Reklama

Reklama

Beverly Hills 90210

(seriál)
  • USA Beverly Hills, 90210 (více)
USA, (1990–2000), 219 h 29 min (Minutáž: 40–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Režie:

Georg Fenady, Allan Kroeker, Jennie Garth, Burt Brinckerhoff (více)

Hrají:

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Kathleen Robertson, Tiffani Thiessen, Hilary Swank, Jamie Walters (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(291)

Obsahy(1)

Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí. Potýkají se s prvními láskami, se zklamáním z nich, s jejich návraty. Někoho zláká svět drog, jiného do své moci polapí “démon alkohol“, někdo neplánovaně otěhotní... Jen Steve je pořád v pohodě. Ale i přes veškeřé spory, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého (a svoje rodiče). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (514)

T2 

všechny recenze uživatele

Beverly Hills, 90210: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,971,969 //počet predaných kusov 80,563║ __Nedočkavo som čakal, kedy to dorazí aj na naše obrazovky a samozrejme ako teenagera ma to aj zaujalo a samozrejme že prvé časti boli moc pútavé, potom keď už pomaly hlavné postavy začali odchádzať s rozbehnutého príbehu a začali ich nahrádzať nové tváre, seriál rapídne klesol do podpriemeru. Výborné party si tu odohrali Jason Prestley - Shannen Doherty tá ako prvá aj pre mňa nepochopene zutekala zo seriálu a už nikdy tak neprerazila - Luke Perry - Jennie Gart. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Brandon miluje Kelly,Kelly se hádá s matkou,Kellyina matka si vzala Davidova otce,Davidův otec zanedbává Davida,David se zamiloval do Donnina předkusu,Donna si nechal spravit předkus u stomatologa,stomatolog se oženil s Andreou,Andrea půjčila svoje dítě Brendě,Brenda ztratila dítě,když spala s Dylanem,Dylan se pohádal s Jimem Walshem,pan Walsh se rozvádí s paní Walshovou,paní Walshová pozvala na večeři Steva,Steve zjistil,že ho jeho matka adoptovala,Stevova matka odmítla jít jíst k Natovi,Nat dostal infarkt,protože Brandon u něj přestal pracovat...myslim že pokračování neni potřeba,celý je to pořád dokola samý takovýhle události pořád se opakující.Musim se přiznat,že sem se před deseti lety díval se celou rodinou,ale dneska už to nedokážu pochopit,jak sem u toho mohl vydržet. ()

Reklama

Lanark odpad!

všechny recenze uživatele

Hec, nostalgie a náhodně zahlédnutá patka ala Brandon zapříčinili, že jsem po cca 20 letech znovu viděl pilot první série. Následovalo subjektivně 10 hodinové utrpení čiré prázdnony, kdy ani devádesátkový feeling a hezké nohy Brendy a nový nos Kelly neodradili od pokušení vypíchnout si oči, zacpat uši voskem a ukřičet se do zoufalství. Bohajeho guilty pleasure ani omylem, tohle byla fakt tortura. Po zjištění neexistence Ježíška a neautentičnosti Rychlých prachů je toto třetí nejhorší životní zklamání. A chci si o tom promluvit!!! ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

Poctivě jsem se snažil,ale víc jak pár dílů se prostě vydržet nedalo. A to šlo tohle veledílo v době,kdy já jako čerstvý dvacátník,bych se měl vejít do té jejich cílové skupiny. No,nevešel. Balast všude kam se podívám,hromady silikonů a botulů,prázdných slov a hlav. Nejhorší na BH 90210 je,že jeho úspěch předznamenal nástup dalších a dalších debilních seriálů o mladých a pro mladé. Fuj. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mnoho dílů jsem z tohohle "kultovního" seriálu neviděl. Budiž tvůrcům k dobru, že se nepokoušeli o nějaké scénáristické veletoče jako třeba později v "Melrose Place", v klidu nechali všechny se všema vyspat, do toho šouply ňáké to mravní ponaučení a rodičovské rady a tím to haslo. Celkem nevinná záležitost. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (62)

  • Shannen Doherty (Brendy) pózovala nahá pre Playboy a šokovala rôznymi výtržnosťami, preto dostala na konci štvrtej série padáka a digitálne ju vymazali aj z retrospektívnych scén vo veľkom finále. (krasomama)
  • Po skončení natáčení vydražili tvůrci přes 400 předmětů, které se v tomto seriálu objevily. (HappySmile)
  • Jennie Garth (Kelly) prezradila pre časopis "People" v roku 1992, že so Shannen Doherty (Brenda) bojovali medzi sebou "ako mačky a psy". Neskôr sa naučili spolu vychádzať. (Raccoon.city)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama