Reklama

Reklama

Profesionálové - Série 1 (1977) (série)


Člen klanu (S01E13)

(epizoda)

Obsahy(1)

V Londýně operuje rasistická organizace, jejíž příslušníci v bílých hábitech útočí na černošské obyvatele, které chtějí vyhnat ze svého teritoria. Zakladatel skupiny podobné Ku-Klux-Klanu sice tvrdí, že v této fázi boje zabíjení odmítá, přesto se však objevují první mrtví. Do věci se vkládá CI5, která se v průběhu vyšetřování bude muset vypořádat i s některými předsudky ve vlastních řadách. Nikdo ovšem netuší, že v pozadí celého případu ve skutečnosti stojí něco úplně jiného než rasismus. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bílí proti černým aneb Ku-Klux-Klan po anglicku…Náplň tohoto dílu jistě pro mnohé zajímavé téma – bohužel se z toho vyždímal jen další dosti průměrný díl. Rasista Bodie dostane pořádně nařezáno a pobodán skončí v péči „negrů“ jak je ON sám v blouznění pojmenuje (mimochodem slovo NEGR tu zazní opravdu hodněkrát…)Takže Doyle se musí pustit do akce sám a i on pozná, že jak mezi černými tak i bílými jsou pěkné svině…Pobíhat a vraždit v prostěradle by se mi ale po městě vážně nechtělo a to jsem dle dnešní doby nejspíš taky rasista a xenofob… ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Bodie selhal.Ještě si nabalí černošku.. aneb z rasisty sluníčkem.No zvykejme si, teď se nic jinýho točit nebude. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To nemám rád!" Vykřikne Cowley, když si přečte v novinách o rasistickém útoku na černoškého právníka. "Vždyť dostala jen jedna černá huba co proto." kontruje Bodie a málem jednu od šéfa chytne. Schéma tohoto dílu je jasně rozdané, pak navíc jeden z dvojice CI5 dvakrát upadne na kudlu a druhý se naštve ... Skvělá jízda. "Bodie je schopný, i když říká o černý hubě, že je černá huba." ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na dnešné pomery kontroverzný diel. Rasistické nadávky lietajú vzduchom jedna radosť. Bodie je otvorene rasista a schytá to a Doyle vstúpi v prestrojení do klanu a tiež to dosť schytá. A nakoniec zistenie, že nielen bieli sú rasisti. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super dí a ještě lepší konec... Pár bílejch idiotů dělá pro černý :))) A Doyle prozřel a už mu negři nevadí... PS: ještě že je to z roku 1978 :)))) dnes už by všichni seděli v base místo hráli v seriálu ()

zamboni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluk říká Doyleovi: Vy jste něco jako detektiv? Jo něco takovýho. Páni, to musíte bejt fakt třída. Proč myslíš? No ještě jsem neviděl nikoho takhle zmlácenýho, vypadáte jako by vás přejeli buldozerem... ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maximálna čierno-biela časť, ktorá v konečnom dôsledku vyznie maximálne neutrálne voči všetkým rasám. Keď som videla prvý krát asi ako 8 ročná v zime v starom dome u babky, kvôli tomu milému černochovi s holubmi som sa skoro rozplakala a biele postavy ma mátali ešte pár nocí. Zatiaľ čo Doyle dostal poriadnu nakladačku, Bodie sa v nemocnici druhý krát narodil, zrejme aj preto, že čierny anjel v nemocnici mal dosť času natriasať mu vankúšik a tíšiť jeho blúznenia. ()

Reklama

Reklama