Reklama

Reklama

Miami Vice

(seriál)
  • USA Miami Vice (více)
USA, (1984–1989), 91 h 56 min (Minutáž: 46–97 min)

Hrají:

Don Johnson, Philip Michael Thomas, Saundra Santiago, Olivia Brown, Michael Talbott, Edward James Olmos, John Diehl, Bobby Moresco, Dennis Farina (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Bývalá hvězda amerického fotbalu a veterán z Vietnamu „Sonny“ Crockett žije na jachtě kterou mu hlídá aligátor Elvis a po ulicích Miami se prohání ve Ferrari. Jako policista v utajení bojuje proti zločinu. Záhy získává za partnera detektiva „Rico“ Tubbse z New Yorku který původně přijel jen prošetřit vraždu svého bratra. Společně pak řeší především drogové delikty. Seriál byl ve své době velmi populární a ve velké míře ovlivňoval i módu. Přišel s řadou na tu dobu neobvyklých novinek a epizody byly natáčeny v realističtějším záměrně drsném stylu. Vše báječně doplňovalo exotické prostředí, krásné dívky, luxusní kluby a drahé vozy. Cameo si střihla spousta populárních herců i zpěváků. (DarkDemon)

(více)

Recenze (38)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době jedna z nejzajímavějších podívaných, které se daly v televizi najít. K nám to dorazilo bohužel až po revoluci, kdy už přece jen byla nabídka seriálů trochu větší, takže tento se nestihl tak výrazně prosadit. Za zmínku rozhodně stojí hudební složka, zkomponovaná známým skladatelem českého původu Janem Hammerem. ()

T2

všechny recenze uživatele

Miami Vice: 4.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,249,602 //počet predaných kusov 35,754 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu je zajímavá hlavně ta skvělá úvodní znělka, a to nejenom proto, že ji zkonponoval český rodák Jan Hammer, ale hlavně kvůli tomu, že reprezentuje jednu dekádu televizní tvorby - s objektivním odstupem doby značně povrchních a pokleslou zábavu plodících ,,televizních" (ano, má to pejorativní nádech) osmdesátých let... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sonny, Rico, obleky, případy, bouráky, němčina, modelky, pláže, palmy a plameňáci. Tak to kdysi na ORF1 bylo, tak si chci seriál pamatovat a proto žádnou reprízu nemám ve třetím tisíciletí v plánu. Možná v tom dalším. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V podstatě průměrný kriminální seriál - pláže, palmy, šviháci ve světlých oblecích, spoře oděné ženy, rychlá auta, vraždy a drogy... Ale v dobách krátce porevolučních (předrevolučních na TVP) to byla přece jen špička, něco nového a nevídaného. Puberta se mnou třískala a byla jsem zoufale zamilovaná do Dona Johnsona, já zkrátka nemůžu jít pod 3*, přestože dnes bych se u "Miami Vice" unudila. Zábavný byl akorát ten hlídací krokodýl:-). 55% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výplod doby, produkt času, aký v takom kalibri nikdy nebol a nikdy ani nebude. Originátor vizuálneho štýlu a excesu dekády 80. rokov na televíznej obrazovke z produkčnej vízie toho najväčšieho štylizátora, Michaela Manna. Miami Vice je jeho herné pole, orná pôda jeho štylistických hrátok, kompletný a komplexný referenčný bod vzhľadu amerických 80s ako takých, TV klenot vo význame časovej kapsule. Fontána pastelovej farebnej palety, neónovej & vizuálnej/dizajnovej opulencie osemdesiatok. Druhá časť epizódy Golden Triangle (z pera M.M.) priniesla dnes už ikonické biele Lambo Countach, ktoré celý tento exces len dokresľuje. Spolu s kokaínovo-bielym 500 SEC Lorinser z epizódy šiestej, či pilotnou nočnou scénou jazdy čiernočiernej 1972 Ferrari 365 GTS/4 Daytona za pochodu éry definujúceho zvuku Collinsovej sólovky 'In the Air Tonight' z debutového Face Value. Plus absolútne ohromujúca práca česko-amerického skladateľa Jana Hammera – väčšina jeho skladieb je majstrovský kúsok práce, nielen 'Crockett's Theme'). Nejde tu však iba o pozlátka pre oči a uši. Sprvoti som plánoval napísať, že prijatie celého seriálu spočíva viac-menej v tom, aký je divákov vzťah k predmetnému videnému (t.j. k pravým, čistokrvným americkým osemdesiatkam, ktorých zovňajšok po niekoľkých dekádach až neprimerane zostarol), pretože mimo toho môže veľmi rýchlo skĺznuť k negatívnemu. S čím už tak moc nesúhlasím. Áno, jedná sa síce o štandardný "crime of the week" formát s niekoľkými pokračujúcimi linkami, sympatickým obsadením s nie príliš presvedčivými výkonmi, (pod)priemernými akčnými sekvenciami, z času na čas slušnými naháňačkami a prítomný je prostý fakt, že naozaj skutočne tu ide (len) o štýl a vizuál, ktorý je základným stavebným pilierom, v kontexte stavu televízie a produkcie toho času majú aj vnútornosti, jadro a technický kabát tohto seriálu niečo na vyzdvihnutie a tiež pár prvenstiev. Pre príklad jeden z prvých TV počinov, ktorý mal prepracovanejší rozvoj hl. postavy v priebehu sérií, ktorý sa menil hodnotovo aj emočne. Niekoľko epizód riešilo mnoho sociálnych otázok pomerne svojským, no o to uvedomelejším spôsobom (epizóda Evan ma po zamyslení dosť zasiahla). Kamera ďaleko presahovala schopnosti vtedajších televíznych a blížila sa k filmovým. Jeden z prvých seriálov so stereo zvukom a jeden z prvých, ktorý v epizódach zahŕňal licencovanú populárnu hudbu. No i tak – autá, móda, hudba, architektúra, interiérový dizajn. Miami Vice je v kontexte doby ten najcoolovejší a najštýlovejší počin všetkých čias. Viac od neho v r. 2023 nechci. Ber alebo nechaj tak... ♪♫ / ♪♫ (x) (x / x / x / x) (xx) (x / x) (x / x / x / x / x / x) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zlatá známá dobová krimi klasika! Ta osmdesátková atmosféra, to mezilidské drama, ti grázlové (Bruce - ještě před Die Hard i Měsíčním svitem)... A je dobré vědět, podle čeho bylo pojmenované Vice City! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ve své době skutečně namakaný seriál, který ale dokáže pobavit i dnes. Víc než na akci, která měla být jen kořením na začátku, v půlce a na konci dílu, se snaží tvůrci soustředit na zajímavý scénář a nápad, hláškování a maléry ústředního dua policajtů, a samozřejmě na lesk všech těch pozlátek, polonahých i nahých ženských zadků, moře, motorových člunů, černých brýlí, barů a pod. K čemuž hraje Hammerova velmi dobrá hudba. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to celkem slušná podívaná a dá se v klidu vydržet dívat a neomrzí dvakrát někdy i potěší je to sice hodně starší záležitost ale na svojí dobu a příběh zapůsobí. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Doteraz som tento serial nepoznal. Pustil som si len epizodu v ktorej hra hlavneho zaporaka Bruce Willis. No a dnes uz je to strasne zastaraly serial. Nielen hudbou alebo oblecenim ale hlavne filmarskymi postupmi. Brucova postava je tak strasne prehnane zla az pôsobi jak karikatura. Vôbec sa mi nepacil Philip Michael Thomas ako jeden z hlavnych detektivov. Don Johnson pôsobil pre zmenu nevyrazne. V tomto diely su dve prestrelky, pritom za nic nestali. Keby som bol maly, tak by sa mi to mozno pacilo ako kopa dalsich starych serialov, ale dnes je to uz fakt nepozeratelne pokial vas k serialu neviaze nostalgia. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohl jsem se dočkat v osmdesátých letech večerních pondělků, kdy tento seriál vysílala rakouská televize. Úvodní parádní znělka Jana Hammera a neonové barvičky tehdy barevného Miami! A vždycky zajímavý případ ústřední dvojice s nějakou hostující star. O humornou vložku se staral Sonnyho (Don Johnson) krokodýl. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál. Málokdy se mi nějaký takový americký seriál líbí. Miami Vice ale vůbec nebylo špatné. Don Johnson jako detektiv James Sonny Crockrett a Philip Michael Thomas jako detektiv Ricardo Rico Tubbs. Ostatní herci byli též velmi dobří a často v seriálu narazíme i na dnešní hvězdy prvního stupně. V seriálu se například objevil Liam Nesson nebo Bruce Willis. Nejvíce se mi, ale na Miami Vice líbila hudba. Složil ji skvělý český hudebník Jan Hammer a skladba Crockett's theme je jednou z mých nejoblíbenějších. Scénář také nebyl špatný a kamera také ne. Moc se mi líbilo černé Ferrari Daytona Dona Johnsona. To bílé už nebylo takové. Co se týče epizod, nebyli špatné. Ve své době byl tento seriál jedním z nejúspěšnějších a získal mnoho nominací a cenu Zlatý Globus. Miami Vice není vůbec špatný seriál a myslím, že je mnohem lepší než nějaké typické americké blbosti. U mě za čtyři hvězdičky. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 43. ročník (za rok) 1985 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Don Johnson, *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Edward James Olmos + nominace (5) - 43. ročník 1985 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Philip Michael Thomas, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Don Johnson, 46. ročník 1988 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Edward James Olmos ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na počátku devadesátých let jsem byl konfekčně a stylisticky ovlivněn postavou Sonnyho Crocketta. Prostě se mi strašně líbil styl oblékání Dona Johnsona v tomto seriálu. Co já se nasháněl bílého kvádra, které jsem nikdy nesehnal. A když konečně v obchodě bylo, po dosti letech, tak už zase nebyl v módě ten seriál a já byl o dost starší. Je ale fakt, že bílé kalhoty, světlé tričko, slamáky boty a světlé sako...no, kromě toho saka by to až takové retro být nemuselo. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy muži nosili obleky, bílý boty a pastelový trika, u domu měli kokodýla a...mluvili německy! :) Sonny je hrdina mého dětství, sledování na ORF1 s německým (rakouským) dabingem zanechalo velkou stopu, a i když teď vidím a vím, že kvalita tohoto seriálu v porovnání s jinými (dnešními) fakt kulhá, tak ty hvězdy si zaslouží. Za Sonnyho (asi odtud pramení má celoživotní fascinace muži s podobnými rysy, hlavně nosem...?), za skvělé main theme Jana Hammera a ostatně povětšinou skvělým výběrem hudby podkreslujícím dlouhé jízdy testarossou po pobřeží, za trochu art deco grafický design a typickou architekturu Miami. http://www.youtube.com/watch?v=_UmOY6ek_Y4 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Seriál typický pro 80. léta. Všechno nasluněném, vtipné, šíthlé rádoby drsné. Dnes to už moc nefunguje, snad krome Knight Ridera. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama