VOD (1)
Série(6) / Epizody(134)
Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)
Bývaly doby, kdy Bohové byli krutí a já sledoval tenhle seriál. Náhodou se ke mně dnes dostaly první díly Xeny v ČJ a já si uvědomil, že to fakt není zrovna bomba. Ale to je vedlejší, kdysi jsem se neskutečně bavil a Gabrielu jsem miloval. Když si to však vybavím a porovnám s Herkulem, tak přece jenom Herkules byl lepší i humornější. Takže 3 hvězdičky jako vzpomínka na staré dobré časy. ()
Někde jsem si přečetl " na rozdíl od Hercula neočekáváte reálný základ". Upřímně milý kouzelníčku, báje o Herculovi jsou postavený na reálném základu, stejně tak jako Santa Claus, Pan Tau, Magika Von Čáry nebo Ježíš Kristus. Ale budiž ti opuštěno....... Komu, ale neprominu je Xena. Kolik hodin, jsem musel sveřepě se svými vrstevníky na rodinných návštěvách čumět na tuhle vypatlávačku, se vážně nedají spočítat, natož proplatit či jakkoliv jinak vykomprezovat, takže.....Táhni do pekel, pricezno Nestoudnice. ()
Tenkrát se na Xenu vážně dalo koukat, a to více než dost. Fantasy svět mě bavil, baví a bavit bude a tehdy mi vážně bylo jedno, jestli je postaven na reálných základech nebo ne. Je to přece fantasy (pro ty méně chápavé). Jako by snad nynější Game of Thrones byla postavena na reálných základech nebo co, kdo to kurva řeší? Občas si ty komentáře po sobě přečtěte, než vyplodíte takové hlouposti. A když už, tak posuzujte i vámi oblíbené kousky podle stejného metru. No jinak z nostalgie musím dát větší hodnocení než bych dal normálně a i z principu, že někteří jedinci tu bezmyšlenkovitě odpadují bez pádných důvodů. Jako děcko jsem Xenu žral a proto hodnotím vysoko. Za seriál hovoří i fakt, že ikdyž má jen 43%, přesto má 286 oblíbenců a je 218.nejoblíbenějším seriálem. Např. takový protipól (co do této statistiky) je Legend of the Seeker, který má 71% a je 214.nejoblíbenějším seriálem. 70% ()
První série byla celkem zábavná - ta trojitá salta, ta kouzla se šakramem, ta ňadra;) Ale s přibývajícím počtem dílů, a tudíž i dvojníků, smrtí hrdinek a jejich oživováním, se ztrátami paměti, časovými smyčkami, přesuny do "reálného světa" se vám bude dělat jaksi nevolno z toho, že jste se na to kdysi dívali a líbilo se vám to... Ale přiznejme Xeně, že měla dost dobrou titulní znělku a v podstatě pro nás "objevila" Nový Zéland a jeho nádhernou přírodu. ()
Tři hvězdičky z nostalgie za to, jak jsem jako malá nosila stejný účes, pořád se ptala kamarádek, jestli vypadám jako Xena a taky za to, že jsem doma měla barbínu Xenu a.. no, konec vzpomínání. Když se na Xenu podívám v nynější době, tak je mi za ty hvězdičky skoro trapně, ale ne, rozhodně se nepřidám ke stádu ovcí, které udělují odpad seriálům, jenž v mládí milovali a teď se za to stydí. ()
- Postavu Xeny měla původně ztvárnit Vanessa Angel. Kvůli nemoci se ale natáčení na Novém Zélandu nemohla zůčastnit, a tak byla nahrazena Lucy Lawless. (ČSFD)
- Za Lucy Lawless zaskakovala novozélandská kaskadérka Zoe Bell. (Petr.Kocfeld)
- Inspirace pro epizodu "The Bitter Suite" můžeme hledat v tarotových kartách a také v příběhu Alenky v říši divů. (fiLLthe3DD)