Reklama

Reklama

Xena - Série 6

(série)
USA / Nový Zéland, (2000–2001), 16 h 7 min (Minutáž: 43–45 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Adrienne Wilkinson, Kevin Smith, Tsianina Joelson, Charles Mesure, Luanne Gordon, William Gregory Lee, Brittney Powell (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná 6. série je vysloveně příjemný mix klasických nápadů a moderního pojetí seriálu. Sice se to celé odehrává po onom posunu o 25 let dopředu, Xenina dcera Livie bývala šampionkou Říma, ale po setkání s matkou zvolila podobnou cestu jako ona a změnila se v mírotvorce (a změnila si jméno na Evu). Xena a Gabby jsou ostřílené parťačky, odolají svodům Lucifera i nástrahám saharské pouště. Do Xenina světa není problém zaintegrovat severskou mytologii a učinit Xenu jednou z bájných valkýr. Zároveň není problém se vrátit do Říma a vypořádat se s Caligulou (Alexis Arquette). Výborné jsou i epizody z 20. století nebo alternativní budoucnosti (co by bylo, kdyby Caesar Xenu nezradil...). Konec dobréý, všechno dobré. Legendární seriál nám toho nabídl skutečně mnoho. Nelze zapomenout na šarvátky s Callisto a Alti, na komedie plné přátelených bohů a bohyň z bájné hory Olymp. Několik osobností překročilo svůj stín a pokračovali na takových projektech jako Pán prstenů nebo (Ash vs) Evil Dead. Prorazila i Xenina kaskadérka Zoë Bell v Tarantinových filmech. Závěrečný dvojdíl vyšel na DVD také jako samostatný film. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po našlapané a nabušené páté sérii přichází šestá, která je... Zklamání je asi to nejlepší slovo. Začátek vypadá ještě slibně, ale co se děje potom, nad tím mi zůstává rozum stát. Jako by se tvůrci přestali o cokoli snažit. S postavou Evy si zřejmě neuměli poradit, a tak ji prostě na většinu epizod odstranili (ano, taková je Xena milující matka, co pořád mluví o tom, jak Evu miluje). Závěr je úplně mimo, nechápu, proč tak zajímavě rozběhnutá mytologie seriálu nebyla dořešena. Z poměrně zajímavého příběhu se tak dostáváme až někam do Tartaru, což Xenu definitivně pohřbívá. ()

Reklama

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Námět měl být původně použít pro seriál Herkules (od r. 1995), ale nakonec tvůrci usoudili, že bude vhodnější pro Xenu – nevěděli totiž, jakým způsobem propojit Herkula se severskou mytologií. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první část trilogie „Rheingold“, která pokračuje epizodou Prsten (2000) a finišuje Návratem Valkýry (2000) – scenáristé čerpali inspiraci z opery „Prsten Nibelungův“ od Richarda Wagnera, dále ze severské mytologie a ze staroanglického eposu o Beowulfovi. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama