Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele korbitch22 k tomuto seriálu (16)

Červený trpaslík (1988) 

Prvních 52 dílů jsem viděl snad milionkrát, koukám na to u jídla, koukám na to po noční, koukám na to uvaření, koukám na to před spaním. Dokážu odvyprávět slovo od slova díl po díle, hláškovat za každé situace a v práci při pauzách se stejnýma pacientama chrlit hlášku za hláškou a srát na to, že nám zbytek diletantů co neznaj nejlepší britský sitcom všech dob nerozumí. Jsou totiž pohřbení jako kalhoty do zvonu s kapsami na kolenou.100%. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

kucíí z trpaslíka jsou zase zpátky,bohužel ne tak,jak si už několik let přeju.lišák lister neztratil nic ze svýho švitořivýho optimismu,ani ze smyslu pro nechutnosti(jeho žehlení je asi nejlepší scénka)rimmer je furt stejně vychcaná krysa atd.no bohužel sem se nesmál,tak jak bych si přál a rozhodně se mě do toho nechce nutit. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

Zlatý dvacátý (2016) (S11E01) 

Červený trpaslík, to je asi pro každého z nás prvních 52 skvělých epizod.To, co přišlo potom, přišlo pozdě.Zpátky na zemi byl takový nic neříkající pokus jestli diváci ještě vůbec mají o tuhle legendární partu zájem a v desáté sérii se mi strašně líbil první díl a ten zbytek jsem spíš tak nějak odzíval.Nové díly seriálu už nemají šanci naučit jednu celou generaci stovky hlášek, kterýma se bavíme imrvére v hospodě nebo v práci, protože žádný hlášky neobsahují.Z desáte série si bude každý pamatovat jen Losa ve švédsku v prvním díle, zbytek zapomenete.I když sem se na jedenáctou sérii pořád těšil, přeci jen ten vztah k postavám je silný, je ale Twentica snad nejhorší díl, který kdy vznikl.Ani jedna vtipná hláška, žádný zajímavý námět, nic.Jako bych 25 minut čuměl do zdi.Nebavilo mě to a bojim se, že 11. série nám prostě nemůže nabídnout to, co sme na Trpaslíkovi měli všichni rádi....švih, satiru a skvělé hlášky.Místo dvou řad měl vzniknout jeden dlouhý TV film na rozloučenou s pořádným scénářem, tohle vaření z vody nemohlo Naylorovi vydržet věčně...Twentica teda bída.40%. ()

Samsára (2016) (S11E02) 

No to mi padl kámen ze srdce.Konečně se to trochu podobalo starému Trpaslíku.Kocour i lister mocně hláškujou a opravdu sem se zase od srdce zasmál.Nechápu, proč vůbec začinali Twenticou...jestli si uvědomili její slabost a radějí jí okamžitě vystřelili aby se na ní rychle zapomělo...v každým případě tohle měl být první díl 11. série... snad svítá na lepší časy. ()

Dávat a brát (2016) (S11E03) 

Suverénně nejlepší epizoda 11. série a když opomenu první díl série desáté, tak jednoznačně nejlepší díl Červeného trpaslíka od roku 1998.Všechno jako za starých časů...takový mix mezi Epidémem, Inkvizitorem a Karanténou.Poprvé od konce osmé série jsem se díval s tím blaženým výrazem....tohle je Trpaslík!!! ()

Důstojník Rimmer (2016) (S11E04) 

11.série je spíš menším zklamáním.Když nepočítám Twenticu, je důstojník Rimmer určitě nejhorší díl z téhle série.Humor prostě nefunguje, bohužel kluci, není to ono, to dobré už máme za sebou.40%. ()

Kryze (2016) (S11E05) 

Kryton má krizi středního věku a já mám krizi s Červeným trpaslíkem.Další díl a další spíš promarněná šance.Nebaví mě to, bohužel.50%. ()

Džin z lahve (2016) (S11E06) 

Tak máme za sebou 11. sérii a nemůžu se zbavit neskutečného pocitu totální zbytečnosti.Druhý a třetí díl je skvělý, kdy jsem hlavně v tom třetím poznával starého dobrého trpaslíka, vše kolem je křeč, vesměs nuda a žádný opravdu dobrý vtip.V posledním díle je jedna skvělá hláška a celé to zachraňuje pouze vtipný Koucourův porod.Jestli má být konečně ve dvanácté sérii zakončení seriálu a Kochanská s Hollym, snad má Trpaslík ještě naději, ale jinak už se není o čem bavit.Nyalor na seriál už nemá a já nechápu, proč místo dvou sérií nenatočil dvouhodinový TV film na rozloučenou, nadupanej akcí, humorem a odkazy na předešlé díly a hlavně s Normanem Lovettem a Chloë Annett.55% za díl a 50% za 11. sérii. ()

Série 12 (2017) (S12) 

Nejlepší série od osmé, jeden mizerný díl, jinak 5 povedených a platných zářezů. Místy uspěchané a spíchnuté horkou jehlou, hlavně konce epizod a uspěchané vtipy bez správného načasování. Uvítal bych rozlučkový TV film a dojemný a ucelený konec seriálu, další série už raději ne.75%. ()

Vyléčení (2017) (S12E01) 

Tomu říkám panečku návrat ve velkém stylu. Zatímco 11. série začala nejhorším dílem v dějinách Červeného trpaslíka (Twentica byla opravdu hodně mizerná), tak Cured je start v celku parádní. Po epizodě Give and Take z 11. série 100% nejlepší díl z nově natáčených v posledních letech. Ono co si budeme povídat, může za to hlavně Ryan Gage, jeho Hitler je naprosto luxusní a já si upřímně nepamatuju, kdy sem se tak nahlas smál, selfie nebo kytarovej duet s Listrem to je neskutečný nářez. Ono je to taky tím, že Gage je o proti klukům z trpaslíka herec z první ligy, se zkušenostmi z Hollywoodu (Hobbit) a jeho herectví je o level jinde. Nic proti základním stavebním kamenům, prvních 52 epizod miluju nadevše, ale nikdo z herců to nikdy nikam mimo tento sitcom nedotáhl a prakticky je celý život živý jeden televizní pořad. Trpaslík byl vždycky takový, že se nepárá s logikou a ve všech rolích excelují epizodní divadelní herci, ale v dnešní době už to nestačí a opravdu výrazný herecký talent tomuhle dílu odvedl vlastně veškerou službu. Tohle by nový trpaslík potřeboval, v každém díle jednu velkou hereckou hvězdu s výrazným partem. Co si budem povídat, borcům dochází dech, Kryton je neviditelný a Kocour je hodně mizerný. Snad se 12. série vydá tímhle směrem. Dal bych plnej počet, ale finále bylo opět zbytečně rychle utnuté, i tak....za návaly smíchu poctivých 85%. ()

Silikonie (2017) (S12E02) 

Milf...ja se poseru :D. Ne tak vtipné jako první díl, ale dialogová výměna hlášek mezi hlavními aktéry funguje a má skoro stejnou kadenci jako dřív. Navíc námět opravdu dobrej. Od znovu nastartování seriálu desátou sérií zatím nejlepší start. Oba díly žádné výpadky a oba se drží blízko laťky legendárních 52. epizod. Držet pěsti, aby další 4 díly byly taky tak dobré.75%. ()

Časová vlna (2017) (S12E03) 

Jediný kolosální přešlap téhle série. Pointa příběhu sice chvályhodná, ale příšerně natočená. Každá postava mimo ústřední čtveřici je na přesdržku, hlavně ten buzerant co je uvítá na lodi. Tak nesympatické herce a dialogy jsem v tomhle seriálu ještě nezažil. Úvodní scénka a rozmluva v kokpitu Cosmicu je v pohodě, stejně jako vnitřní Rimmer a dialogy při jeho odstraňování, ale to vše mezi tím je příšernost. Nejhorší díl Červenýho trpaslíka ever.40%. ()

Robokracie (2017) (S12E04) 

Ano jak už někdo napsal, naprosto typická epizoda Červeného trpaslíka. Chemie dílu přesně jako za starých časů, neskutečná kadence hlášek a velký návrat švitorky švitořícího toustovače, švitorka sem já a toustuji rád. Takže, dá si někdo toust?80%. ()

M-Corp (2017) (S12E05) 

Zase kousek slabší než předchozí díl, ale v rámci série dostačující a zábavný. Dvanáctá série si zatím jako jediná kompletně obhájila svůj důvod vzniku. V desáté sérii byl skvělý jeden díl a jeden dobrý, zbytek brak. V jedenácté jsou skvělé dva díly a jeden dobrý a tři naprosto mizerné, tady je zatím skoré nejlepší, 4 parádní díly a jeden o kterém snad už nikdy nebudu muset mluvit. Teď už jen doufat, že se povedlo finále. Ze tří posledních sérií se udělá pohodový výběr který se může hrdě přiřadit k původním 52. legendárním dílům a obhájí si svoje místo v univerzu Červeného trpaslíka. Dvanáctá série dává naději na důstojný konec téhle legendární party.70%.. ()

Skokan (2017) (S12E06) 

Nevim jestli nejlepší díl 12. série, ale povedený určitě ano. Má to ten Trpasličí šmrnc a hlavně camea dvojice původních herců dost potěšili včetně původních lokací a kostýmů, ve kterých se seriál odehrával. Kdyby se nějakým způsobem seriál vrátil k tomuto konceptu nezlobil bych se, na poslední díl ale pořád ne dost silné a jako celá 12. série zbytečně zkratkovité, nedodělané a místy spíchnuté horkou jehlou. To je asi největší slabina 12. série, ten neustálý přítomný pocit uspěchanosti, jako by snad měli všichni příští týden umřít. Místo 13. série bych uvítal 90 minut dlouhý film. S Kochanskou, robíky, kapitánem, Hollym a rozloučením jakým jiným, nežli happyendovým s návratem na zemi. I když 12. série je zatím nejlepší od osmé, těžko říct, jestli tvůrci ještě zvládnou jednu celou sérii a kdy a hlavně jak se rozhodnou trpaslíka ukončit. Já už bych nějaký ucelený a hlavně nostalgický konec uvítal.70%. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama