Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (3)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria príbehov s pánmi Holmesom a Watsonom, respektíve hercami Brettom a Burkeom tú prvú kvalitatívne prekonala. Ak je v niečom slabšia, tak podľa mňa v tom, že prvý a posledný prípad sú o niečo slabšie ako v podstate absolútne bezchybné epizódy medzi nimi. Tvorcovia pracujú už lepšie s atmosférou, napätím, tajomnom a viac sú so svojimi postavami zžití aj herci. Skvele bol vybratý aj predstaviteľ Moriartyho, o tom ale nikto pri doterajšom dokonalom castingu vopred snáď ani na okamžik nezapochyboval. ()

Reklama

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Spolek ryšavců“ se v tomto seznamu nachází hned na 2. místě. (PhillM.)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Domácí pacient" se v tomto seznamu nachází na 18. místě. (PhillM.)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Řecký tlumočník" se v tomto seznamu nachází na 17. místě. (PhillM.)

Reklama

Reklama