Reklama

Reklama

Profesionálové - Série 5 (1982) (série)


Liščí doupě na střeše (S05E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Foxhole on the Roof (více)

Obsahy(1)

Roddy Barker se vrací po pětadvaceti letech z vězení zahořklý a s pocitem, že mu společnost něco dluží. A protože je mužem činu, rovnou mluví o akci, která všem vyrazí dech a jemu vynese rovný milion. Akce je to vskutku grandiózní. Roddy si na střeše opuštěného skladiště postavil nedobytný bunkr, z něhož začne kulometem ostřelovat nedalekou nemocnici. A protože se mu díky falešnému rukojmí daří udržovat policii v uctivé vzdálenosti, může v klidu čekat, až úřadům povolí nervy a v zájmu záchrany životů pacientů vyplatí požadovaný milion. Jsou tady ale ještě profesionálové z CI5 a jak Bodie, tak Doyle mají každý svůj plán, jak Roddyho z jeho doupěte vykouřit. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série nezačala vůbec špatně. Na úvod nás čeká slušný leč stále průměrný díl. Líbila se mi v něm hlavně první polovina zápletky, která měla i velmi slušnou atmosféru. Bezmoc v nemocnici se jim taky povedla – jen ten magor mohl ještě více „přitopit pod kotlem“. Byl to ale machr, když i po tolika letech strávených ve vězení měl mušku lepší, než elitní snipeři. Závěr mohl mít ještě větší grády, ale i tak jsem byl spokojený… ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik poznámek: 1. Místo terorizování nemocnice se ti dva padouši měli zaměřit na prodej svého vynálezu, kulometu, co střílí do oblouku. Že takovou zbraň měli, je naprosto jasné z toho, že ostřelovali ze střechy nemocniční pokoj hluboko pod sebou a nezasáhli ani jednoho pacienta, jen protilehlou zeď místnosti. 2. Fascinovalo mě, jak rychle sehnali na ministerstvu financí milióny čehosi v malých bankovkách. To asi oběhli všechny kanceláře a udělali sbírku, ne? Dost možná, že tam mají interní předpis, že každý zaměstnanec musí mít v peněžence určitý počet malých bankovek právě pro tyhle příležitosti. 3. Bodie musel mít radar, když poznal, že pod ženskými šaty neskrývá rukojmí, ale padouch, a bez výčitek svědomí ho na dálku odprásknul. 4. Bodie nemusel mít radar, protože podle frapantní podoby onoho padoucha bylo jasné, že se jedná o Bodieho ďábelské dvojče, a to každý pozná i po tmě. 5. Trachtovy zbytečné otázky v kriminalistice by se mohly rozšířit o Kauliho "kam pojedete?", kterou pokládá v momentě, kdy se padouchům přistavuje vůz k úniku. 6. Musím říct, že Vašáryová s Hanzlíkem strčí duo anglických profesionálů do kapsy, páč k výlezu na vysoký komín nepoužívali ani mačky, ani jistící lana, natož aby se tam pak někdo z nich bezmocně houpal na laně jako ten Bodieho kolega. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Toto je jedna z epizod, kterou si pamatuji už od klukovských let, kdy jsem ji viděl poprvé. Opravdu jde o jednu z nejlepších z celého seriálu. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotenie znižujem jednak za bizarný nápad vydierania, ale hlavne sa mi celý diel zdal akoby nedotiahnutý, zišlo by sa viac detailov, jeden vrtuľník zmizne, vzápäti sa objaví rovnaký, priznávam že som z toho celkom nechápala, Doyle to už medzičasom skonsolidoval a Bodie je zrazu z komína dole, môžem len dúfať, že ten jeho ďalší parťák to prežil. Peniažky zdá sa, sa aj tak rozlietali, radšej mohli niekomu urobiť radosť, lenže tu sa skončilo všetko akosi prirýchlo, aj z toho chlapa prezlečeného za ženu by sa dalo viac vyťažiť, minimálne ako dobrý vtip. Lekári vrhajúci sa s úľavou na tých mŕtvolných pacientov mi tiež popravde prišli komickí, napokon v celej scéne dolárového vydierania išlo o pár pacientov a akože jednu rukojemníčku, stavila by som sa, že v skutočnosti by sa na to lekári a Cowley najradšej vyflákli, ale museli sa tváriť, že im osudy týchto tvorov nie sú ukradnuté. Bodieho sympatického parťáka mi bolo ľúto viac, ale tu sa Cowley zrejme neponáhľal poslať mu čo najrýchlejšie pomoc. Pekné boli pohľady na Londýn. Radšej pozerávam staršiu kvalitu, ktorá je ešte tak typicky staršie presvetlená ako upravenú kvalitu. ()

Reklama

Reklama