Reklama

Reklama

Taxík

(seriál)
USA, (2002–2004), 29 h 20 min (Minutáž: 44 min)

Tvůrci:

David Koepp

Hrají:

Andre Braugher, David Morse, Matthew Borish, George Dzundza, Donna Murphy, Matt Czuchry, Paul Adelstein, David Patrick Kelly, Jess Weixler (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mike Olshansky (D. Morse) je skvelý policajt. Urobil však chybu, za ktorú musel zaplatiť. Z polície ho vykopli a živí sa ako taxikár. Jeho žena sa s ním rozviedla a syn k nemu tiež nechová prehnanú úctu. Veľmi skoro však príde na to, že policajtom ostane celý život. Zakrátko začína pomáhať ľuďom, ktorých stretáva na svojich nekonečných jazdách mestom. Jeho know - how a konexie prinášajú úspech a ľuďom v núdzi veľkú pomoc. Mike sa vracia naspäť do života a možno si na svoju stranu získa i to, čo už raz stratil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bývalý policajt, kterému to prostě nedá, k tomu i jakýsi ústřední příběh, jak zpívá Jarek Nohavica, mohlo to byt horši, nebylo to špatne. Ale David Morse, konečně v pořádné hlavní roli, tam člověk prostě čeká víc. Neříkám, že by měl na pana Chapela a dokonalou Vengeance Unlimited, ale mohla by to být solidní osmdesátka. Takhle bohužel, jen další z mnoha krimiseriálů a ode mě 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

David Morse má neskutečné charisma, navíc jej podporuje solidní Koeppův scénář a výsledek není vůbec tak odrazující jako český název a doba vysílání. ()

movie 

všechny recenze uživatele

No, špatný to není, to ne! Ale upřímně - kombinace David Morse (hlavní role) a David Keopp (scénář), to by člověk čekal i mnohem mnohem víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouhé tři epizody, protože seriál mě nepřesvědčil natolik, abych se stal jeho fanouškem. Dojem je někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami, kdy jediným důvodem pro vyšší hodnocení by byl charismatický a dosud nepříliš využívaný David Morse. Scénáristicky je to ale bohužel tak nevýrazné, že v záplavě podobných kriminálně laděných seriálů nemá Taxík čím jiným zaujmout. Celkový dojem 45 %. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílu, a stačilo mi to. Mike Olshansky se snaží ve žlutým taxíku zachránit svět a stejně s emu to nepovede. Oddychovka, dá se to. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +David Morse=jediný důvod proč se na tento seriál dívat, kvalitnější druhá řada -scénáře jednotlivých dílů, Taxík měl mnohem větší potenciál/// Tak a už se v taxíku nikdy nesvezu. Seriál má totiž jen dvě řady, přesto jsem na něj koukal skoro 3 roky. Dvě řady, z nichž ta první (44%) nabídne přibližně tři zajímavé a nadprůměrné části. U těch zbívajících se jedná o těžký průměr a někdy dokonce i o podprůměr. Seriál si po celou dobu první řady drží své pomalé tempo, ve kterém vás nepříjemě ruší nezajímavé postavy (kněž George Dzundza) a nebo zbytečné a nezajímavé scény s rodinou hlavního hrdiny. K tomu si přidejte nijaké zápletky a příběhy jednotlivých dílů, které jsou opravdu slabé a máte chuť z taxíku vystoupit. Opravdu, díky účasti Davida Morseho jsem čekal víc. On na to má. Naštěstí si tvůrci u druhé řady (64%) řekli, že takhle to dál nejde a najednou nepamatuji část, která by alespoň něčím nebyla zajímavá. Navíc se vynoří zajímavější postavy (Matt Czuchry), zajímavější vztahy (Jacqueline Torres) a ještě více se vám zalíbí charismatický Andre Braugher. Jež celí seriál dobře obohacuje jako pravá ruka našeho hrdiny. A naopak nezajímavé postavy jsou upozadněny a nebo v seriálu úplně vynechány. Po skončení je mi trošku líto, že nevznikla třetí řada. Zvláště z toho důvodu, že do postav jsem se už vcítil a stejně tak i do "obyčejného" tempa seriálu. Prostě nečekejte víc než jen televizní kriminálku druhé kategorie a Davida Morseho. Tohle dostanete, víc ne./// Celkem 54%/// ()

prome 

všechny recenze uživatele

Lehce podprumerny kriminalni serial u ktereho jsem se nudil az to byla hruza.Dve hvezdicky davam asi jen Davidu za vykon v tech dilech co jsem videl.... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Bývalý policajt nyní taxikář, který pomáhá lépe než policie. Já už mám ten pocit, že policie všech zemí je neskutečně zbytečná. Najměte taxikáře, Monky a další hrdiny. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, který se zkrátka vyplatí sledovat. Myslím si, že Taxíku někdo dal nízké (čti průměrné) hodnocení, a ostatní ho jen slepě následovali. U tak kvalitního počinu si totiž nedovedu jinak vysvětlit tak nízké procento. 58% je opravdu málo. Seriál je to napínavý, s psychologickou hloubkou postav a zajímavými vztahy. Mimochodem, dvojka Olshansky - Washington je podle mě nejlepší, jakou můžeme v krimiseriálech vidět, aneb Kam se hrabou Bodie a Doyle. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kdysi pár dílů a musím říct, že se mi celkem líbí tajemný chlapík, který řeší kriminalitu po svém místo policie. Jenže tak moc mě to zas nedostalo, abych se díval na úplně všechny díly. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Nevidel jsem moc dilu, ale prekvapive se na to dalo koukat... A muze za to hlavne to obrovske charisma, ktere v sobe ma David Morse.. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

škoda, že David Morse plýtvá svou osobou na tak nevýrazný seriál. Hlavní postava v podaní právě Davida Morse má šmrnc a charisma, ale celý seriál to nezachrání ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka, bohužel už podruhé vysílaná v čase, kdy už většina lidí spí. Ale jinak David Morse v kladné hlavní roli, to se jen tak nevidí. ()

LukyLago 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál sem měl hodně rád asi kvůli charismatickému Davidu Morsovi mín než pět dát nemůžu sou tady mnohem horší a lépe hodnocené seriály! ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

no, abych se přiznal, čekal jsem daleko víc, ale David Morse je fakt charismatický, a pokud máte rádi podobné krimi seriály tak vás to pdle mně rozhodně nezklame... a pro extra fanoušky : přidejte hvězdu navíc ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi moc nesedl. Viděl jsem jen pár dílů, a ty byly dost nuda. Myslím, že před 15 nebo 20 lety by to bylo dobré. Dnes je to slabota. Existuje mnoho lepších. ()

Reklama

Reklama