Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze (4)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You see, my dear Watson, it is not really difficult to construct a series of inferences, each dependent upon its predecessor and each simple in itself. If, after doing so, one simply knocks out the central inferences and presents one's audience with the starting point and the conclusion, one may produce a startling, though possibly a meretricious, effect." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sezóna priniesla sedem dielov, kvalitatívne vzácne vyrovnaných. Ale ak vybrať tú najlepšiu, tak ňou bude legendárny Strakatý pás. V anglickej televízii vybrali toho najlepšieho možného Sherlocka histórie, za čo im budiž večná vďaka. Atmosféra je síce viackrát hustá na krájanie, občas ale trpí televíznym lookom. Brett a Burke sú skvelá dvojka, sem tam je ale Watson až za blba a do počtu. Ale to je tiež súčasťou vkusne zakomponovaného humoru. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemných sedm dílů, kde hlavní roli hrají Holmes a dr. Watson. Jeremy Brett je skvělý Sherlock. Dává do toho všechno, hraje obličejem a zkrátka... palec nahoru. Všechny díly mě bavily, jako slabší, ale rozhodně ne špatný se mi zdál díl Námořní smlouva. Načteno nemám, takže nemůžu srovnávat s knižní předlohou, ale fakt mám za to, že se to povedlo. Minutáž cca 50 minut na díl není moc a tak nečekejte složité Sherlockovské bádání, ale spíš svižnější podívanou, které budete muset i něco odpustit. Skvělé kulisy, kostýmy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po 4 epizódach to vzdávam, aby som ako Vladimír M, neublížil. Nie som proste typ diváka, ktorého dokážu uspokojiť tieto za mňa pomerne nevýrazne podané krimi príbehy bez atmosféry, ktoré frčia čisto na výprávačskom štýle “kadejakých” námetov. Klobúk dolu pred tými, ktorých dokáže uspokojiť “stará škola”, pričom mňa bohužiaľ, len výnimočne. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (8)

  • Ve chvíli, kdy dá pan Woodley (Michael Siberry) Sherlockovi (Jeremy Brett) facku, je nešťastně vidět, že mu žádnou facku nedal. Jeho ruka proletěla těsně kolem Holmesovy tváře. (Maja238)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Námořní smlouva" tento seznam uzavírá. (PhillM.)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Mrzák" se v tomto seznamu nachází na 15. místě. (PhillM.)

Reklama

Reklama