Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele D.Moore k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Až jednou poletím do vesmíru - a já tam poletím, to je jistá věc - doufám, že tam bude taková prča. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Staří známí se vracejí s novou porcí vesmírné srandy. Trochu ubrali na třeskutosti, přibylo jim pár vrásek (vlastně se dost divím, že se za tu dobu v kajutě nepozabíjeli), mají lepší vizuální efekty (ale pořád si zachovávají tu krásně naivní dětskou béčkovitost) a chybí jim smích publika. Největší minus téhle trilogie je, že je to jen trilogie a ne rovnou celá řada. Kluci by na to určitě měli. Na dílech je vidět, že jdou s dobou (parodie CSI, utahování si z DVDček), vtipy jsou o něco přístupnější všem divákům (ne jen fandům RD), ale stejně mají pořád tu obvyklou šťávu (citace Blade Runnera ve třetí části je lahůdková)... Je toho hodně, ale mohlo toho být víc. Chci film! Chci film! Chci film! ()

Série 10 (2012) (S10) 

Červený trpaslík se vrátil vší parádou (já vím, já vím, u Kocoura to ani jinak nešlo) a desátá série je prostě radost. Čtvrtá epizoda Zapletení je sice na můj vkus zapletená až příliš, ale přinejmenším tři díly (s Ježíšem, s Listerovým a Rimmerovým otcem) se nebojím zařadit k tomu nejlepšímu, čím kdy Trpaslík na divácké bránice zaútočil. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama