Reklama

Reklama

Xena - Série 5

(série)
USA / Nový Zéland, (1999–2000), 16 h 24 min (Minutáž: 44–45 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Jennifer Sky, Alexandra Tydings, Timothy Omundson, Stephen Lovatt, Paris Jefferson, Adrienne Wilkinson (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (2)

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je zatím asi to nejlepší, co Xena mohla nabídnout. Díky Xeninu nečekanému a záhadnému těhotenství i tomu, co následovalo po porodu, jsou tady epizody provázané více než kdy dřív a myslím, že to seriálu hodně prospělo. Celou sérií se táhne téma osudovosti a možnosti ovlivnit nebo změnit svůj osud. Častý výskyt bohů a jejich zásahy tak pozvedají seriál na úplně jinou úroveň. A přestože některé epizody nebo místy i záměry tvůrců mi nebyly úplně po chuti, musím říct, že mě tato série rozhodně dokázala upoutat a pořádně napnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Období 5. série nebylo pro seriál snadné. Souběžně vysílaný Herkules se dočkal svého konce. Kevin Sorbo se naposledy jako Herkules objevil právě tady. Xenu (i Lucy Lawless) čekalo těhotenství. Uzrál čas na druhou muzikálovou epizodu. Většinu série chodila Xena v novém kostýmu a získala i nový chakram. Jako vzpomínka na události předchozí řady tu zůstávala amazonka Amarice (Jennifer Sky). Po smrti Caesara bylo logické, že se Xena zapojí i do příběhu Antonia a Kleopatry... A celý seriál bylo nutné posunout v čase o 25 let dopředu. Ano, to všechno se stalo. A i když původní plány vypadaly jinak, výsledek rozhodně není špatný. Změnil se styl, bylo znát, že show překročila svoji 100. epizodu a bylo nutné se vyrovnat s klasickou podobou seriálu a novými epizodami. Princezna bojovnice ale neztratila své kouzlo ani po pěti letech. Naštěstí se ukázaly jako liché obavy těch, kteří si mysleli, že poslední série bude věnována výhradně nejmladší generaci, Livii (Adrienne Wilkinson), ztracené dceři Xeny vychovávané Římem. V době 5. série byl také chystaný ještě jeden spin-off pod názvem Amazon High, ale nápad na samostatný amazonský seriál se neujal a materiál natočený pro jeho pilotní epizodu se proměnil do řadové epizody Xeny Lifeblood. ()

Reklama

Galerie (64)

Reklama

Reklama