Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Investigativní novinář a autor několika knih Martin Hope hodlá ve svém připravovaném rukopisu odhalit zásadní nedostatky vojenského letounu, vyvíjeného konsorciem evropských firem. To se samozřejmě nezamlouvá jistým velmi vlivným lidem a k jeho umlčení do Británie povolávají elitního nájemného zabijáka s bojovou zkušeností z Angoly. CI5 sice muže hned na letišti zadrží, nezná ale jméno cíle. Jeho místo proto zaujímá Doyle, jemuž po zabijákově útěku začíná jít o život. Štěstí, že se Bodie v mládí stihl v Angole také leccos přiučit. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jsem chtěl být vždycky fotografem a fotit hezká děvčata, nicméně mrtvý v bazénu bych skončit nechtěl. Úsměvné na tom všem bylo zatčení profesionálního zabijáka, jeho výslech a především mírné zacházení a samotné hlídání. Někdo takový by měl být pod nejpřísnějším střežením…Škoda té holky, co nabalovala Doylea. Bodie poslední díly dost ostrouhává a všechno začíná klátit ten kudrnatý uličník. Příběh samotný byl zajímavý, leč v některých momentech až přehnaně okatý a nelogický (nebo spíše těžko uvěřitelný – viz pád auta - ve kterém byl uvězněný Doyle a kymácející se figuríny, nebo Bodieho vloupání a chování majitelky při jeho chycení při činu)… ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapuje mě, že i v tak seriozní databázi, jakou je bezesporu csfd, se vyskytuje tak flagrantní chyba. Toho nájemného vraha nehrál Stuart Wilson, ale Jirka Pomeje. Jinak až na samý závěr jeden z nejlepších dílů. Co proto v něm dostává zejména Kauli, a to zcela poprávu. Nejdřív je nájemným vrahem označen za "dědka", a pak si na něj otevře ústní otvor i Bodie. Dokonce se vzájemně drží pod krkama. Ovšem ani to nepomůže a tak Kauli závěr naprosto zpacká, potenciální oběť nenechá nikým chránit. Nebo že by měli v CI5 takový podstav, že už tam neměl koho poslat? Já se spíš kloním k možnosti, ve které do sebe všechno logicky zapadá - padouši Kaulimu něco nasypali do "tajného fondu" a on se pak ze všech sil snažil, aby ten nájemní vrah uspěl. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom vydarený diel s pár vydarenými náhodami, kedy Doyle mohol chudák zomrieť v tom aute dosť neprofesionálnym spôsobom, ale chvalabohu Bodie, ktorý sa celkom právom rozčúlil za odfláknuté stráženie nájomného vraha (a keď sa Bodie naserie, až sa zem zatrasie) našiel včas svojho parťáka a ešte stihli spolu zachrániť novinára, ktorý tiež len o vlások zdrhal tými opustenými schodmi pred vrahom (miesto aby sa zdržiaval radšej na mieste kde je viac ľudí). Cowley si však ťažkú hlavu z toho nerobil, zrejme rátal s tým, že Bodie a Doyle to proste stihnú! Páči sa mi tiež, že CI5 može okamžite sledovať akýkoľvek objekt s nejakého bytu naproti. Pohľad na znudeného Doyla v hoteli čakajúceho na pokyny bol tiež dobrý. Škoda nevinnej obete tej ženy, tiež predsa musela mať nejakú minulosť, rodinu či známych, čomu sa v Profesionáloch nevenuje pozornosť (aj keď Doyla to zrejme vzalo, mne sa preto ten záver zdal celkom dostačujúci, každému to môže byť jasné)- nuž ale je to len film. ()

Reklama

Reklama