Reklama

Reklama

Xena - Série 4

(série)
USA / Nový Zéland, (1998–1999), 15 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Claire Stansfield, Márton Csókás, Karl Urban, Bruce Campbell, Barry Duffield, Victoria Pratt, Kate Elliott (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série by se dala charakterizovat jako vymodlená. Čekání na českou premiéru této řady bylo proklatě dlouhé a nesmyslné. Přerušit vysílání seriálu kdykoli dříve by nebyl takový problém, ale s cliffrangerem jako byl ten na konci 3. řady se celá generace musela naučit anglicky a stát se mediálně gramotnou. Jinak se to nedalo vydržet. A úvod je skutečně fenomenální. Rozuzlení odehrávající se v zemi mrtvých amazonek patří dodnes mezi mé nejoblíbenější. Společně s odpovědmi na palčivé otázky se tu poprvé představily nové postavy, amazonka Cyane (Vicky Pratt) a šamanka Alti (Claire Stansfield). Kariéry jejich představitelek jsem si musela okamžitě osvojit a ráda se k nim vracím. Vicky Pratt bývala královna fitness, dodnes hraje a napsala detektivku. Claire Stansfield bývala královna béček v 90. letech a od té doby zkusila všechno, režii i módní návrhářství. Po skvělém úvodu se série pomalu vracela do starých kolejí, ale jen na krátko. Další cesta Xeny a Gabriely směřovala do Indie. Znovu se setkaly s Alti a Gabriela zkusila cestu bez násilí, což je ale ukázalo po Xenině boku jako nemožné. Cliffhanger této řady uzavřelo spojení Xenina osudu s březnovými Idami... Toto je poslední série, která vyšla na českých DVD. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série ve větší míře pracuje s něčím, na co jsme dosud byli u Xeny zvyklí jen okrajově - spousta epizod tu na sebe přímo navazuje. Mnoho epizod je přímo výborných, bohužel od druhé půlky to kazí indické nesmysly, které do světa Xeny prostě nezapadají. Konec série však neúprosně směřuje k napínavému a dramatickému vyvrcholení, Xena se konečně dozví odpověď na otázku, kterou řeší celou sérii: Může změnit svůj osud? ()

Reklama

Galerie (63)

Reklama

Reklama