Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele APLSMLS k tomuto seriálu (22)

Spravedlnost (1991) (S04E03) 

Jen skoda, ze je vzhůru! ()

Série 6 (1993) (S06) 

Poslední fakt silná série, od nástupu Kochanské v sedmičce se to hrozně unavilo a geniální humor ze začátku zmizel až do 10. série, kde Trpaslík chytil druhý dech. Pistolníci trochu slabší díl oproti ostatním, ale všechny jsou tu ještě pamětihodné! ()

Rimmerosvět (1993) (S06E05) 

No co, tak jí to prostě neřeknu. ()

Série 7 (1997) (S07) 

Kochanská je otravná a do chemie party nesedí, z Krytona dělá nesnesitelně žárlivou postavu a dříve silný humor se tu jaksi vyčerpává a nahrazuje ho řada hluchých a trapných hlášek. Nechci to celé házet do koše, ale sedmá série byl hrozný propad oproti nesmrtelným prvním šesti sériím. ()

Série 8 (1999) (S08) 

Opět slabší série. Obživlá posádka Trpaslíka v čele s fajn kapitánem je plus, ale z vězení si je s partou tolik neužijete. Postrádám úroveň hlášek a dialogů ze začátku. Jako oddechovka to jde, ale kdo nevidí pokles, urychleně se vraťte k prvním 4 sériím a pošlete jim pět hvězdiček!! Ale ať nežeru, naprosto miluju scénu, kde Kryton pro nutnost překonat autority ve svém programu unáší posádku na záchod, to je klasa :) ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

V pohodě. Nic extra, ale nepřišlo mi to o tolik slabší než předchozí dvě série, což se neshoduje se zdejším hodnocením. Je tam vidět nějaká snaha bilancovat seriál a nakonec mu dát ještě šanci, což vyústilo v parádní desátou sérii. První díl mě nudil, ale ty další to zachránily. Návštěva NAŠÍ země se vším tím narážením na to, že vymyšlení jsme my a ne oni byla milá :)) ()

Zpátky na Zemi, část první (2009) (S09E01) 

Divnej a nudnej díl, nechápu zdejší hodnocení, pač u mě to bylo úplně opačně - u druhého dílu mě to začalo bavit víc. ()

Zpátky na Zemi, část druhá (2009) (S09E02) 

Nej díl téhle mini série, zachránil pro mě dutý úvod. Pohyb party po soudobé Anglii je fajn, jsou tam hezký chvilky. ()

Zpátky na Zemi, část třetí (2009) (S09E03) 

V pohodě. Nic extra, ale nepřišlo mi to o tolik slabší než předchozí dvě série. Je tam vidět nějaká snaha bilancovat seriál a nakonec mu dát ještě šanci, což vyústilo v parádní desátou sérii. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Po třech dílech už musím uznat, že jde o nejlepší sérii od té šesté. Nevím, kde se po tolika letech našla nová inspirace a chuť, ale ten humor, co jsme tak měli rádi na začátku, je zpátky v plné síle! Bravo, díky! ()

Zapletení (2012) (S10E04) 

"Cože, on chodil na internátní školu?" "Ne, snědl někoho z internátní školy." ()

Série 11 (2016) (S11) 

Hurá, i tahle byla fajn. Nechápu výběr prvního dílu, kterej je slabší než zbytek, ale pak už se stoupá až do konce, tu si ještě někdy zopakuju :) ()

Zlatý dvacátý (2016) (S11E01) 

"Kryton by se nemohl víc usmažit kdyby byl řízek a bydlel ve Vídni." ()

Samsára (2016) (S11E02) 

Ani napodruhé mi jedenáctka tolik nesedla. Trochu lepší než úvodní díl, měl takovou víc red-dwarfovitou atmošku, ale vyložený pecky nepřiletěly odnikud. Listerovi tak nějak schází jiskra, místo jeho laskavosti zbyla jen ta zevlácká, otrávená stránka, snad to byla výjimka. ()

Dávat a brát (2016) (S11E03) 

Tak tady se konečně zase poctivě perlilo! Výtah, ledviny, Kocourova sobeckost. Rimmerova psychoterapie s automatem na sladkosti, cesta časem, zase všechny poctivý atributy Trpasíka :) Něco k dobru: "Máte problém s ledvinami." "Jakej problém?" "Žádné nemáte!" Anebo ještě lepší: Lister: "Jak ti teď funguje lhací režim?" Kryton:"Jsem teď zběhlý ve všech klamavých uměních. Mohl bych řidit FIFA!" ()

Série 12 (2017) (S12) 

Dvanáctka byla moc fajn! Jestli je tohle konec, pak důstojný <3 ()

Vyléčení (2017) (S12E01) 

Vždycky jsem si říkal, že by z Kocourovi kočičí povahy šlo vyždímat o trochu víc (s výjimkou prvních dílů první série, kde byl dokonalej) - a hele, splnilo se !! ()

Silikonie (2017) (S12E02) 

"MILF?!" No teda, proměna posádky do Krytonovského designu výbornej nápad :)) A docela dobře vykreslili mentalitu radikálních hnutí, navenek o něco usilují a ve skutečnosti se pak zachovají stejně jako jejich utlačovatelé ;) ()

Časová vlna (2017) (S12E03) 

Jestli tomuhle říkáte nejhorší díl série, pak je to skvělá série! Mě se díl líbil moc, a to u Red Dwarfa umím dát palec dolů. Nápad s nekritickou společností byl zábavně zpracovaný, samozřejmě jde o rýpnutí do současné P.C. kultury, ale spíš než varování si z toho prostě dělaj skvělou hlínu :) ()

Robokracie (2017) (S12E04) 

Haha, kandidatura Rimmera byla uplně typicky Rimmerovská, Kocourova motivace k jeho podporování zase úplně Kocourovská :D (a závěrečné zničení brejlí po Listerově dotazu nejvtipnější moment) A toaster iz back at it!! ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama