Reklama

Reklama

Profesionálové - Série 1 (1977) (série)


Šílenec (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Private Madness, Public Danger (více)

Obsahy(1)

CI5 povolají do ústředí chemické společnosti World Chemical Products, kde jeden ze zaměstnanců spáchal sebevraždu skokem ze sedmého patra a několik dalších vykazuje příznaky vážné otravy. Někdo dal do kávovaru smrtelně nebezpečnou halucinogenní drogu. Podezřelá z činu je jistá Susan Fentonová, tu však zanedlouho objeví předávkovanou heroinem. Za hrůzným činem stojí bývalý zaměstnanec firmy, který anonymně vyhrožuje vládě otrávením rezervoárů pitné vody, pokud nezastaví výrobu chemikálií pro biologické zbraně. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No na první díl to nebylo zase tak zlé.... Bylo tam sice dost hloupostí a dorazil to ten konec... Zase to vynahradil ten výslech, kde bylo jasně ukázáno, že účel světí prostředky ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté co jsem slavnostně dokončil sledování průměrného Zemana a jeho 30ti případů, jsem neměl moc těžké rozhodování, na který seriál upřu svou pozornost tentokrát. Svého času jsem se na Profesionály díval (viděl jsem sice asi tak polovinu dílů). Úvodní díl Šílenec sice není žádná extra pecka, jak by mohlo slibovat zdejší vysoké hodnocení, ale slušný průměr to vskutku byl (znám totiž několik mnohem povedenějších dílů). Ale na zahřátí to nebylo vůbec špatné. Jen bylo úsměvné, že ten sniper dokázal exkluzivně střílet do pneumatik (jedna kulka – jeden zásah), ale ani jednoho z dvojice Bodie a Doyle nezasáhl, když ho dvakrát naháněli, ba dokonce jim nezdrhl i se člunem, když oba skočili do vody… ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na prvním díle profesionálů je nejlépe vidět, jaký pokrok v průběhu času tento seriál prodělal. Počínaje znělkou, kde režisér natočil výsadek dua B&D z auta zrychleně, veden dobrým úmyslem, aby působili mužně a energeticky, ale ve skutečnosti to vypadá jak scéna ze zlaté éry němé grotesky. Taky Kauli není ještě tak rozhodný a nemá takovou autoritu, oba dva pánové si z něj dělají prču a častokrát neuposlechnou jeho příkazů, což by se v pozdějších dílech zkrátka nemohlo. Dost možná, že svou drzost ztratili poté, co jim Kauli vyměnil služební vůz. Kam se hrabe ta jejich prdlavka z pozdějších dílů na tu formuli 1 z dílu prvního! A první díl se také vyznačuje tím, že si v něm scénárista vystřílel jasně nejlepší fór, co se kdy v profesionálech vyskytl ("Nechová se ten člověk nějak divně?" "Nevím, já ho vidím poprvé!"). ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poznali, že nežertuji. Hrozný příběh. Tehdy mě to vyděsilo, ale bylo to nezbytné. Nezbytné, abychom zachránili stovky životů. A já ten čin zopakuji! Když budu muset. Budu proti vám bojovat vašimi zbraněmi, pane Suttone. Zkusíte závislost na drogách. Čeká vás drogový rychlokurz, máme přístup k nejčistšímu zboží. Budete toužit, prosit, škemrat a pro drogu uděláte cokoliv. Podívejte se na mě. Slyšíte?! Vzpomeňte si na cestu s minami. Jistě si myslíte, že jen planě vyhrožuju. Vyhrň mu rukáv!Ne! Ne! Ne! ()

Reklama

Reklama