Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Strašne statický seriál, který nemá na víc než dvě hvězdičky. Nelíbí se mi o čem ten seriál pojednáva, herci, vlastně všechno je takové nanicovaté.Pryč s tím. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No nic, musím trochu vyvážit hodnocení, protože Smallville bych teda opravdu za odpad! neoznačil. Popravdě mám tenhle seriál rád. Na druhou stranu první 3 série byly opravdu celkem o ničem, ale pak se příběh rozjel a začal nabírat pravý komiksový nádech. Řekl bych, že herci jsou pro svoje role opravdu dobře vybraní. Co se mě osobně nejvíc na seriálu líbí jsou ostatní komiksové postavy, které nejsou tolik filmově proslaveny, jako: Green Arrow, Black Canary, Flash/Impulse, Cyborg... Mám rád komixy a proto je pro ně seriál srdcovka, jeslti víte o něčem jiném ve stejném žánru, tak mi napište. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nádherný případ toho, co skutečně nesnáším a nikdy mě to nezaujalo. A nesympatické postavy, blbý nápad, to tomu všemu jen korunuje! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nápad se Supermanovým mládím je povedený a práce na seriálu povedená. Samozřejmě že úroveň jednotlivých dílů kolísá a celkově seriál upadá. Kvalit scénáře seriálu Buffy nedosahuje. Nejvíce se mi zpočátku líbily ty náznaky k původnímu Supermanovi. Například, když Chloe mluví o své sestřence Lois Lane. takový sympatický odkaz, který tvůrci neomluvitelně zazdili, když z Lois udělali regulérní seriálovou postavu. Ach jo, přesto 4*. P.S. Až na přelomu 5. a 6. řady jsem se dočkal návazností dílů na sebe, toto propojení seriál konečně zvedá. Nerad přepisuji komentáře, vlastně to nedělám ani teď, jen ho rozšiřuji. Po letech konečně dokoukán celý seriál až po srdcervoucí finále poslední (10.) řady. A bacha trochu spoilerů. V 7. a 8. serii mi vše přišlo někdy nedotažené a jaksi zmatené. Začátek 9. serie pro změnu nudný, pak se však začne devátá rozjíždět a to hlavně díky postavě generála Zoda. Ale jen scenaristicky, protože Callum Blue, není schopný Zoda uhrát. Na to mu chybí charisma, které Zod musí mít (až ke konci 10. serie si herecky trochu spraví reputaci) No a zbývá poslední serie. Některé díly mi sice připadaly navíc, ale v každém bylo něco důležitého pro celkový příběh. Nejvíce mě ovšem potěšil 15. díl, kdy po všech těch temných řečech a temné vizuální stránce, šlo především o oddych a zábavu, aneb pozor na Clarka s kocovinou a "oknem" ;-). A pak přišel závěr, nevěděl jsem úplně, co mám čekat, ale mé naděje nebyly zklamány. Seriál, který jsem začal sledovat už na střední se pro mě důstojně završil, pocitově mě vrátil zpět do doby, kdy mé dny byly ještě světlé a plné naděje, a nechyběl ani původní hudební motiv. Čekání na to, až si "Smallville" oblékne svůj pověstný trikot a začne létat, bylo dovršeno. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Zajímavý podání supermana ( za mlada ). Jde spíše o rodinnej seriál, ale jinak těch pár slušných kousků akčních či sci-fi se tam občas najde no. Vždy jen na konci :-)) Dobrá odreagovačka na nedělní odpoledne a hezký slečny jako bonus. ........ celkem průměr, takže 3* ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Supermanovi pubertální roky nejsou až taková zábava. Navíc ten chlápek co hraje Lexe Luthora (The fuck? Lex Luthor se zná s Clarkem Kentem už od mladí?) je krajně nesympatický! 2 hvězdy. ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Smallville se mi kdysi líbil, ale po čase už to začalo nudit. Místy mi to Supermanovo dospívání vůbec nebavilo...podle mě se jedná o průměrný seriál o teenagerech. není to špatné není to skvělé...asi tak... ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Po prvých 3 sériách a zhliadnutí 13 dielov zo štvrtej musím uznať,že seriál začína dospievať...Alebo sa len scenáristi začali snažiť po tom,čo sa na telvíznu obrazovku začínajú drať vysoko kvalitné seriály...Oplatí sa čakať... ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že kdyby herci otáčeli hlavou příliš prudce, mohli by někoho zabít utrženým kusem make-upu, co mají na ksichtu. Ale herečky tam hrajou pěkné. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nikdy nešlo po chuti, všechny ty nápady a příběhy mi přišly nedotažené. Ale místy se na to dá velice příjemně koukat... (45%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, u které jsem strávil téměř celé dětství. Nevím, jak bych se na seriál díval teď, protože je to opravdu doba, co jsem Smallville viděl naposled, ale tenkrát mě to ohromně bavilo. Byl tam Superman (skvělý Tom Welling), Lex Luthor v podání geniálního Michaela Rosenbauma a ta kočka Kristin Kreuk... Seriál mě nezapomenutelnou úvodní znělku a celkem povedené zápletky. Jen nevím, jak to skončilo, ale i tak dám z nostalgie 75%. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s vynikajicím hudebním doprovodem, povedeným scénářem, kde akce není na prvním místě, bez shlédnutí všech dílů, to určitě není to pravé, ale jako celek podařené. Bohužel od 4. série seriál značně upadá... /// 1. série - 85%, 2. série - 80%, 3. série - 75% 4. série - 70%, 5. série - 60% ()

Houp 

všechny recenze uživatele

Tady opět Novácký dubing nic moc. Chápu, že kdo viděl jen některé díly z prvních dvou řad, je zklamaný. Každý díl nějaká freak, kterou porazil - nuda. Zajímal mě tehdy děj ohledně Clana(slangově vztah Clarka a Lany) a jestli se budou držet Supermanovské série, nebo si to vyšlape vlastní cestu. 3, 4, 5 řada graduje. Zvlášť poslední díly velmi dobré. 6 už je o kus horší. Už začíná štvát Clana vztah. Ze sedmé řady mohu hodnotit první tři díly. Sice jsem se nenudil, ale přišlo mi tam dost trapných scén. Buď má tento seriál vrchol v 3., 4., 5. řadě za sebou a nebo jen jsem vyrost z teen seriálů. Ale co nelze vytknout, je soundtrack, písničky vybírají opravdu velmi dobře. Edit 7. 4. 2008 : ubrána jedna hvězdička za 7. řadu, půjde-li to takhle dál, tak můžu ještě ubrat. Asi dobře, že 8. řada má být poslední ()

youtoo18 

všechny recenze uživatele

1. séria - **** 2. séria - **** 3. séria - *** 4. séria - ** 5. séria - ** 6. séria - ** 7.séria - ** 8. séria - ** Music by: Mark Snow ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

Přijde mi docela problematické se u takového typu seriálu zavděčit.. Přece jenom mají tvůrci do určité míry svázané ruce, protože je dané určité schéma, komiks, hodně filmů i seriál před tím.. Buď se to dalo udělat nové stejné, čímž by se možná paradoxně zavděčili víc, ale bylo by to zase trochu o ničem, nebo takto celkem originálně.. Pak je ale trochu nepochopitelné to vyplňování sérií.. Přibližně každý třetí díl je úplně mimo mísu..možná tím trochu zoosobňují jednotlivé postavy, na druhou stranu si myslím, že by to šlo dělat šikovněji (viz Ztraceni). No a poslední dvě série, to už je vyloženě sračka jak hrom.. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama