Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Už jsou to tři roky, co u reichenbašského vodopádu proběhl souboj mezi profesorem Moriartym a Sherlockem Holmesem, po němž oba skončili na dně rokle. Watson se vrátil do Londýna a mezitím se stal policejním patologem, který se přes ztrátu drahého přátele doteď nepřenesl. Jednoho dne je povolán k vraždě Ronalda Adaira a po jednání u soudu narazí na mrzáka, kterým se ve skutečnosti ukáže být samotný Holmes v přestrojení. Ten Watsonovi osvětlí, co se tenkrát u vodopádu opravdu stalo a proč se následně musel skrývat. Nyní však nastává vhodná doba k jeho návratu, protože jeho nepřítel udělal zásadní chybu. Po znovushledání se může dvojice dvou největších vyšetřovatelů na světě opět vrhnout na řešení zdánlivě nerozluštitelných záhad… Další osudy detektiva Sherlocka Holmese a doktora Johna Watsona podle předlohy Arthura Conana Doylea se dočkaly v sérii s názvem Návrat Sherlocka Holmese natočené mezi léty 1984 až 1986 výrazné obměny v obsazení. David Burke, který ztvárnil Johna Watsona, dostal pozvání do Královské shakespearovské společnosti a vzhledem k tomu, že by se nemohl nadále plně věnovat své roli, byl nahrazen Edwardem Hardwickem, neméně úspěšným hercem, co v roli Watsona zůstal až do konce seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Nut k tomuto seriálu (11)

Návrat Sherlocka Holmese (1986) 

Druhá řada série klasických detektivek s Jeremym Brettem alias Sherlockem Holmesem. Obsahuje takové díly jako Prázdný dům, Musgraveský rituál, Opatské sídlo, Škola v Priory nebo Ďáblovo kopyto. Britské detektivky jsou prostě nejlepší. ()

Prázdný dům (1986) (S01E01) 

Na zfilmovaný návrat SH ze záhrobí jsem musela čekat pomalu stejně dlouhou dobu jako Watson, teď chápu jeho utrpení! ()

Musgraveský rituál (1986) (S01E03) 

K ustálené dvojici Holmes/Watson se tentokrát přidá Holmesův starý známý a všichni tři se vydávají po stopách dávno zapomenutého pokladu. Moc hezky zpracováno, řekla bych dokonce nadprůměrně. Jako třešnička na dortě působí záchvat smíchu zdrogovaného Holmese v podání J. Bretta-doporučuji vychutnat si tuto scénu v originále:) ()

Druhá skvrna (1986) (S01E04) 

CHROCHT...to nemá chybu!!! ()

Ohyzdný žebrák (1986) (S01E05) 

Pěkné. Na této sérii se mi také hodně líbí masky, tvůrci si dali záležet. Jasně, že to někde přepísknou, ale na svou dobu a na televizní produkci je to velmi slušné. ()

Škola v Priory (1986) (S01E06) 

Vzhledem k perfektně natočenému dílu se dá prominout i poněkud (dost) pozměněný konec. ()

Šest Napoleonů (1986) (S01E07) 

Bože, ten Jeremy mě dostává. I z takové obyčejné činnosti, jako je rozbití busty Napoleona, dokáže vykřesat maximum a zhostí se jí s grácií anglických gentlemanů, paráda! ()

Ďáblovo kopyto (1988) (S02E01) 

Uááááá uáááááá....John...i mistr tesař se někdy utne, nebo v tomto případě i skvělý detektiv někdy zešílí. Jenže pak je na chudáku Johnovi, aby vše zachraňoval. Mít za přítele Sherlocka Holmese nebylo zrovna jednoduché. ()

Stříbrný lysáček (1988) (S02E02) 

Příběh trochu vázne, ale po filmové stránce velmi dobré, takže jako vždy. ()

Vila Vistárie (1988) (S02E03) 

Na anglickém venkově bych teda nechtěla žít ani před sto lety ani dnes. Nestojí Vila Vistárie náhodou v Midsomeru? ()

Reklama

Reklama