Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s vynikajicím hudebním doprovodem, povedeným scénářem, kde akce není na prvním místě, bez shlédnutí všech dílů, to určitě není to pravé, ale jako celek podařené. Bohužel od 4. série seriál značně upadá... /// 1. série - 85%, 2. série - 80%, 3. série - 75% 4. série - 70%, 5. série - 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co vyrostli na televizních seriálech typu Beverly Hills, líbila se jim Buffy a kdysi viděli i filmy o Supermanovi, může být Smallwille teoreticky dobrou volbou. Je to taková popkulturní americká slátanina, která vaří z výše uvedených ingrediencí, seriál pro mládež s mysteriózními prvky a nezbytnými rekvizitami amerického města s místním fotbalovým týmem a jeho fanynkami, milujícími rodiči, prvními láskami atd. Pochopitelně se vyskytují pohledné herečky a sympatičtí mladíci. Celkový dojem: 15 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

__Smallville: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $13,980,660 //počet predaných kusov 354,242║ __Smallville: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $14,954,391 //počet predaných kusov 404,282║ __Smallville: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,829,516 //počet predaných kusov 311,385 ║ __Smallville: kompletná 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $14,417,136 //počet predaných kusov 427,183║ __Smallville: kompletná 9.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,980,353 //počet predaných kusov 262,710║ __Superman ako seriál tu už bol ale tento krát sa príbeh poberá k jeho dospievanie v meste Smallville, tvár mu prepožičal Tom Welling a dodal mu aj určitý rozmer a charizmu, nečudujem sa ani preto že sa s ním zamýšľalo aj pre chystaní film Superman Returns, kde by určite ako Brandon Routh obstál a otvoril si bránu k áčkovým projektom. Škode že pri niektorých trikoch si nedali viac záležať mohlo to mať potom vyššiu úroveň, príbeh bol v celku slušne stavaní bez nejakých fádnych škropulí čo by nudili. Doplnené(28.Máj 2008): K seriálu sa občas vraciam a musím povedať, že dej má väčšiu hĺbku než by bolo zrejmé po prvých seriach, samozrejme že dialogy a dej v jednotlivých častiach je len dosť rozťahovaní aby bolo stále čo točiť ale svojou vnútornou podstatou a uberaním postáv či zmenou ich charakterov, je to čim ďalej zaujímavejšie a pre celkový mýtus Supermana dokonca konzistenčné a dotvárajúce nové obzory. A, keď si to tak zoberiem z tých novodobých seriálov to je jeden z najlepších. Pre mňa osobne ten naj v novom tisícročí! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mládí supermana nebylo viditelně, tak jednoduché, jak si mnozí mysleli. Jen fakt, že Superman zná Lexe Luthora už od mládí mi trochu nesedí a přijde mi jako snaha dostat do "začátků" velkého idolu známé jméno. V pozdějších sezonách je to cítit i na jiných postavách, protože Clark Cant v podstatě potká všechny své "zlé kamarády"... Návaznost na filmy(+televizní seriál) je pak trochu problematická, ale na druhou stranu je tu komiks, který za oceánem má pravděpodobně obrovskou skupinu fanoušků, která je hlavním cílem tvůrců. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Práve som dopozeral posledný diel desiatej série. Klark sa konečne stal Supermanom a čo je dôležité, konečne sa naučil lietať. Keď som začal sledovať tento seriál nepredpokladal som, že to u mňa vzbudí túžbu pozerať ho s poctivou pravidelnosťou a s túžbou preklenúť ten most medzi filmami a komiksom. Je pravda, že prvé dve séria sú typickým teen seriálom o nadprirozdených silách, ktorých výskyt je v takom počte a v takej rôznorodosti prvoplánoví a vlastne ničím zaujímavý. Lenže potom sa odrazu stane, že sa objaví diel, ktorý prezentuje Supermanov mýtus a dovolí nám spoznať a objaviť náznaky a skúšky, ktoré musí Klark ( ešte pred svojím prijatím toho kto skutočne je) absolvovať. A tieto diely sú to, za čo mi stálo dopozerať to až do konca. Ak sa tam vyskytol diel, ktorý len vyplňoval vatu - nenávidel som ho, lebo zaujímavý veľmi nebol aj keď hlavne dopĺňal (okrajovo) vzťahy, ktoré sa skutočne tvorili v tých podstatných dieloch. Od piatej série to začalo viacej gradovať ako upadať a vydržalo to tak až do konca, kde sa všetky veci pretli a ubezpečili nás, že je to naozaj seriál pred Supermanom, ktorý necháva aj v tom prepojení ešte 7 rokov dobrodružstiev nevyjasnených. Ale tak to má byť. Stále je totiž čo rozprávať. Výborne zakončenie jednej dekády, ktorá ma sprevádzala skúškami, nudou aj ťažkými obdobiami. A Toma Wellinga, Rosenbauma, Kreuk a Durance som si veľmi obľúbil. 80% ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • Tom Welling roli Clarka dvakrát odmítl, než ho tvůrci konečně přesvědčili, aby ji vzal. (HappySmile)
  • Hlavní postavy Clark Kent (Tom Welling), Lex Luthor (Michael Rosenbaum) a Lionel Luthor (John Glover) se během celých 10 serií společně nikdy nesešli v jedné místnosti. (jurama525)
  • Počas trvania seriálu daboval Michael Rosenbaum (Lex Luthor) postavu Flasha/Wallyho Westa v animovanom seriáli Justice League (od r. 2001). V epizóde „The Brain Robbery“ si Flash vymení telo s Lexom Luthorom, čo znamená, že Michael Rosenbaum v tejto epizóde hral Lexa Luthora. (challik)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama