Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herbův život je v troskách. Přišel o své jmění, nedokáže si udržet práci, nemluví se svým synem, má neodbytného souseda a jeho životospráva se skládá hlavně z levného piva a hrachové kaše. Takhle se žít nedá a on to ví. V televizi se následně dozví, že si dánští vězni vedou mnohem lépe než on - mají práci, zdravotní pojištění, venkovský klid a dokonce i televizi ve vysokém rozlišení. Žijí v podstatě v hotelech. Herb se nadšeně rozloučí se svým zchátralým bytem, nelegálně se dostane do Dánska na nákladní lodi a skončí v poklidném městě, kde se mu nabízí vše, co potřebuje, včetně banky, kterou plánuje vyloupit. Když se však setká s laskavou místní servírkou a roztomilým toulavým psem, který se od něj odmítá hnout, začne přemýšlet, jestli je vězení opravdu jeho jedinou šancí na šťastný život. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Spíš lepší tři, možná místy i čtyři . Bylo to silnější v první půlce, která má ostrovní atmosféru i humor, Dánsko už je na mne moc sluníčkové (ale jako ono trochu je, já tam byl). Některé pasáže by mohly dávat o malinko víc smysl. Ale strašně moc to zvedají herci. Jsou neokoukaní, hrají dobře a je prostě příjemné na ně koukat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľká škoda zahodeného potenciálu! Vynikajúci základ postavený na povestnom britskom ironickom suchom humore sľuboval parádnu zápletku v Dánsku. A keď už sa tam Herb ocitol, tak sa to zmenilo na akúsi mdlú romantickú komédiu v mierne depresívnom šate, avšak bez akéhokoľvek závanu prvotnej sviežosti a tragikomiky. Nechápem ako sa mohol tento film tak nepríjemne zvrtnúť do takej ťažkopádnej atmosféry akejsi sociálnej drámy. Kiežby sa radšej držali toho štýlu, v ktorom to celé začalo... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad to má skvělý, ale bohužel z něj nic pořádného nevypadne. Ono mě to moc nebralo ani v úvodu, protože už tam mi Herb začínal být poněkud nesympatický a celé to byla spíš depka s pár vtipnými scénami, kde ani hlavního hrdinu nemůžu moc litovat, jelikož často jedná úplně hloupě a jestli se ze svojí životní situace snažil někdy nějak vyhrabat, to tam není zobrazené vůbec. I tak jsem byl ale zvědavý, jak to s příjezdem do Dánska naplní svůj potenciál. Čekal jsem - a nedočkal se vlastně ničeho, jenom pohádkové romanťárny, která se ale zároveň snaží brát neustále strašně artově vážně, takže to nefunguje ani jako pohádka pro dospělé. A furt je to hlavně depka, kde jakýchkoli pokusů o humor stále moc není. Je to sice skvěle natočené, slušně zahrané a občas i nějaká z těch mála humorných scén fungovala, ale jinak jsem prostě čekal mnohem, mnohem víc. Takhle zabít skvělý námět se jen tak nevidí a dost mě to štve, protože při pořádném rozpracování by to mohlo být naprosto skvělé. Jako reklama na Dánsko to ale není zrovna špatné. Btw, dost dobré postřehy má ve svém komentáři uživatel 790511. 2* ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Začalo to typicky suše anglicky a končilo to jako Rosamunde Pilcher. Loser z Walesu neví co se životem a cestou do Dánska to chce nějak nakopnout. Humor je jen občas, sem tam příjemná postavička a od půlky je to prostě jen nostalgicky indie divný, ale má to ucházející atmosféru a je to zase celkem milý, vidět se to v klidu dá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Byly tam momenty, že to pro mě v tu chvíli bylo za plný počet. Bohužel si to tu laťku neudrželo, ale stejně to pro mě bylo moc příjemné překvapení, protože jsem se před projekcí neměl čeho chytit. Hodnotilo to tu málo diváků, takže to ještě nemá rating a komentár tu doteď nebyl ani jeden. Je to sociální drama řízlý takovou decentní romantikou. Na tohle téma- vězeňské turistiky- chci vidět ještě jeden seriózně pojatej, stylově čistej film. Ale tenhle je fajn, jen Mr. Herbert se mohl trochu uvolnit. Někdo o něj prostě stál, takový věci se nám zkrátka občas dějí. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Dlhý depresívny začiatok, z ktorého je sám divák tak deprimovaný, že ťažko sa mu hľadajú sympatie k hlavnému protagonistovi. Keď sa však už začne väzenská turistika príbeh začne naberať grády a všetko by šlo len k lepšiemu, keby sa na scéne neobjavila žena. Keď filmár nevie čo s príbehom pošle tam ženu a začne sa naivná, tuctová a hlúpa romanca. Potom akoby sa dej spamätal a uvedomil si, čo má byť zápletkou filmu a znova to začne mať potrebné grády, ale potom sa tam znova objaví žena a končí to tak, ako by to ukončil každý nekreativny filmár. A hviezdička sa z hodnotenia hneď stratila. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Herb si sympatie zrovna rychle nezíská, je to dlouhá a strmá cesta, podobně jako k němu domů. Zlom přichází s reportáží z dánského vězení, takže tam, kde bych čekal rozjezd a větší rozvedení tohoto fajn nápadu. Jenže s Dánskem z větší části končí taková ta severská deprese, což by tolik nevadilo, kdyby ten původní nápad ještě nabídl něco víc, než banku a pokus o návrat. Matilda je fajn, ale že čekala zrovna na Herba, jsem ji příliš nevěřil. Kdyby se alespoň na tu romantickou linku tolik netlačilo a zůstala pouze doplňkem původního cíle... jenže je to přesně naopak. 60% ()

790511 

všechny recenze uživatele

Námět mi připadal zajímavý, ale film jede ve skutečnosti zase jen podle banálního schématu romantických komedií, kdy zoufalec za prvními dveřmi najde sexy krásku, která čeká jen na něj. S její dcerkou jsou taky hned kamarádi a ještě na ulici čapnou nějakého kolemjdoucího psa, aby byli jakože dokonalá rodinka. A samozřejmě tam musí v jednom kuse teatrálně hulit trávu, protože to přece náročný divák vyžaduje a bez toho se už žádný film, který chce vypadat aspoň trochu závažněji, neobejde. Dívat se na to dá a je tam pár vtipných scén, jen je tu stále pocit, že tohle všechno už jsme vlastně viděli mockrát. ()

Reklama

Reklama