Reklama

Reklama

Herkules

(seriál)
  • USA Hercules: The Legendary Journeys (více)
USA / Nový Zéland, (1995–1999), 81 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Kevin Sorbo, Michael Hurst, Kevin Smith, Jeffrey Thomas, Bruce Campbell, Lucy Liu, Simone Kessell, Hudson Leick, Anthony Ray Parker, Brenda Kendall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se objevil i... Herkules! (monolog)

(více)

Recenze (360)

Lima 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co všichni řešíte. Hlavně, že se prodají nějaký figurky a prodej kakaových pufíků s Herkulem stoupne o 43 procent. Vo to přeci de, no ne? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na nudné všednodenní pozákladoškolní odpoledne v polovině devadesátých let, a navíc při psaní úkolů, nepochybně velice dobré...pro všechny ostatní členy populace s IQ vyšším než číslo bot a odeznělou pubertou nepochybně ....no...nic moc...taky jsem se na to kdysi dívával:) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Američani jsou skuteční géniové. Antickou legendu předělali do pro ně "pochopitelnějšího" hábitu a z Hercula udělali pestrobarevnou a trikama prošpikovanou taškařici, kterou posléze ještě doplnili spřízněným "xeriálem" Xena. V rámci této taškařice jen tak mimochodem neváhali udělat ze starých Řeků vynálezce spousty věcí, o kterých tehdy ještě lidé neměli ani páru (namátkou mě napadá kulečník). Můj verdikt zní: typický konzumní seriál, určený pro stanice typu Novy. Nedoporučuji v něm hledat nějaké reálné historické události a moudra, jde jen a jen o pobavení diváka (pokud to tvůrci ovšem nemysleli vážně). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem seriál s Herkulem miloval. Přišli ponejprvá televizní filmy a pak konečně seriál. Nemohl jsem od toho odtrhnout oči. Kevin Sorbo, ač byl debil, byl nabouchanej až k uším a dával to patřičně najevo. Američani sice historii totálně podkopali a zakopali a příběh napsali občas hodně dementní, nebudu počítat herecké výkony, ale i tak jsem se prostě a jednoduše bavil. Možná proto, že jsem to v té době ještě tolik nechápal. Nedávno jsem se znovu podíval na celou první sérii. Jaké bylo moje překvapení, že jsem se stále bavil a nečekaně jsem každý den čekal, až se budu moct podívat na další díl. Zjistil jsem, že Herkules se pro mě stal dílem, který miluju snad za svojí naivitu nebo za vážnost, se kterou každá postava vystupuje na světlo antické Evropy. Pak přišla ta kráva Xena a všechno šlo do hajzlu...(6/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo a jeho najvydarenejší životný počin v úlohe bájneho hrdinu Herculesa, natáčaní pod producentskou záštitou Sama Raimiho, bol jeden z tých podarenejších akčných seriálov na ktorých sa dalo pobaviť. Vždy ma bavili podobné seriály z nádychom staroveku aj keď len v raži televíznej produkcie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byla to blbost, ale narozdíl od spřízněné Xeny mě to nikdy nebavilo. Žádný nadhled, necharismatický Kevin Sorbo a žádná Gabriela. Místo toho jakýsi metrosexuál Michael Hurst. Navíc i scénáře byly hodně blbé. A hlavně žádný cool bojový jekot. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title [1:04] ,2. Hail, Hercules [1:10] ,3. Fight in Hera's Temple [1:52] ,4. Phaedra [3:03] ,5. House of Prometheus [1:19] ,6. More Time/Tickle [2:21] ,7. The Circle of Fire [1:32] ,8. Zeus vs. Hercules [1:55] ,9. The Cure [3:16] ,10. The Runners Pt 1 [1:27] ,11. The Runners Pt 2 [0:56] ,12. Destiny Theme [3:02] ,13. Battle with the Blue Priest [3:14] ,14. The Slave Bar [1:25] ,15. First You Then Stew [1:32] ,16. The Runner Arrives [1:11] ,17. The Cowherds Way [1:31] ,18. A New Dawn [2:59] ,19. Hercules Fanfare [0:32] ,20. Prologue [1:47] ,21. Preparing for Battle [2:44] ,22. Battle with the Beast [1:39] ,23. Journey to Gargarencia [1:42] ,24. The Escape [1:17] ,25. Battle with Hera [2:47] ,26. Hyppolyta [2:11] ,27. Iole [2:32] ,28. The Chasm [1:56] ,29. Alien Cloak [1:52] ,30. Forked Tongues [1:56] ,31. The Old Woman [1:50] ,32. Cerebrus [1:33] ,33. Delirious Deianeira [1:16] ,34. End Title [1:06] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto je príbeh z dávnych čias, keď boli bohovia krutí a malicherní. Len jeden človek sa im rozhodol postaviť. Herkules!“ Sam Raimi sa s tým ako producent nezdržoval: akonáhle v seriáli s úspechom hosťovala bojová princezná Xena, dal jej spin-off, akonáhle už viac nemohol prevrátiť naruby grécku mytológiu, začal naruby prevracať studenú severskú a akonáhle sa začal vyložene nudiť, nechal scenáristov napísať bez najmenšej výčitky svedomia zápletku, v ktorej Sorbo nehral Herkula, ale HERCA Kevina Sorba, ktorý spolu s ďalšími tvorcami seriálu navštívi rekreačný lesný tábor, kde sa stane obeťou sériového vraha (nehovoriac o muzikálovej epizóde, alebo tej, v ktorej je verný Lolaus posadnutý diablom). Neuveriteľné, že sa to začalo piatimi celovečernými pilotmi, v ktorých hral Herkulovho otca, boha Zeusa, legendárny klasik Anthony Quinn (!). Umelohmotné kulisy, vždy jeden a ten istý novozélandský les, osvedčené vedľajšie figúrky (Ted Raimi, Bruce Campbell), na jedno brdo pôsobiace akčné scény, strašné počítačové efekty... Ale vtedy to bol trhák! P.S. Sorbo bol chvíľku potencionálnym náhradníkom na dôchodok sa poberajúceho Arnolda Schwarzeneggera, ale po zakopnutí s ambicióznou blbosťou o KULLOVI DOBYVATEĽOVI, mohol byť rád, že sa sa stal titulným hrdinom nevydareného sci-fi seriálu Andromeda. Za nostalgiu 4*, objektívne 1* (max. 2). Vyberte si. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No neni to tak spatny, i kdyz do role Herkula bych urcite nedal Sorba. Nektery dily se mi libily, ale celkove vzato prumer. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Moje matka, které vděčím za předávání znalostí řeckých reálií a mýtů obzvlášť, to pokládala za podařenou komedii, protože odmítala věřit, že by to někdo myslel vážně. Já tak tolerantní nejsem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hercules se bohužel nemůže stát guilty pleasure, protože na rozdíl od Xeny nemá ten házející donut a kovovou podprsenku. Proto zůstává jen hříchem z dětství. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Zeus sa určite v hrobe otáča, ale čert ho ber - tento seriál síce rozhodne nie je nič pre intelektuálov, ale na skoré sobotné rána, keď je ešte mozog oslabený po piatkovom vymetaní barov, je to solídna zábava bez vedľajších príznakov. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ale sem tam sa tam mihne pekný záber, alebo zaujímaný moment. Sem tam sa človek pousmeje, ale väčšinu času len krúti hlavou a premýšľa kamže sa nám podeli normálne seriály. A Sorbo si čo sa týče herectva môže podať ruku s Arnoldom. Jáj, to by bola bitka ! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že tady vznikla jakási soutěž. Současně s tímhle seriálem se začala točit i "Xena" a tvůrci se vsadili, komu se podaří do seriálu naflákat víc kravin. Tomuhle se říká scénář! Za to, že tenhle neskutečný guláš drží pohromadě tolik sérií a za to, že dokáže i pobavit si určitě to hodnocení zaslouží. Kdo myslíte, že vyhrál? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

111/111 Milovaný předchůdce Xeny, její mateřská série, po dlouhá a plodná léta její souputník. Kevin Sorbo nejprve zazářil v úvodní sérii pěti televizních filmů, než mu byl přiklepnut celý seriál a nutno dodat, že jen málokterý jiný herec dokázal se svou seriálovou postavou prožít tolik báječných let. Hekules jako seriál je kompaktní dílo, které si vědomě pohrává s antickým světem a díky nevšednímu humoru a aktualizacím v něm lze najít stejně tak výtečná dramata jako naprosto ulítlé komedie - o kontextu s moderním světem a odkazem na klasický Hollywood nemluvě. Jestli jste stále ještě nevyrostli z předsudku o tom, že jde to seriál pro děti, dejte mu šanci v originále s titulky. Možná vás také překvapí celá škála zajímavých hostujících hvězd od Lucy Liu přes Corinnu Everson po Bruce Campbella a celou tu generaci, kterou proslavil Pán prstenů. ()

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama