Reklama

Reklama

Profesionálové - Série 1 (1977) (série)


Starý pes se novým kouskům nenaučí (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Old Dog with New Tricks (více)

Obsahy(1)

Gangster Charley Turkel má problém. Jeho bratr Henry si odpykává trest ve vězení a soudě podle jeho hysterického chování při návštěvách mu vězeňské prostředí dvakrát nesvědčí. Není divu, že se Charley jako správný sourozenec rozhodne dostat Henryho co nejrychleji na svobodu. Neváhá kvůli tomu obsadit policejní stanici, kde má v plánu vzít si jako rukojmí ministra vnitra, který se chystá k její inspekci. Do cesty se mu ale postaví Cowley se svým týmem profesionálů. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc zpackané přepadení „něčeho“ v tomto případě policejní stanice, jsem snad ještě neviděl. Obsazení v pořádku, ale jak snadno a bez boje se vzdali – to bylo úsměvné. Asi víc, než kdy Bodie a Doyle komentovali situaci, kdy magor osahával mladé sestřičce poprsí s granátem v ruce. Ale jo, i tento díl si udržel slušný průměr, co se kvality i akce týče. Jen škoda, že to místy sklouzávalo až k nechtěné komedii… ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle díle mě zaujala Kauliho stížnost na bolest v noze, že prej tam má z války kulku. Prý ze španělské, to by mě zajímalo, byl na straně fašistů nebo komunistů? Že by se jednalo o španělskou válku za nezávislost 1808-1814 zcela vylučuju, protože za tak dlouhou dobu by už kulka v těle zrezivěla a rozpadla se. A vůbec, taková kulka v těle má parádní výhody, člověk nemusí utrácet za doplňky stravy se železem, při pronásledování padouchů má munici na jeden výstřel navíc, nemluvě už vůbec o možnosti předělání nohy na kulomet. Ale vraťme se ke Kaulimu, ještě mě zaujalo, že v pozdějších dílech, pokud si pamatuju, už si na tu bolest nestěžuje. To mu kulka dala sama od sebe pokoj, nebo si ji nechal po čtyřiceti letech konečně vydloubnout? Jinak díl ukazuje, jak je i pro padoucha důležité, aby si pamatoval, jak vypadají ministři. Samozřejmě, pokud na tom postě sedí nějaká šedivá myš, má problém, ale třeba u nás si toho hlavonožce Hamáčka musí pamatovat prostě každej. Jinak jsem nepochopil, k čemu Bodie ukrýval zbraň, když nakonec stejně zdrhnul, aniž by ji použil, zato chápu, proč se Kauli hnal do té léčky - zkrátka si chtěl rozšířit sbírku kulek v noze. No a tím jsme se hezky vrátili na začátek. PS: Zajímavý je, jak je český název epizody naprostým opakem názvu anglického. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako celok priemerná epizóda s par zaujímavými momentami. Bodie zneskodnuje granát v ženskej bluzke tým, že najprv dá zene facku a potom blúzku rozreze. Bodie bez tricka, na to som bola veľmi zvedavá. Ani agenti tajnej služby ani unoscovia nevedia ako vyzerá minister vnútra. ()

dunbar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásna krajina, kde policajti nevedia ako vyzerá minister vnútra. A nevedia to ani padousi, ktorí chcú ministra uniesť, ale taká malichernosť ich predsa nerozhádže :-) Štyri hviezdy čisto za nostalgiu. ()

Reklama

Reklama