Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herbův život je v troskách. Přišel o své jmění, nedokáže si udržet práci, nemluví se svým synem, má neodbytného souseda a jeho životospráva se skládá hlavně z levného piva a hrachové kaše. Takhle se žít nedá a on to ví. V televizi se následně dozví, že si dánští vězni vedou mnohem lépe než on - mají práci, zdravotní pojištění, venkovský klid a dokonce i televizi ve vysokém rozlišení. Žijí v podstatě v hotelech. Herb se nadšeně rozloučí se svým zchátralým bytem, nelegálně se dostane do Dánska na nákladní lodi a skončí v poklidném městě, kde se mu nabízí vše, co potřebuje, včetně banky, kterou plánuje vyloupit. Když se však setká s laskavou místní servírkou a roztomilým toulavým psem, který se od něj odmítá hnout, začne přemýšlet, jestli je vězení opravdu jeho jedinou šancí na šťastný život. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

790511 

všechny recenze uživatele

Námět mi připadal zajímavý, ale film jede ve skutečnosti zase jen podle banálního schématu romantických komedií, kdy zoufalec za prvními dveřmi najde sexy krásku, která čeká jen na něj. S její dcerkou jsou taky hned kamarádi a ještě na ulici čapnou nějakého kolemjdoucího psa, aby byli jakože dokonalá rodinka. A samozřejmě tam musí v jednom kuse teatrálně hulit trávu, protože to přece náročný divák vyžaduje a bez toho se už žádný film, který chce vypadat aspoň trochu závažněji, neobejde. Dívat se na to dá a je tam pár vtipných scén, jen je tu stále pocit, že tohle všechno už jsme vlastně viděli mockrát. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľká škoda zahodeného potenciálu! Vynikajúci základ postavený na povestnom britskom ironickom suchom humore sľuboval parádnu zápletku v Dánsku. A keď už sa tam Herb ocitol, tak sa to zmenilo na akúsi mdlú romantickú komédiu v mierne depresívnom šate, avšak bez akéhokoľvek závanu prvotnej sviežosti a tragikomiky. Nechápem ako sa mohol tento film tak nepríjemne zvrtnúť do takej ťažkopádnej atmosféry akejsi sociálnej drámy. Kiežby sa radšej držali toho štýlu, v ktorom to celé začalo... ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Začalo to typicky suše anglicky a končilo to jako Rosamunde Pilcher. Loser z Walesu neví co se životem a cestou do Dánska to chce nějak nakopnout. Humor je jen občas, sem tam příjemná postavička a od půlky je to prostě jen nostalgicky indie divný, ale má to ucházející atmosféru a je to zase celkem milý, vidět se to v klidu dá. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Herb si sympatie zrovna rychle nezíská, je to dlouhá a strmá cesta, podobně jako k němu domů. Zlom přichází s reportáží z dánského vězení, takže tam, kde bych čekal rozjezd a větší rozvedení tohoto fajn nápadu. Jenže s Dánskem z větší části končí taková ta severská deprese, což by tolik nevadilo, kdyby ten původní nápad ještě nabídl něco víc, než banku a pokus o návrat. Matilda je fajn, ale že čekala zrovna na Herba, jsem ji příliš nevěřil. Kdyby se alespoň na tu romantickou linku tolik netlačilo a zůstala pouze doplňkem původního cíle... jenže je to přesně naopak. 60% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Spíš lepší tři, možná místy i čtyři . Bylo to silnější v první půlce, která má ostrovní atmosféru i humor, Dánsko už je na mne moc sluníčkové (ale jako ono trochu je, já tam byl). Některé pasáže by mohly dávat o malinko víc smysl. Ale strašně moc to zvedají herci. Jsou neokoukaní, hrají dobře a je prostě příjemné na ně koukat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama