Reklama

Reklama

Herkules

(seriál)
  • USA Hercules: The Legendary Journeys (více)
USA / Nový Zéland, (1995–1999), 81 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Kevin Sorbo, Michael Hurst, Kevin Smith, Jeffrey Thomas, Bruce Campbell, Lucy Liu, Simone Kessell, Hudson Leick, Anthony Ray Parker, Brenda Kendall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se objevil i... Herkules! (monolog)

(více)

Recenze (360)

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto je príbeh z dávnych čias, keď boli bohovia krutí a malicherní. Len jeden človek sa im rozhodol postaviť. Herkules!“ Sam Raimi sa s tým ako producent nezdržoval: akonáhle v seriáli s úspechom hosťovala bojová princezná Xena, dal jej spin-off, akonáhle už viac nemohol prevrátiť naruby grécku mytológiu, začal naruby prevracať studenú severskú a akonáhle sa začal vyložene nudiť, nechal scenáristov napísať bez najmenšej výčitky svedomia zápletku, v ktorej Sorbo nehral Herkula, ale HERCA Kevina Sorba, ktorý spolu s ďalšími tvorcami seriálu navštívi rekreačný lesný tábor, kde sa stane obeťou sériového vraha (nehovoriac o muzikálovej epizóde, alebo tej, v ktorej je verný Lolaus posadnutý diablom). Neuveriteľné, že sa to začalo piatimi celovečernými pilotmi, v ktorých hral Herkulovho otca, boha Zeusa, legendárny klasik Anthony Quinn (!). Umelohmotné kulisy, vždy jeden a ten istý novozélandský les, osvedčené vedľajšie figúrky (Ted Raimi, Bruce Campbell), na jedno brdo pôsobiace akčné scény, strašné počítačové efekty... Ale vtedy to bol trhák! P.S. Sorbo bol chvíľku potencionálnym náhradníkom na dôchodok sa poberajúceho Arnolda Schwarzeneggera, ale po zakopnutí s ambicióznou blbosťou o KULLOVI DOBYVATEĽOVI, mohol byť rád, že sa sa stal titulným hrdinom nevydareného sci-fi seriálu Andromeda. Za nostalgiu 4*, objektívne 1* (max. 2). Vyberte si. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Mno jo, NENI to realne zpracovani antickych baji (ostatne je vubec mozne BAJE zpracovat REALNE??)... jo, je to plne anarchronismu... jo, je to americke... jo, je to plne (priblblych) vtipku... nicmene ja si nemuzu pomoct a skvele se u toho bavim, a to i diky hlavni dvojce (Hercules a Iolaos) i vedlejsim postavam (Salmoneus, Autolycus)... zadnou logiku v tom nehledejte, nejsme prece Vulkanci ;-) BTW kapitolou samou pro sebe jsou vyprava (na rozdil od vetsiny serialu nemuzou zajit do obchodu a koupit si tam prakticky vsechny kostymy, rekvizity a podobne, vsechno si musi usit, vyrobit, postavit), kamera (vetsinou jde o nadherne novozelandske exteriery, styl snimani je dost casto spise fimovy nez televizni, projevuje se i fakt, ze byl k dispozici druhy stab, obcas potesi nadherna montaz) a hudba (z cca 42 minut cisteho casu na epizodu zni hudebni podkres tak 36-38 minut, coz je na serial opravdu hodne)... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh z dávných časů. Z časů mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se odvážil postavit jejich moci - HERKULES. Herkules měl sílu, jakou svět před tím neviděl. Jeho fyzickou sílu předčila jen síla, kterou měl v srdci. Putoval světem, bojoval s přisluhovači své zlé nevlastní matky Héry, všemocné vládkyně Bohů. Ale všude tam, kde se zjevilo zlo, tam kde trpěli nevinní, tam byl i Herkules !!!!!! 80% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Toto je príbeh z dávnych čias. Z čias mýtov a legiend, keď boli starí bohovia malicherní a krutí a zoslali na ľudstvo osud utrpenia. Len jeden človek sa odvážil vzoprieť ich moci. Herkules. Herkules mal silu dovtedy nevídanú. Silu, ktorú mohla premôcť len moc jeho srdca. Putoval po Zemi a zápasil s nástrahami svojej zlomyseľnej nevlastnej matky Héry, všemocnej kráľovnej bohov. Ale kdekoľvek sa zjavilo zlo, kdekoľvek trpeli nevinní, vždy tam bol Herkules. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat svůj komentář z Andromedy - Kevin Sorbo for president! Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se byl i... Herkules ()

Galerie (118)

Zajímavosti (18)

  • Scéna v epizodě, kde Herkules a Autolycus cestují do minulosti, si Autolycus (Bruce Campbell) vyměňuje názory se svým mladším já. Celá scéna se odehrává přesně jako scéna ve filmu Army of Darkness, kde Ash (Campbell) bojuje se zlým já. Tento díl režíroval Sam Raimi. (HellFire)
  • V úvodnej scéne, keď Herkules (Kevin Sorbo) zápasí so zloduchmi, odhodí jedného z nich a ten padá na drevený stánok. Keď ho Herkules odhodí druhýkrát, je možné vidieť, ako je istený lanom, na ktorom opäť letí preč. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama