Reklama

Reklama

Xena - Série 3

(série)
USA / Nový Zéland, (1997–1998), 16 h (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Márton Csókás, Hudson Leick, Karl Urban, Bruce Campbell, Jon Brazier, Catherine Boniface, Darien Takle (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série poprvé nabízí hutný story arc, který se táhne jako červená nit velkou částí celé řady. Na březích Británie se setkáváme s legendární Boadiceou. Xenino a Gabrielino přátelství se otřásá v základech z důvodu současných i minulých událostí v říši Chin. Jednotlivé dílky skládačky směřují k prvnímu vyvrcholení ve slavné muzikálové epizodě (ke které vyšel výtečný samostatný soundtrack). Ještě dlouho ale trvá, než si Xena a Gabriela skutečně odpustí. Je tedy nutné občas upustit páru za pomoci některé z komediálních epizod. Takovou jistotou se stávají díly s Xeninými dvojnicemi (trojnicemi nebo čtvernicemi) nebo pravidelná setkávání s Afroditou, bohyní lásky (miloučká Alexandra Tydings). Finále je každopádně dechberoucí a není se čemu divit, že jeho rozuzlení bylo speciálně v našich luzích a hájích tolik inspirativní. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud by chtěl někdo s Xenou začít, doporučil bych mu vykašlat se na první dvě série a začít rovnou od třetí. Ta má totiž oproti těm předchozím něco navíc. Zatímco první a druhá série jsou takový roztomilý bizárek, který nejde brát moc vážně a sledujete ho spíš jen jako guilty pleasure, ve třetí sérii je tomu jinak. Samozřejmě se tu vyskytují i bizárkové epizody, na něž jsme zvyklí, mimo to se tu ale rozehrává i mnohem hlubší příběh. Naše hrdinky jsou mnohokrát vystaveny různým zkouškám - a stejně tak i jejich vztah. Zažívají zradu i odpuštění a pouto mezi Xenou a Gabrielou neustále křehne a zase se zpevňuje. To vše vyvrcholí závěrečnou epizodou, která zanechá diváka v pořádném napětí. ()

Reklama

Galerie (70)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení této epizody se protrhla uměle vytvořená nádrž a filmový plac byl zaplaven více než 20 000 litry vody – štáb měl v onen den naštěstí volno a nikomu se tak nic nestalo. Traduje se, že po tomto incidentu začali členové štábu nosit trička s nápisem: „Přežili jsme tsunami.“ (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama