Reklama

Reklama

Profesionálové - Série 3 (1979) (série)


Mrtvý svědek (S03E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

V Anglii se zčistajasna objeví Colin Meredith, dříve jeden z Cowleyho nejlepších mužů, který byl považován za mrtvého. Ve skutečnosti strávil poslední dva roky v komunistickém zajetí v Kambodži, odkud mu pomohl vysoký činovník KGB Radouk. Ten hodlá přeběhnout a výměnou za novou identitu a peníze nabízí Cowleymu jméno vysoce postaveného britského zrádce. Podrobnosti si mají dohodnout mezi čtyřma očima na jednom opuštěném vojenském letišti. Ve hře je ale ještě špičkový ruský zabiják, který je Radoukovi v patách, a navíc má s Cowleym nevyřízené účty. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas jeden průměrný špionážní díl, kde v některých chvílích dostala logika dost na frak, ale když ono se na to tak hezky dívá i po tolika letech. Nájemný zabiják má víc životů jak kočka a pak se nechá tak blbě odbouchnout + bývalý špičkový agent, jenž je po rocích strávených v zajateckém táboře tupý až to bolí a nechá se tak „vochcat“ – inu na stará kolena už senilní mozek. Jinak se ale i tu našlo několik vcelku dobrých akčních pasážích, kde samozřejmě Bodie a Doyle zase mají namále, ale jako vždy z toho vybruslí…Zatím ale nejslabší díl této série… ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bývalí agent Cowleyho zradí a chce ho vlákat do pasti... Jenže chyba lávky... Cowley je nesmrtelný a navíc má své kluky, i když ne vždy plní jeho příkazy... :))) Jinak ty scény a špičkování bylo super ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z výborných dílů (málokterý není). Ovšem najde se pár vad na kráse. Zaprvé celé to politické pozadí je totální fantasmagorie. Mereditha si z Kambodže vzala a naverbovala KGB, přičemž kdokoliv, kdo tu dobu přímo pamatuje nebo si aspoň shlédne nějaké dobové zprávy nebo přečte noviny, musí vědět, že Sovětský svaz miloval Pol Potovu Kambodžu asi stejně jako Banderovce. Mezi podporovatele Khmerů patřila Čína a přinejmenším tajně také USA, a nejpozději od doby, co začla v čele země strašit babizna Thatcherová, podporovala v té době už sesazené Khmery i Velká Británie. V reálu by tedy bylo pravděpodobnější, že by Mereditha na svou stranu přetáhla CIA nebo nějaká konkurenční britská tajná služba (viz. Jízda na slepo, Obětní beránek, aj.), než agent KGB Kodaj. A druhá vada - kluci už nemají Browningy. Ale i tak se dají přimhouřit oči, vypnout mozek, a užít si další jízdu s neporazitelnou trojicí z CI5. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodie a Doyle klasicky šmykom prichádzajú a šmykom vychádzajú, ale inak ma v tejto časti okrem znesiteľného Cowleyho a Bodieho a Doyla, na ktorých sa mi vždy dobre díva, všetci ostatní hrozne štvali. Kopa náhod a fajn akčná rozprávka, kde to vyzeralo že Cowley začne žiariť ako duch čo vstal z mŕtvych. ()

Reklama

Reklama