Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (41)

Série 1 (1988) (S01) 

První půlka série slabší, druhá skvělá. Tak jsem zvědavý, co přinesou další. 4* ()

Konec (1988) (S01E01) 

Pilot mě teda moc nezaujal. Sice se mi líbí, že se pilotní díl jmenuje Konec a že pár vtipných scén tam bylo (třeba Všichni jsou mrtví, Dejve! nebo vývoj koček), jenže jich bylo málo a celý ten díl mi přišel strašně vleklý. Ale lámat hůl nad tím určitě nebudu, pilotní díly u těch britských sitcomů většinou jsou slabé. Slabé 3* ()

Ozvěny budoucnosti (1988) (S01E02) 

Jo, tohle už byla povedená epizoda, párkrát jsem se i zasmál nahlas a na rozdíl od pilotu v tom vidím potenciál do budoucna, jenže pořád mi to přišlo docela vleklé a na hlavní postavy si asi taky budu muset nějaký čas zvykat, jelikož si mě zatím nezískala ani jedna z nich. Nechci celý soudit celý seriál na základě dvou epizod, ale zatím mám pocit, že to bude dobrý seriál - ale takový ten dobrý, který je dobrý, ale nezamiluji si ho. Tak třeba se to časem zvedne ještě víc, ale i tak se mi tahle epizoda líbila a měla i dobrý nápad. 4* ()

Rovnováha sil (1988) (S01E03) 

Kdyby ty díly měly pořádné zápletky, které by byly nějak pořádně promyšlené, jako tomu je třeba v Mighty Boosh, Black Books, Peep Show nebo v prvních dvou sériích Ajťáků, tak by byl Červený trpaslík skvělý seriál. Humorem na to totiž má, sice se u toho neřežu smíchy jako u výše jmenovaných, ne všechno tady je vtipné, ale i tak se u toho dobře bavím. Blbý ale je, že ty epizody jsou docela nudné a dějově o ničem. Tak snad se to časem zvedne. Slabé 4* ()

Čekání na Boha (1988) (S01E04) 

No hurá, už to konečně začalo pořádně fungovat! Sice i tady bych pár drobných výhrad měl, ale jsou natolik drobné, že ten plný počet přece jenom dál. Nenudil jsem, skvěle jsem se u toho bavil, bylo to dobře vypointované... Prostě jsem konečně dostal to, co jsem od toho seriálu celou dobu očekával. Slabých 5* ()

Sebevědomí a Mindrák (1988) (S01E05) 

Snad ještě lepší epizoda než ta minule. Opět jsem se skvěle bavil, nenudil, přišlo mi to dobře vypointované... Prostě se to už konečně rozjelo, aspoň doufám. 5* ()

Já na druhou (1988) (S01E06) 

Rimmer nadávající Rimmerovi, vtipkující lodí počítač a tajemství s polévkou gazpacho, jejíž tajemství jsem fakt neodhadl :-) A jinak bych kopíroval svůj komentář z minulé epizody. 5* ()

Série 2 (1988) (S02) 

Až na jednu slabší a jednu totálně slabou epizodu naprosto skvělá série, které těch slabých 5* prostě nakonec dám. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. ()

Kryton (1988) (S02E01) 

Finále slabší, ale jinak naprosto skvělá epizoda. Na ten plný počet to sice je jen tak tak, ale ještě ho dám. Slabých 5* ()

Lepší než život (1988) (S02E02) 

I tady je těch 5* spíš slabých, ale opět jsem se skvěle bavil, jak u dopisů, tak u té hry. Tu bych si taky rád zahrál, ale jak už napsal uživatel Yarwen, radši bez Rimmera. Ona je sranda to sledovat, ale prožívat to s ním, no... Btw, proč mám pocit, že se touhle epizodou do jisté míry inspirovali tvůrci Mighty Boosh? Slabých 5* ()

Díky za tu vzpomínku (1988) (S02E03) 

Tak tahle epizoda mě minula obloukem. Popravdě jsem spíš měl pocit, že sleduji hodně dlouhý úvod k jiné epizodě, než samostatnou epizodu. Furt jsem čekal, kdy se to konečně pořádně rozjede a ony místo toho byly závěrečné titulky... Ne, že bych se občas nebavil, ale stejně... Tak snad to byla jenom nějaká výjimka a příští epizoda bude opět skvělá. Slabé 3* ()

Škvíra ve stázi (1988) (S02E04) 

Celkem dobrá epizoda, ale ne natolik, abych jí dal plný počet. Prostřední díly téhle série mi holt přišly nejslabší, i když tahle epizoda je pořád o moc lepší než ta předchozí... 4* ()

Queeg (1988) (S02E05) 

Geniální díl. Tady jsem se fakt bavil celou dobu a i ten zvrat na konci mě naprosto dostal a měl jsem u něj úplně stejný výraz, jako celá posádka :D Takže ten plný počet je u mě jistý. 5* ()

Paralelní vesmír (1988) (S02E06) 

Já ten plný počet musím dát snad jen už za ten geniální nápad. Ale naštěstí ho nemusím dávat jen kvůli němu, jelikož byl skvěle vedený, zábavný, se skvělou pointou na konci a ten Kocorův šílený sen to taky krásně osvěžil :D Takže jo, i tady mám ten plný počet jistý. 5* ()

Série 3 (1989) (S03) 

Upřímně, Červeného trpaslíka potkalo to, co Ajťáky - po dvou sériích se to vyčerpalo. Tři díly jsou sice povedené, ale ani jeden se nevyrovnám těm z předchozích sérií. A už i mě osobně to přestává bavit. Čtvrtou sérii zkusím určitě, třeba se to zase odrazí jako u Peep Show, ale bůhvíjaké naděje do toho nevkládám... Btw ono to není ono i bez Hollyho (toho plešatého chlapa), ten mě vždycky bavil ze všech nejvíc a ta blonďatá žena Holly co tam je místo něj mě moc nebaví... Podrobněji u komentářům k jednotlivým epizodám. Slabé 4* ()

Pozpátku (1989) (S03E01) 

Teoreticky si nemám na co stěžovat. Bavil jsem se, nápad to mělo skvělý, ale stejně z toho nejsem nadšený. Nevím proč, ale možná proto, že se tu dost věcí změnilo a mě to tam v souvislosti s ostatními díly prostě moc nesedí. A asi si na to budu ještě nějakou dobu zvykat. Návrat Krytona je fajn, ale ta nová uniforma Listera, úplně jiný vnitřek lodě, i ten Kocour podle mě taky není tak aktivní jako předtím... Silné 4* ()

Trosečníci (1989) (S03E02) 

Slabší epizoda než ta předchozí. Sice mi to do jisté míry připomnělo Mighty Boosh, ale nebylo to tak povedené a zábavné, abych dal vyšší hodnocení. 4* ()

Polymorf (1989) (S03E03) 

Zatím nejlepší epizoda celé série (podle mě), ale opět nedosahuje geniality většiny předchozích epizod z 1. a 2. série. Začínám se krapet obávat, že Červeného trpaslíka za chvíli čeká stejný osud jako Ajťáky - tak snad se mýlím. Silné 4* ()

Výměna těl (1989) (S03E04) 

Pardon, ale tenhle díl mi přišel strašně mdlý, nudný, málo vtipný a chabě napsaný. Tohle byla fakt hodně velká slabota, že to ani na slabé 3* nic nevytáhne. Lepší 2* ()

Fotostroj času (1989) (S03E05) 

Škoda slabší druhé poloviny, jinak bych ten plný počet asi dal. I tak to ale je společně s první a třetí epizodou nejlepší díl téhle série. A pořád se ani jeden nevyrovná těm z předchozích sérií, i když tenhle k tomu má nejblíže. Silné 4* ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama