Reklama

Reklama

Kriminálka Las Vegas

(seriál)
  • USA CSI: Crime Scene Investigation (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2000–2015), 261 h 38 min (Minutáž: 41–65 min)

Režie:

Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Danny Cannon, David Grossman (více)

Scénář:

Dustin Lee Abraham, Naren Shankar, Jerry Stahl, Henry Alonso Myers (více)

Hrají:

William Petersen, Laurence Fishburne, George Eads, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Robert David Hall, Marg Helgenberger, Jorja Fox, David Berman (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(337)

Obsahy(1)

Lasvegaská kriminalistická divize je druhá kriminální laboratoř v USA. Řeší případy, které by každé jiné oddělení vzdalo. Vedená umíněným kapitánem Jimem Brassem a svérázným Gilem Grissomem pátrá po zločincích za pomoci nejnovějších vědeckých analýz. (TV Nova)

Recenze (446)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nechce omračovat televizní akcí nebo dojímat nekonečným rozpitváváním soukromých trablů hlavních hrdinů. V CSI jde primárně o práci, kterou de facto netvoří nic jiného než pečlivá rekonstrukce fabule - pokládání i zamítání hypotéz, vyplňování mezer a vědecký přístup na základě daných indicií. Ve svém okouzlení naratologií jsem nemohl najít dokonalejšího spojence a do CSI se bezhlavě zamiloval. Ostatně některé z důvodů, proč tento seriál považuji za výjimečný, jsem sepsal v "cinepuřím" článku Od makra k mikru: kvazivědecká tendence a koncept novosti v seriálu Kriminálka Las Vegas. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stačilo pár dílů, abych pochopil proč že se kolem CSI nešetří výrazivem typu "nejúspěšnější krimi seriál posledních let" - zajímavé případy, "Fincherovské" kamerové vychytávky ve spojení se slušným scénářem a typově výbornými herci, to ukazuje když už na nic jiného, tak aspoň na hodně dobrou všednovečerní zábavu. Bohužel, už tak v polovině série se vám zazdá, že scénáristi se střídají jako ponožky a stejně tak kolísá i kvalita jednotlivých epizod. Ze začátku leccos překousnete, ale netrvá dlouho než vás totální nereálnost obzvláště kouzel s počítačovým modelováním a zaostřováním fotografií začne pěkně točit. Několik skutečně povedených dílů, kde se dostanete pod kůži největšímu místnímu charizmáčovi Williamu L. Petersenovi a několik hezky temných kousků je rozhodně na čtyři hvězdy a celkově je to v televizní zábavě rozhodně nadprůměr, ale počáteční nadšení rychle opadne a výsledek je tak 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Málokde nabízí sběr a vyhodnocování dat tak vysokou míru estetické satisfakce. 80% Zajímavé komentáře: Douglas, anderson, Freelance ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, nikdy se mi žádná líbila tolik jako tato. Každý díl je dokonalým způsobem natočen. I mezividea jsou zajímavým zpestřením tohoto dokonalého seriálu a dokonce se při nich dozvíte i něco navíc. (92%) ()

T2

všechny recenze uživatele

CSI: Crime Scene Investigation: 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,357,889 //počet predaných kusov 39,971 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nick spaval s prostitutkou, Gil je ultra-tutti-popici-mega-einstein na desiatu, Catherine ma (mala) za tatka mafiana, Warrick (cest jeho pamiatke) mal problemy s gamblovanim, Kapitana Jima Brassa postrelili, Saru skoro zabila hnusna, odporna, vacicoidna vrahyna a modelarka, Greg dostal po gebuli od miestnych gangsta- nigga-teenagerov a Dr. patolog Al kriva na jednu nohu... No uf uf. A zevraj to nie je realita. Blaznite? Skoda, ze Sara a Gil po 2 sezonach utajovaneho vztahu isli lovit lucne koniky do Kostariky ci kam do pekla... Ano, ponala som to celkom sarkasticky, ale chcem tym len povedat, ze aj napriek tomu, ze je to nerealne a ma to telenovelovsky zaklad, serial je to fantasticky a kazdu jednu cast hltam ako o dusu... Pardon, az na tu cast, kde zavrazdili producenta Astro Questu. Ale vidiet Wendy takmer celu cast v obtiahnutych AstroQuestackych Bruno Borat obleckoch stalo za to, ked tak nad tym uvazujem... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John M. Keane : 1. Who Are You - The Who [3:27] 2. Everybody Out of the Water (New Frontier) - Wallflowers [3:41] 3. Crystal - New Order [4:20] 4. Come into Our Room - Clinic [3:44] 5. Give It Away - Zero 7 [5:17] 6. Day by Day - Badmarsh & Shri [4:36] 7. Inhaler - Hooverphonic [5:12] 8. We Luv U - Grand Theft Audio [3:23] 9. Hell Above Water - Curve [4:04] 10 . To Get Down - Timo Maas [6:17] 11. Time Has Come Today - Chambers Brothers [4:52] 12. Little Gem - Euphoria [4:31] 13. Song for Olabi - Bliss [6:24] 14. Unbound - Robbie Robertson [4:35] 15. Investigation Suite - John M. Keane [6:03] 16. Grissom's Overture - John M. Keane [5:08] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro miliony amerických diváků po dlouhých patnáct let moderní kult, pro mě nepochopitelná nuda. CSI si hraje na chytrý seriál, přesto stabilně setrvává směšným pokusem o realistickou krimi. Paradoxem zůstává, že proti bratříčkovi z Miami je Las Vegas stále ještě sledovatelné, u mě ale Kriminálka Bruckheimer nikdy pochopení nenašla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší krimi počin o vyšetrovateľoch. Kým si robia svoju prácu, ide to. Nie sú prítomné pekné tváričky (poteší hlavne Gary Dourdan z VOTRELCA: VZKRIESENIA) a je tu blikavá lasvegaská atmosféra. Ale akonáhle nám týchto ľudí producent Jerry Bruckheimer ukáže ako ľudí, prichádzajú rozpačité dialógy a nezaujímavé až nudné vzťahy. Výsledok je uchádzajúci, no svet sa len tak hemží podobnými seriálmi - a tento nie je ničím výnimočný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No konecne povedena kriminalka a ne ty nemecky sracky. Samozrejme, ze to nedosahuje co se scenare tyce takovejch veci jako Colombo, ale plne to vynahrazuje svizna a prijemna hudba, celkem zajimava kamera, slusny herci a hlavne spousta vtipku. Taky oproti jinejm to neni cely o jednom pripadu, ale vyresily nich asi 5 a navic kazdej resil jinej detektiv. Takze kdyz jeden nudi za chvily tu je jinej. To je nejvetsi plus, ale zaroven taky minus, protoze logicky ty pribehy nejsou tak promakany. Ale ja se u toho fakt dobre bavil a navic tem jejich vtipkum a hlaskam sem se i misty zasmal, takze to nakonec na 4* bude. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, nevědět o tom, kolik procent případů je vyšetřeno až do zdárného konce, já bych snad do konce života sekal kvůli takovýmhle seriálům dobrotu. Ve skutečnosti totiž je jako trestný čin identifikováno jen asi deset procent všech spáchaných zločinů a z toho je až do zdárného odsouzení zločince dovedena jen jedna třetina (tedy třetina z identifikovaných jako zločin) a to už je pořádně velká pravděpodobnost, že vás nikdy nikdo nelapí, pokud jen jemně zapojíte při své nekalé činnosti mozek. Tenhle seriál jede hlavně s Petersenem, nebýt něhož by to muselo stát na týmové práci a přiznejme si, ta nikdy pro diváka není tak zajímavá, jako sledovat velkého detektiva při práci. Případy jsou reálné a moc pěkně řešené a seriál vypadá jako trošku menší Sedm s Pittem a Freemanem (berte toto přirovnání s rezervou). Jeden z mála seriálů, kdy můžu říct, že se těším na každej další díl. (19.3.06) JINDY (25.4.06) no, můžu s neradostí říct, že jsem snížil hodnocení. pokud se na ten seriál člověk dívá bez přemýšlení, je to zábava a i dobře natočeno. Ale to je všecko. Pokud se trošku, jen trošinku, člověk při sledování zamyslí, uvidí tam spoustu nedostatků, hovadin, hloupostí a pitomin. Nechci se stavět jako profesionál nebo věci znalý člověk, ale když vidím, jak vyšetřovatelé přijdou na místo zločinu a téměř po pár krocích najdou corpus delicti, kterej je navíc tak zvláštně přímo vedoucí k vrahovi, něco je špatně. Taky mi vadí, že je to tam spoustykrát dovedený až do přílišný krajnosti: viz Unesou kluka a ten jim umře, takže se ho zbaví vyhozením do prašný a špinavý strouhy kdoví s čím. A copak nám vyšetřovatelé nenajdou na jeho oblečení? Stopu a přímo vedoucí k pachateli. Nebo když srovnávají nějaký kulky rozpláclý o zeď, vždycky perfektně sedí a přivedou je rovnou k vrahovi, když srovnávají otisky prstů, načtou je rovnou do komplu a ten jim během deseti sekund vyplivne jméno, nebo když srovnávají vlas, otáčí s ním pod mikroskopem půl vteřiny a mají to, nebo když najdou nějakej vzorek třeba vaty a srovnávají ho s jinou vatou, strčí ho pod laboratorní sklíčko úplně stejně (do S) jako ten druhej. Nebo ten typ důkazů, kterých by si NIKDO nevšiml, jako třeba smrad z mentolovejch cigaret na papíře vydíracího dopisu apod. A je toho víc, ale to by bylo na dlouho. Navíc ty případy jsou až příliš na jedno brdo a snažící se jen šokovat. Takže to u mě ztrácí. Navíc to není ani nijak inteligentní detektivka. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál jak má být. Pátrání po zločinci má být napínavé - a vědecky podložené. Doby Sherlocka Holmese jsou už ty tam. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka je fakt hodně našláplá, ale jejich kolegy z jiných měst už tak nemusím. Určitě můžu říct, že nebyl díl, u kterého bych se vyloženě nudil..... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Las Vegas stala kultovním seriálem. Díl OBĚMA NOHAMA V HROBĚ od Quentina Tarantina je perfektní a výborně zpracované. Působivé napětí, výborný střih a výborná režijní práce. Výborný nápad s rakví (kterou použil už v KILL BILL 2). Nejlepší scény jsou pro mě odpálení bomby v rukách a ležící "mrtvý" hrdina, kterému kolují jeho vnitřnosti před očima, při kterém jsou černohumorné dialogy - plnokrevný Tarantino a při téhle scéně si okamžitě vybavíte Tarantina bez toho, abyste věděli, že jde o jeho práci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Las Vegas, město, kde i bobr může zbohatnout." I bobr zde však může prohrát svou kůži, ale to se nesmí říkat, protože by to mohlo odradit další budoucí bezdomovce. Ale taky je to místo, kde poprvé vyběhl do ulic sehranej tým kriminalistických techniků, kterýmu se odebraný vzorky obvykle podařilo zanalyzovat rychleji než pachatel stačil říct "borůvkovej koláč". Zpočátku jsem jim hodně fandil, později jsem je se zájmem sledoval, ale pak můj zájem zlehka opadl a tak dokonce existuje teoretická možnost, že jsem jeden, možná i dva, z těch stovek dílů snad ani neviděl. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší. Je už tomu pár let, co přišel Grisom (tehdy ještě bez úlisné bradky) se svým týmem superpolicajtských vědců, kteří přišli téměr na vše skoro z ničeho. Je to vlastně taková detektivní obdoba McGyvera, která má svůj šmrnc a tempo i v dalších sériích. Ale co hlavně, tenhle seriál je skutečně napínavý, což se o takovém komisaři Rexovi nedá říct. Avšak každý nápad se časem ošoupe, ušpiní a omele, a tak další klony již nepůsobí tak dobře jako právě chlapci z Las Vegas. PS: Titulková písnička od The Who tomu náramně sedne. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stereotypní seriál, kterému ovšem nechybí nápad ani zajímavý herci, ovšem kolísání kvality na jednotlivých dílech je více než patrné a díky naprosté stupiditě některých objasnění u případů (z rozmazaného obrázku, který díky počítači 10* na zoomují a pak dosáhnou 100% čitelného obrazu je směšný) jsem seriál přestal sledovat. Na druhou stranu některé díly byly opravdu dobré. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V posledních 15 letech, které předcházely uvedení Kriminálky Las Vegas, se na americkém televizním trhu objevila řada úspěšných mysteriózních seriálů, které pracovaly s nadpřirozenými a spikleneckými teoriemi a motivy, které sázely na iracionální stránku lidské psychiky. Zároveň se tak na trhu objevila díra v podobě televizního projektu, který sází na přesně opačná východiska a snaží se pracovat v duchu vědecké analýzy a používat racionální, věcný pohled. Kriminálka Las Vegas tuhle mezeru vyplnila - spojuje poutavé téma vyšetřování složitých kriminálních případů s přitažlivým vizuálním zpracováním, dobrou prací kamery, moderním rychlým střihem a s využíváním nejmodernějších trikových technik. Seriál zaznamenal mimořádný úspěch na televizním trhu a herci v něm působící se stali nejlépe placenými televizními celebritami. Ze všech zaručených seriálových hitů posledních let je mi právě CSI vzhledem k výše uvedenému používání vědecké metody nejsympatičtější. Na seriálu se vystřídala řada režisérů a zejména scénáristů a při vysokém počtu vyrobených dílů pochopitelně nebylo možné vždy dodržet nasazenou laťku, takže kvalita pozdějších řad je kolísavější. Šťoural by mohl poukázat i na to, že lasvegasským kriminalistům trvají rozbory hodiny tam, kde skutečným expertům trvají jejich analýzy týdny, jako je to např. u rozborů DNA. Nebo na to, kolik násilných trestných činů se objevuje v okolí jejich hrdinů. Někdy mi popravdě řečeno schází takové ty prosté kriminální delikty, které řeší náš rada Vacátko. Taky ve snaze udržet diváky se seriál stále častěji uchyluje k řešení případů ve stále biraznějším prostředí a s bizarnějšími pachateli. Roztodivní sérioví vrazi a psychopaté jsou patrně široce rozšířenou skupinou v americké společnosti. Přes výše uvedené výtky ale celkový dojem stačí na 80 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběhy z řady CSI jsou zaručenou kvalitou, a Kriminálka Las Vegas to dokazuje dvojnásob. Příjemné postavy - jejichž soukromý život není v popředí, jak tomu bývá u klasických kriminálních seriálů, takže se každý díl může plně věnovat vyšetřování -, úchvatné případy a přímo dech beroucí metody vyšetřování pomocí nejnovějších technologií to je to co vás na tomto seriálu dostane. Škoda jen že nová řada za tou původní dost pokulhává, chybí jí jak surovost obrazu, kterou mám opravdu rád, tak i kamerové vychytávky, jak píše Gemini, a zejména zajímavé případy s ještě zajímavějším vyvrcholením. Ta tam je i klipovitost a napětí, které rostlo spolu s tím jak se případ blížil k rozřešení, ale zůstali známé zpomalené nebo jinak upravené "vzpomínkové záznamy". První řada je rozhodně za pět hvězdiček a jedná se o nejlepší kriminální seriál, druhá ji statečně následuje, ale je o hvězdičku a půl chudší. Rozhodně mohu jen doporučit... Zn. Tohle milují i profesoři :) ()

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Zpátky na Divoký západ

Zpátky na Divoký západ

13.11.2010

A rovnou na ten divoký Divoký. Ano, Wild Wild West se vrací. Nelekejte se, nikdo v Hollywoodu se nezbláznil a nechce natočit pokračování nepříliš povedeného a pramálo úspěšného steampunkového… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama