslíbená (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Promised Land

Flákač Lister, hologram Rimmer, robot Kryton a kocour Kocour v novém speciálu zažívají něco skutečně speciálního. Narazí na tři duchovní kočičího náboženství, kteří naléhavě potřebují pomoc. Pronásleduje je nemilosrdný Rodon, nesmlouvavý vůdce koček, jenž přísahal zničit každého, kdo ho nezbožňuje. Lister se ze dne na den stává bohem. Rimmer získává nečekaný upgrade a najednou je z něho poslední akční hrdina. Kocour ke své veliké nelibosti nemůže slíznout smetanu. A Kryton je zase na nervy. Jak tohle nové bláznivě veselé dobrodružství party z Červeného trpaslíka asi dopadne? (Paramount Network)

(více)

Recenze (63)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompletní posádka (včetně Hollyho) přes třicet let od prvního dílu seriálu, to je něco co se povedlo asi jen originální posádce Star Treku. Delší čekání na první (a poslední?) RD film od poslední série se vyplatilo. Film není úplně dokonalý a má par hluchých míst, dal by se mírně zkrátit, ale celkově je výborný. Nebýt to RD tak bych nejspíš tu pátou nedal (tu spíš za nostalgii, stejně jako u STVI). Vždy jsem litoval, že kočičí lid nedostal víc prostoru a tady se to konečně povedlo i s úroky. Jen mě trochu překvapilo, že Kocour zůstal prakticky chladný když měl na palubě dvě kočky. Na IMDB druhý den po premiéře zatím 8.1/10 Smeghead by day, superhero by night ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Odvážný tvůrčí krok ve změně formátu (respektive využití přímé linky napříč 90 minutami s umělým smíchem), jemuž nedochází dech a s přehledem drží vysoko nastavenou laťku od prvního prolezení skrz kočičí dvířka až po Krytonovo prospání zřejmě nejdůležitější výpravy téhle posádky. Bylo to hrozně fajn a vlastně to jediné, co mi pořád v přicházejících epizodách chybí, je nějaké pořádné dořešení Kochanské. To mi Robe a Dougu netvrďte, že jste s ní už vážně skončili! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšení bylo veliké. Výsledek? Rozporuplný. Úplně jsem nepochopil, proč se všichni z posádky Červeného trpaslíka v dialozích opakovali a připomínali něco, co všichni fanoušci znají a ví. Nicméně to pořád byla stará dobrá parta a s kočičím nápadem navrch. Popravdě už ale aby tady byla česká verze se všemi původními herci. Věřím, že nadšení pak bude větší. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V konkurenci nových epizod relativně slušné, i když mistr Lister kosmický vágus a nemytý šmudla je s třemi bradami už trochu ošuntělý. Několik momentů, kdy to vypadalo takřka jako za starých časů, se našlo, celkově jsem ale od momentu, kdy se konečně dozvíme o kočičím osudu, čekal víc. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený návrat původních mušketýrů. Holly v partě chyběl a je to právě jeho návrat, který kočičí zápletce dodává šmrnc. Změna formátu vůbec nevadí a docela by mě zajímalo kdyby Trpaslík dostal lepší triky. Já vím ta papundeklovost k tomu patří... Lister,... Listy, Listy,... Listy, Listy... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trpaslík si pořád drží status kultu hlavně díky tomu, že pauzy mezi sezonami jsou poslední dobou víceleté a humor je pořád skvěle nahňácaný a není moc hluchých míst. S výjimkou mizerného meta Zpět na Zemi je ta kvalita pořád stejně vysoko. Rimmer, Rimmer , Rimmer, Arnold Arnie Rimmy.! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Soap opera nabizi hodne dramatu a sitcomoveho humoru, ale moc jsem se pivnimu humoru typu "a co holohlavy lejno" nesmal. Snad jen tipkovi pecujicimu doma o tri kostry, nebo filosoficka otazka "proc detatka placou v noci misto ve dne, kdyz jsou vsichni vzhuru?" Tohle je zrejme ten americky sen. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Trpaslík ve vrcholné formě, to je něco co jsem po solidních ale nijak zvlášť vynikajících nových sériích nečekal. A i když bych rád viděl celou sérii kompletní party hochů z trpaslíka, vzhledem k tomu jak dobře tento speciál dopadl si na ni klidně nechám zajít chuť. Teď už jen zbývá modlit se k Rimmerovi za to, aby se u něj podobně sešli i všichni dabéři. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel. První až osmou sérii trpaslíka znám prakticky celou nazpaměť, každý díl jsem viděl vícekrát než dovedu spočítat. Ale ty nové série mě prostě přílíš neberou. Už to nějak není ono. Jejich poslední počin mi přišel vlastně dost špatnej. Je tam několik výbornejch gagů, ale přijde mi, jako by scénář psal někdo, kdo nikdy trpaslíka neviděl. Což je dost zvláštní, když to dělal samotný Doug Naylor. Ale možná v tom je problém. Rob Grant tu citelně chybí. Co mi vadí nejvíc je třeba naprosto nevyužitý Kocour. Po desítkách let potká svojí rasu, má tam kočičí holky, o kterých se mu vždycky jen zdálo. A vůbec to nekomentuje, vůbec ho to nevzrušuje, prostě tam jenom "je". Jsou to furt kluci z trpaslíka, to jo, ale prostě...není to tam. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

není to úplná topka v rámci trpaslíkovského universa,ale dost se to snaží být těm dnes už klasickým dílům hodně blízko.Navíc je to pořád lepší než poslední řada a to i přesto,že trpaslíkovi mnohem víc sluší ten seriálový formát.Když by měla vzniknout další série a byla by v téhle kvalitě,rozhodně bych se nezlobil.I když je fakt,že tenhle seriál miluju natolik,že jsem schopen mu toho odpustit víc než dost...80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík není v úplně vrcholové formě, ale docela často se jí blíží. Pro mě rozhodně zábavnější než předchozí pokusy o návrat. Hodinu a půl utekla rychle, několikrát jsem se od srdce zasmál a to, že herci vypadají trošku "unaveněji" je jasné, ostatně, my, kteří jsme na původním seriálu vyrůstali, také asi nejsem tak svěží jako v době, kdy jsme Červeného trpaslíka viděli poprvé. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší radost mi udělal návrat Hollyho. Je je škoda, že dostal tak málo prostoru. Jinak Červený trpaslík v staré dobré kvalitě, jak ho asi mají všichni rádi. Nicméně bylo místy znát, že je to na sitcom asi dlouhý formát. Pokud bych to měl k něčemu přirovnat, tak mezi Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére byla jedna hodinová speciální epizoda. Byla dobrá, ale prostě to kvůli délce nebylo ono. Podobně jako tady. Jinak není, co bych měl, kvalitní porce zábavy, která potěší každého! ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Hoši z Trpaslíka jsou v neuvěřitelné formě, velice mě potěšili a s přehledem utáhli celovečerák. Sci-fi roku 2020 :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající. Ostatně nic jiného jsem ani nečekal. Začátek je naprosto fenomenální a jde o přehlídku klasických vtipů, ale také zcela nových debat, a ačkoliv to nakonec na chvíli ustrne a lehce poklesne, celá druhá polovina je zase fantastická a natřískaná geniálními fóry. Skvěle zvládnutá byla i Rimmerova existenciální krize, na jehož konci se ale konečně dočkal povýšení (a pořádného!) a Listerova promluva na téma měsíčního svitu je něco, na co jsem čekal od první série a netušil jsem, že se toho vážně dočkám. A navíc se konečně vrátil i Holly! Jeho první vystoupení bylo sice trochu podivné, ale na konci už byl opět bezchybnatý a v plné formě. Ostatně jako zbytek posádky. Povedlo se to moc, kluci z Trpaslíka příběhy delší než jednu epizodu v pohodě zvládají (Zpátky v Červeném, ha!) a Země zaslíbená se povedla taktéž. Je plná nápadů, báječných fórů a zajímavého děje, který konečně všechny (s výjimkou Krytona) někam posouvá. Jen je škoda, že si ten Kocour nevrznul, když měl konečně na palubě dvě kočky (a nebyl to sen!). Od desáté série je celý seriál v nevídané formě a tenhle povedený film z ní nevybočuje. Teď už konečně zbývá jenom najít Kochanskou. "Všichni jsme přežili." - "Není možný!". Tak co je nového, chlapci? 95%. PS: Zajímalo by mně, jestli má Doug Naylor vymyšlený nějaký definitivní konec, nebo jich dostaneme ještě dalších sedm. A těším se na dabing. Snad zase nebudu čekat dva roky. ()

Reklama

Reklama