Reklama

Reklama

Kriminálka Las Vegas

(seriál)
  • USA CSI: Crime Scene Investigation (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2000–2015), 261 h 38 min (Minutáž: 41–65 min)

Režie:

Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Danny Cannon, David Grossman (více)

Scénář:

Dustin Lee Abraham, Naren Shankar, Jerry Stahl, Henry Alonso Myers (více)

Hrají:

William Petersen, Laurence Fishburne, George Eads, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Robert David Hall, Marg Helgenberger, Jorja Fox, David Berman (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(337)

Obsahy(1)

Lasvegaská kriminalistická divize je druhá kriminální laboratoř v USA. Řeší případy, které by každé jiné oddělení vzdalo. Vedená umíněným kapitánem Jimem Brassem a svérázným Gilem Grissomem pátrá po zločincích za pomoci nejnovějších vědeckých analýz. (TV Nova)

Videa (142)

Trailer 2

Recenze (446)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÍ! Byly doby kdy jsem to nahrával a smažil každý nový díl . Trochu mi vadily naturalisticky pojatý pitvy, ale jako kriminálka nejlepší. Hodně dobře rozebraný pátrání a v 1. díle i 2-3. případy a pořád dobrá orientace. Záhady kolem vraha co posílá miniatury místa činu Grissomovi považuji za vrchol celé série. Postupem času, jak začaly přibývat další a další CSI bylo těžší udržet si své dominantní postavení. Myslím, že je také umění v nejlepším přestat. 15x řad je moc a vykrádá sama sebe.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John M. Keane : 1. Who Are You - The Who [3:27] 2. Everybody Out of the Water (New Frontier) - Wallflowers [3:41] 3. Crystal - New Order [4:20] 4. Come into Our Room - Clinic [3:44] 5. Give It Away - Zero 7 [5:17] 6. Day by Day - Badmarsh & Shri [4:36] 7. Inhaler - Hooverphonic [5:12] 8. We Luv U - Grand Theft Audio [3:23] 9. Hell Above Water - Curve [4:04] 10 . To Get Down - Timo Maas [6:17] 11. Time Has Come Today - Chambers Brothers [4:52] 12. Little Gem - Euphoria [4:31] 13. Song for Olabi - Bliss [6:24] 14. Unbound - Robbie Robertson [4:35] 15. Investigation Suite - John M. Keane [6:03] 16. Grissom's Overture - John M. Keane [5:08] ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro miliony amerických diváků po dlouhých patnáct let moderní kult, pro mě nepochopitelná nuda. CSI si hraje na chytrý seriál, přesto stabilně setrvává směšným pokusem o realistickou krimi. Paradoxem zůstává, že proti bratříčkovi z Miami je Las Vegas stále ještě sledovatelné, u mě ale Kriminálka Bruckheimer nikdy pochopení nenašla. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nechce omračovat televizní akcí nebo dojímat nekonečným rozpitváváním soukromých trablů hlavních hrdinů. V CSI jde primárně o práci, kterou de facto netvoří nic jiného než pečlivá rekonstrukce fabule - pokládání i zamítání hypotéz, vyplňování mezer a vědecký přístup na základě daných indicií. Ve svém okouzlení naratologií jsem nemohl najít dokonalejšího spojence a do CSI se bezhlavě zamiloval. Ostatně některé z důvodů, proč tento seriál považuji za výjimečný, jsem sepsal v "cinepuřím" článku Od makra k mikru: kvazivědecká tendence a koncept novosti v seriálu Kriminálka Las Vegas. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ani v nejmenším netrpím iluzí, že tady jsme svědky běžně praktikovanejch postupů. CSI ale přišlo s něčím novým a nutno říct, že to činí velice zábavnou formou a hlavně má postavy, o který se divák upřímně zajímá. Velkou pozornost na sebe strhává samozřejmě W. L. Peterson, ale i další jeho herečtí kolegové odvádějí skvělý výkon. Je dobře, že i přes to, že CSI se značně opírá o potenciál moderních metod vyšetřování a velkou část z vysílací doby jednoho dílu zabírá právě ukázka všech možných i nemožných vyšetřovacích metod, na příběh a psychologii postav se nezapomnělo a během seriálu se dočkáme nejednoho překvapení ze strany vývoje postav. Jediným mínusem tak zůstává stereotyp, do kterého se CSI někdy podaří sklouznout. A vyjadřuju se jen k sériím, kde je vedoucím Grissom, protože po jeho odchodu pro mě ten seriál přestal existovat. ()

Galerie (2 257)

Zajímavosti (84)

  • Aj milovníci skupiny Radiohead si prídu na svoje – vo viacerých epizódach CSI: Kriminálka Las Vegas tvorcovia použili totiž práve ich hudbu, dokonca v tretej sezóne seriálu sa v troch epizódach po sebe vyskytli až štyri piesne Radiohead. (pravo)
  • Zaujímavosť platí pre 22. časť 5. série: Pôvodne scenáristi plánovali, že všetky obete budú vyzerať ako Catherine Willowsová. Keďže podobný princíp sa v CSI už objavil, scenár pozmenili. Napriek tomu sú všetky obete plavovlásky a navštívili rovnaký nočný klub ako Catherine. (ash99)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Zpátky na Divoký západ

Zpátky na Divoký západ

13.11.2010

A rovnou na ten divoký Divoký. Ano, Wild Wild West se vrací. Nelekejte se, nikdo v Hollywoodu se nezbláznil a nechce natočit pokračování nepříliš povedeného a pramálo úspěšného steampunkového… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama