Reklama

Reklama

Bergerac

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie / Austrálie, (1981–1991), 75 h 40 min (Minutáž: 49–57 min)

Hudba:

George Fenton

Hrají:

John Nettles, Terence Alexander, Sean Arnold, Celia Imrie, Tony Robinson, Matyelok Gibbs, Norman Wisdom, Alan Ford, Peter Cellier, Connie Booth (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Britský kultovní seriál 80. let, ve kterém si John Nettles (VRAŽDY V MIDSOMERU) zahrál detektiva Jima Bergeraca. Přestože u nás je tento seriál naprosto neznámý, v británii je velmi oblíben a John Nettles si v něm zahrál bezesporu životní roli. Velmi zajímavé je i prostředí seriálu. Děj se odehrává na malém ostrově Jersey poblíž francouzského pobřeží. Jim Bergerac se vrácí po zotavení z těžké nehody zpět na ostrov, má za sebou nepříjemný rozvod a protialkoholní léčbu. Nastupuje znovu jako detektiv do tzv. Bureau des Etrangers (oddělení pro cizince) a řeší nejrůznější kriminální případy. V letech 1981-1991 bylo na BBC odvysíláno 9 sérií tohoto seriálu a několik speciálů. Poslední epizodou byl vánoční speciál v prosinci 1991. (Sowa)

(více)

Recenze (2)

Sowa 

všechny recenze uživatele

Bergeraca jsem vystopoval přes Johna Nettlese a Midsomer Murders. Jako asi každý jsem o této záležitosti neměl ani páru. Po několika shlédnutých epizodách můžu s jistotou říct, že je to seriál vemi zajímavý. Především lokalizace seriálu na ostrově Jersey, frankofonní obyvatelstvo a věci s tímto spojené. John Nettles je sympaťák a hraje výborně. Detektiv Jim Bergerac je bývalý alkoholik a nehoda kterou utrpěl při pronásledování podezřelého mu znemožnila pracovat u policie. Po zotavení a léčbě se k policii vrací a začíná řešit různé případy, často s mysteriózním nádechem. Rozhodně ale nečekejte špionážní krimi typu profesionálové. ()

Reklama

Galerie (34)

Reklama

Reklama