Reklama

Reklama

Černý anděl

(seriál)
  • USA Dark Angel
USA, (2000–2002), 31 h 10 min (Minutáž: 43–86 min)

Hudba:

Joel McNeely

Hrají:

Jessica Alba, Michael Weatherly, Richard Gunn, J.C. MacKenzie, Valarie Rae Miller, John Savage, Jensen Ackles, Alimi Ballard, Martin Cummins, Kevin Durand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Geneticky vytvořené mladé ženě se podařilo utéct z vojenské laboratoře a okamžitě splynout se světem lidí. Pracuje jako oni a dokonce poznává lásku. Snaží se však najít prototypy lidí jako je ona.... (oficiální text distributora)

Recenze (50)

Superpero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Megahustej seriál, kterej se mi naprosto fanaticky líbí. Lví podíl na tom samozřejmě má krásná a dobře hrající Jessica Alba. A dokonce Michael Weatherly už mi přestal vadit. Je to svižně natočený a hustý, příjemné překvapení je John Savage v roli hlavního záporáka. Bohužel po naprosto koulervoucí a geniální první sérii přišla velice podprůměrná série druhá, ale holt nikdo a nic není dokonalé. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vízia blízkej pochmúrnej budúcnosti je fajn len škoda kvalitatívnej nevyváženosti seriálu. Zatiaľ čo prvá séria si až do konca drží stabilne slušnú úroveň, druhá začina veľmi pozvoľna variáciou na Mutanta X a aj napriek neskoršiemu výraznému zlepšeniu kvalít začiatkov bohužiaľ nedosahuje. A ako to už tradične býva, zrušenie prišlo v čase, keď to začalo byť naozaj zaujímavé. Ale na to sme si už pri Foxe zvykli. Inak životná rola Jessicy Alby, ktorá možno hereckých kvalít veľa nepobrala ale práve v Dark Angelovi ukazuje, že jej kariéra ponúka aj svetlé výnimky. 70% ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Nemohu nabídnout objektivní hodnocení, protože to u srdečních záležitostí dost dobře nejde. První série skvělá, druhá bohužel už jen místy. Atmosféra všudypřítomného útlaku, bezradnost hrdinů i nenaplněné vztahy je to, co tenhle seriál pohání a snad je jen dobře, že namísto toho, aby mu nedošel dech, byl zrušen a hezky (ne)dokončen. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Dark Angel je kontrastní v mnoha aspektech počínaje samotnou Jessicou Albou. Rozhodně se na ní dobře dívá a hlavně ve vážnějších scénách ji docela i sedne role, ale ty její rádoby badass hlášky a pózy hlavně v první sezóně jí poslají na úroveň 14tiletého parchanta ze základky. To, že při každé akční scéně létají kulky těsně před a za ní, výbuchy za patami, každý padouch s výstřelem čeká do té doby, než se stane nějaká záchranná náhoda, také k věrohodnosti zrovna nepřidává. Postapokalyptické prostředí je rozmanité, barevné, špinavé a to znamená přesně takové jaké já rád. Všude jsou nepřátelští, policie buzeruje a mlátí a nebýt tam takové množství logických kiksů, chrochtal bych si blahem. Zejména flashbacky a všechno související s výchovou v mantikoře je působivé. V čele s hlavním záporákem. V druhé serii to scénáristi s těmi mutacemi a schopnostmi trochu přepískli a tak byl docela problém se prokousat první půlkou, ale ta druhá je oproti tomu dobře vyeskalovaná a i když jsem možná neskákal radostí, byl jsem docela spokojený. // Nejoblíbenější postava: Lydecker // 1.serie: 70% // 2.serie: 60% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takhle si představuji postapokalyptickou budoucnost. Chaos, špína, bída... a jako jediná obrana proti tomu všemu je všudypřítomný černý humor. Sci-fi moc nemusím, kvůli tomu, jak se vždycky snaží brát smrtelně vážně a důležitě, i když se na scéně odehrávají kraviny nejtěžšího kalibru (nemluvě o trapných kostýmech a rekvizitách) - ale DA je oproti tomu civilní a místy i komorní příběh o přežívání lidského druhu - mezi který se přimíchají geneticky upravení jedinci a snaží se zapadnout... Oni za svůj "mutantní stav" nemůžou, přesto je lidi odsuzují a nenávidí - a TOHLE není sci-fi, ale bohužel každodenní realita. Zvláštní věc je, že i přes své nesporné kvality, má seriál poměrně nízké hodnocení - a přitom jeho tvůrcem je "veleslavený" James Cameron. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Geneticky vyšlechtěné Jessice Alba to neskutečně sekne v jakékoliv poloze jejího omezeného hereckého rejstříku (ovšem postupně se do role vpravuje a topornost mizí). Opravdu se vyplatí koukat i jenom kvůli ní. Jinak se jedná o slušné (podvyživené) akční sci-fi z postkatastrofické budoucnosti (vypadající jako devadesátková "slumová" současnost, kromě špinavého Seattlu se jinam víceméně nepodíváme), které se povětšinou i svými epizodními zápletkami nějak točí kolem hlavního příběhu uprchlé / hledané supervojandy, snažící se žít normální "mladický" život s kámoši v doručovací cykloslužbě. Jako OK, ale v dnešní seriálové době už nemá moc co nabídnout. [Zkouknuta 1. série a nebudu pokračovat.] ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

Jessicy výkon v tomto seriálu je ... diskutabilní ... Námět to není špatný, ale zase si myslím, že se s tím mohlo pracovat rozhodně lépe ... Celkový dojem - rozpačitý. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Ja serialy tohoto typu proste a jednoduse zeru (Alias ale vice nez toto). Jinak toto ja osobne radim do kategorie nedocenenych serialu. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je možná nehorázná kost, ale tenhle seriál mi místy přijde jako nehorázná blbost. Ovšem přes to nenudí a není špatně natočený... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY!!! Pohodovka, ze které číší vše dobré i špatné z 90. let. Hlavní hrdinka Mex byla vytvořená geneticky v laboratořích Manticory, ale jako dítě s 12 dalšími utekla. Nyní je jí kolem 20 let, žije ve špinavém a zbídačeném Seattlu roku 2019, ve Spojených Státech, které se díky katastrofě staly něčím mezi zemí třetího světa a policejním státem. Díky kočičí DNA má téměř nadpřirozené schopnosti, ale živí se jako poslíček v Jam Pony, s kamarády chlastá v baru a občas něco ukradne. Pak ale poznává Logana, idealistického boháče a začíná mu pomáhat proti nejrůznějším zločinům. A také utíká před fanatikem Lydeckerem, který vede Manticory své uprchlé děti chce zpět. Toť první řada, za kterou bych dal i 4*. Druhá řada je ale o dost slabší, bez vysvětlení mizí jedna z postav, objevuje se nový záporák a také spoustu opravdu debilních dílů ve stylu příšera týdne. Když se začíná objevovat zajímavá mytologie, začínají se přiostřovat vztahy mezi lidmi a transgeniky, seriál končí. Končí vynikajícím, ale nic neřešícím finále, která nedá žádné odpovědi a které nabízí spoustu otázek co bude dále. Přesto ale tři hvězdičky bez problémů dám - za pohodové postavy (hlavně hláškující Alex nebo psí mutant Joshua, nebo hajzlíka Normala), krásně béčkovou atmosféru i místy skvělou akci. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých ak nie prvý tvorcovský seriálový počin od Jamesa Camerona. A teda žiadna sláva to vyslovene nebola, na druhú stranu na Jessicu Albu sa vždy dobre pozeralo... :) ()

Související novinky

Pilná včelka Cameron

Pilná včelka Cameron

27.12.2006

Nepočítajíc dokumentární štěky a televizní produkce typu Černý anděl, James Cameron toho za poslední dekádu moc nevyprodukoval. Ono je pravda, že po oscarovém kombajnu typu Titanic ani nebylo kam… (více)

Reklama

Reklama