Reklama

Reklama

Fechtbuch: The Real Swordfighting behind Kingdom Come

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Realistická středověká hra si žádá realistický středověký boj! Dokumentární film Fechtbuch nemapuje jen cestu Warhorse Studios za unikátním zážitkem, ale představuje středověké bojové umění jako fenomén i jako důležitou součást evropských dějin. (ČSFD)

Recenze (5)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nevyniká zpracováním, nýbrž samotným tématem, které zpracovává. Zaujme širokou skupinku diváků, kterou zajímá středověk. Ještě více zaujme užší skupinku diváků, které vždy zajímalo, jakým způsobem probíhaly přibližně ve středověku šermířské souboje, protože dolovat informace svépomoci o tomto období je časově velmi náročné. Úplně nejvíc budou nadšení ti, které kromě výše zmíněného naprosto okouzlila hra Kingdom Come: Deliverence, která je momentálně nejvěrnější RPG simulací středověku, jaká byla vytvořena. Velice příjemná hodinka strávená v doprovodu sympatických osobností, které uchovávají a předávají dále toto bojové umění. Velmi oceňuji vývojáře této hry, že měli odvahu se vydat touto neprobádanou a náročnou cestou (za mě) extrémně zdařilého bojového systému, ve kterém pracuje spousta proměnných (od výběru a nabroušení zbraně až po výběr a obnošenost oblečení a brnění). Většina vývojářů zvolí prošlapanou cestičku a zkopírují bojový systém z jiné hry, kde docela fungoval. Jsem rád, že to takhle tým kolem Kingdom Come nedělal. Nebojí se invencí a za mě jim to vyšlo. Hra je skvělá a tento dokument je velmi příjemným doplněním k její podstatné bojové části. Je vidět, že ani v nejmenším nepodcenili průpravu a zašli v pátrání po detailech mnohem dál, než bývá běžné. Člověk v takovém případě nemá problém tu a tam přehlédnout menší bug, u kterého víte, že ho dříve nebo později patch opraví. Debilní šablonovitý engine u některých ostatních her neopraví nikdy nic. [85 %] ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se nevěnuje ani tak KCD, jako spíše šermu obecně. Osobám neznalým tématu (včetně mně) působivě (leč místy až moc odborně) odprezentuje to, jak je v mnoha hrách a filmech středověký šerm zpracovaný naprosto tragicky a nereálně. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem nikdy neuvažoval o tom, že by šerm v Evropě mohl být o mnoho víc, jak bušení mečem do plechů. I když jsem věděl o bojových školách, nedokázal jsem si aboslutně představit, jak takový boj mohl vypadat. To, že se vlastně jedná o fantastické bojové umění mě ani ve snu nenapadlo. 90 % ()

Majkladism 

všechny recenze uživatele

Snímek vyniká především průnikem informací o vytváření bojového systému hry s vysvětlením skutečného historického šermu tak, aby byl snadno pochopitelný a zajímavý ke sledování. ()

Reklama

Reklama